Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mohanda

jest mi tak źle i przykro

Polecane posty

Gość mohanda

moj facet zapraszał mnie na impreze, dzisiaj mu powiedziałam że nie moge iść. Prawda jest taka że czuje sie szantażowana emocjonalnie przez matkę- jak tylko gdzieś wychodze na noc to ona potem mi mówi że nie może spać, martwi się itd potrafi mnie też obrażać że jestem taka i owaka bo spędzam noc z facetem :o Moj chłopak jest na mnie rozżalony bo rzadko z tego powodu wychodze na imprezy z nim, nie przyjeżdzam do niego na noc. Bede teraz siedzieć cała noc i sie zastanawiać co robi beze mnie :o

Gość Patka86
Spróbuj z mamą porozmawiać. Jeśli to nie pomoże - to po prostu nie zwracaj na nią uwagi...

Gość mohanda
Byłysmy długo razem same (ojciec nas zostawił) i ja sie zawsze czułam odpowiedzialna za nią. Doszło do tego że ja sama nie chce iść bo bede sie czuła winna nawet jak ona nic nie powie. Rozmawiałam z nią o tym, powiedziała że przestanie i owszem już mnie tak nie terroryzuje ale ja dalej czuje sie jak smieć kiedy gdzieś wychodze.

Gość Czarujące chwile
a ile masz lat i czy mieszkacie same z Mamą?

Gość rozarozana
daj spokoj , wnioskuje że jesteś młoda więc korzystaj z życia póki można a do tego masz chłopaka więc już całkiem ... , za parę lat jak popatrzysz wstecz że nigdzie nie szła jak był na to czas to będziesz zła i na mamę ale także na siebie . więc ja myślę że powinnas iść i się nie przejmowac ale za to też spędz z mama trochę czasu we 2 :) żeby nie było

Gość mohanda
tak, niestety razem mieszkamy. Mam 20 lat i tez mi strasznie głupio z tego powodu, dorosła jestem a patrze co matka powie. Nawet chłopakowi tego nie potrafie powiedzieć, on chyba mysli że nie lubie z nim wychodzić. Do tego jestem niesmiała, a on dusza towarzystwa. Bede cała noc siedzieć i wyobrażać sobie co robi, chociaż powodów do zazdrości nie mam, ale i tak ciągle sie boje że mnie zdradzi :o

Gość Patka66
A może Twojej mamie po prostu doskwiera samotność?...

Gość Czarujące chwile
pogadaj też z chłopakiem by wiedział jaki jest problem w domu..nie musisz być sama z tym, może jakoś temu zaradzi. Już za krótki czas prawdopodobnie wyprowadzisz sie z domu i zaczniesz w pełni dorosłe życie. Twoja matka nie ma prawa Cię zatrzymać i szantażować....wyjdź po prostu kiedyś z domu i zadzwoń że nie wrócisz do domu na noc, zostajesz u chłopaka...by nie mogła zrobić awantury albo męczyć Cię na żywo. Nie pozwalaj na toksyczną miłość matczyną czy co to jest

Gość Patka66
W 100% zgadzam się z: Czarujące chwile. Twoja mama nie ma prawa na siłę Cię zatrzymywać!

Gość Czarujące chwile
powiem Ci z praktyki że co roku będzie gorzej - im będziesz starsza i miała poczucie swojej dorosłości i dojrzałości, tym bardziej Ona będzie traktowała Cię jak dziecko które wymaga opieki i rad.... nie wiem dlaczego tak jest, ale tak właśnie wielu rodzicom się dzieje, gdy ich dzieci nie usamodzielną się w miarę szybko w pełni

Gość mohanda
Robiłam tak nie raz i potem miałam moralniaka, jakbym nie wie co zrobiła. Ona juz nic nie mówi, stara się przynajmniej, ale zawsze jak wychodze gdzieś to czuje że źle robie. Paranoja :( Mama nie jest samotna, ma 2 męża i dziecko, właściwie nasze kontakty ograniczyły się do jakiś jej gierek. Mimo jej zachowania często słysze że taka stara juz jestem, a nie pracuje, nic w zyciu nie robie (studiuje dziennie). Chyba przez nią a raczej jej nadopiekuńczość w dzieciństwie jestem niesmiała i wszystkiego sie boje, pamietam jak mnie straszyła wszystkim :o

Gość Czarujące chwile
jeśli sama sobie nie pomożesz to nikt inny chyba.... nie wiem jaki jest Twój chłopak, ale chyba mógłby Ci pomóc, gdyby wiedział o problemie....