Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zmotywowana;)

diety świata- jakie wypróbowaliście? Która najlepsza?proszę pilnie o porady

Polecane posty

Chcę zrzucić do wakacji jeszcze 6-8 kg... Schudłam już troszkę ;) Ważyłam 71 kg, teraz ważę 65,5 przy wzroście 168 cm. Dodam, że mam figurę typu jabłko, szczupłe łydki, gorzej z udami, o "boczkach już nie wspominajac ; Co radzicie?

Gość Adadasada
A co to jest to sb? Przepraszam za ignorancje Jp znam mz znam ale sb nie.....

sb to dieta south beach , - inaczej plaz poludniowych :) sklada sie z 3 faz . 1 i 2 faza trwa po 14 dni a 3 faza to juz na cle zycie

Gość Adadasada
Dziękuje,przyjrze się jej w takim razie,

ale zależy mi na tyum najbardziej, żeby po jej ukończeniu nie było efektu jo-jo... Bo w moim przypadku to jest tak zawsze ;/ Ale kopenhaskiej i sb to trza by się przyjrzeć ;)

Gość andrzej567
Nie wierzcie w żadne cudowne czy monokulturowe diety. Prosty przepis na schudnięcie: 1. Ograniczyć ilość spożywanego pokarmu w ciągu doby o 20-30% nie więcej. Odchudzanie potrwa dłużej ale łatwiej uniknąć potem efektu jo-jo. 2. Posiłki mogą być 3, 4 czy 5 dziennie ale pod żadnym pozorem nie podjadamy między posiłkami. Podjadając nie kontroluje się ilości spożytego pokarmu. 3. Większa ilość ruchu jest niezbędna, samo ograniczenie kalorii niewiele daje a nadmierne ograniczenie wyniszcza organizm. Bieg lub jazda na rowerze minimum 3 razy w tygodniu, jeżeli jest możliwość - codziennie. 4. Z odchudzaniem jak z kuracją odwykową, jeżeli chce się utrzymać niższą masę ciała, obniżoną ilość kalorii w posiłkach należy utrzymywać do końca życia, inaczej jo-jo gwarantowane. Trudne? Trudne ale innej drogi nie ma ja po raz trzeci zrzucam nadwagę i jak w poprzednich dwóch razach po odchudzeniu (12kg) "połasowałem" najdalej po roku wracałem do poprzedniej wagi. Teraz postawiłem mniej ambitny cel (8kg) ale zamierzam nie tylko go osiągnąć ale i utrzymać. Po 9 tygodniach jestem lżejszy o 5,5 kg. Uwaga: po zmniejszeniu ilosci spożywanego pokarmu, waga ustabilizuje się po kilku - kilkunastu tygodniach na pewnym poziomie. Jeżeli zrzucona ilość kiogramów nie satysfakcjonuje należy znów zmniejszyć o 20-30% i kontynuować.

czyli z wagą trzeba tak etapami? no cóż, moja dieta nie jest jakoś zbytnio zdrowa, bo albo jem 2 posiłki dziennie, albo zbyt dużo ćwiczę i tak jakoś ubywa... Dlatego postanowiłam jakoś ukierunkować swoją dietkę ;) Panie Andrzeju- gratuluję spadku wagi no i dziękuję za post, bo teraz przynajmniej wiem, że to trzeba tak stopniowo... ;) Co nas tak mało? Oj, oj, ja to chyba nigdy nie mogę założyć niczego pożądnie ;/

Gość andrzej567
Nie trzeba stopniowo, można szybciej ale wtedy łatwiej o jo-jo. Kluczowe jest to co napisałem - "odchudzony" musi ograniczyć kalorie do końca życia i to jest trudniejsze niż samo odchudzanie. Po osiągnięciu żądanej wagi wiadomo że idealnie jej się nie utrzyma ale jak się przytyje 2 kg trzeba korygować w dół a nie odkładać na później. Zmiany masy ciała w granicach 1 kg są czymś naturalnym i nie należy się przejmować.

Gość nie muszę się katować bejbe
poczytajcie o diecie optymalnej oraz diecie W.Lutza ;) dożył 95 lat , nie dawajcie się nabierać na żadne mody dietowe, Dunkana ,diamondów, south biche i etc. zniszcycie metabolizm i zrujnujecie zdrowie , a nawiedzeni witarianie i wegetarianie niech wytrzymają pierwsze 20 lat w dobrym zdrowiu bez zmarszczek to z nimi wtedy gadajcie ;) a nie z laskami co stosują dietę "wege" o jednej marchewce i jogurciku czy jakimś jabłuszku na dzień przez pierwsze 2 tyg ;)nie ma diet cud jest tylko zdrowy tryb życia i rozsądek

Gość pełen
Dokladnie. Nie ma diet cud. Człowiek nie powinien sie odchudzać tylko starac sie odzyskac prawidłową wagę. Nie szybko tylko w zdrowy bezpieczny dla organizmu sposob. Zdrowe jedzenie bogate w blonnik, duzo wody, ruchu, i jak ktos wspomniał to jak z odwykiem - zdrowo zyc trzeba do konca zycia a nie do osiągnięcia efektu tylko ;)

Witaj zmotywowana :) Mam tyle samo wzrostu co ty i też jestem w trakcie odchudzania. Odchudzam się od niecałego miesiąca. Moim zdaniem nie ma diety cud, klucz do sukcesu to dużo aerobów plus ćwiczenia siłowe. Jedz dużo białka i węglowodanów złożonych. U mnie na razie to działa.