Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cukier sól

Jakie skutki dla organizmu ma całkowite zrezygnowanie z cukru i soli?

Polecane posty

Gość Cukier sól

Są jakieś minusy?

Gość A znasz jakieś zwierzę
Które jada rafinerowany cukier?

nie ma cukier masz w owocach, warzywach, nie mówiąc o słodyczach, dżemach, miodzie itd sól masz w chlebie, ciastkach, wędlinach, mieszankach przyprawowych itd. więc jak przestaniesz sypać sól i cukier, to i tak zjesz go tyle, że wystarczy cukier daje energię (natychmiastowo i na krótko), sól potrzebna jest do przewodnictwa nerwowego (w minimalnych ilościach)

Gość cókier sól
cókier jest niezdrowy można pominąć ale na początku trudno się przyzwyczaić oczywiście to nie tyczy ciast! bez niego nie zrobi się trzeba nieć umiar z solą gorzej :( ja nie używam bo na szczęście i tak solą to co kupuję a odstawienie całkowite jest niezdrowe tyle że naprawdę ciężko jest się przyzwyczaić ale potem i smak lepszy sól jest niezbędna dla naszego organizmu a nadmiar jest szkodliwy i tak solą od chleba poczynając więc sól mam dla gości a nie solę

Gość cókier sól
cókier jest niezdrowy można pominąć ale na początku trudno się przyzwyczaić oczywiście to nie tyczy ciast! bez niego nie zrobi się trzeba nieć umiar z solą gorzej :( ja nie używam bo na szczęście i tak solą to co kupuję a odstawienie całkowite jest niezdrowe tyle że naprawdę ciężko jest się przyzwyczaić ale potem i smak lepszy sól jest niezbędna dla naszego organizmu a nadmiar jest szkodliwy i tak solą od chleba poczynając więc sól mam dla gości a nie solę