Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubusiowa_mama

czy zapalenie ucha jest zakaźne???

Polecane posty

Gość kubusiowa_mama

witam!mam problem:na święta wybieram się z moim 4 miesięcznym synkiem w długą podróż do rodziny.właśnie się dowiedziałam,że moja siostrzenica ma zapalenie ucha,gorączkę i bierze antybiotyk.boję się,że mój synek może się od niej zarazić.czy któraś z was może mi doradzić???czy można się tym zarazić???dodam,że jedziemy ponad 500 km w jedną stronę i boję się,że jeśli Kubuś załapie coś od siostrzenicy to podróż powrotna odpada z chorym dzieciaczkiem...proszę o pomoc

Gość mamamiijja
nie masz co sie martwić. to jest wirusowe ale na szczeście nie zakaźne. uważaj, żeby dziecku po kąpieli dobrze wycierać uszka, coby go nie zawiałao:) i będzie okey

Gość gość
Wszyscy twierdzą że zapaleniem ucha nie można się zarazić,jak więc wytłumaczyć coś takiego.Mój młodszy syn miał zapalenie ucha,na drudi dzień starszy też zachorował a po dwóch dniach ja również.Przypadek?Zaznaczam że ani starszy syn ani ja nie byliśmy przeziębieni ani zakatarzeni.

Gość gość
Piszecie bzdury ze jest to wirusowe ale nie można sie zarazić. Jesli jest wirosowe to jest zaraźliwe. Infekcje nie biorą się z wiatru czy zalanego ucha. Boże ale ciemnota nadal panuje

Gość gość
Wirusowe oczywiści;)

Gość gość
Autorko, ja miałam zapalenie ucha, tylko u mnie stan się pogorszył i miałam przez to zapalenie perlaka przeszłam dwie operacje i jest ok (nie licząc problemow ze słuchem i szumów) Na ogół nie noża zarazić się tym, ale...ale zanim ja zachorowała na to, to miała to moja siostra, ppóźniej ja, ona szybko wyleczyła a ja męczyła się trzy lata, później mój synek to dostał miał wtedy pół roku, odpowiednie antybiotyki i mu przeszlo. Z doświadczenia uważajcie na to z pozoru nie groźna chorobę, ją po pierwszej operacji lezalam 3 tyg. w sxpitalu i leczyłam sie neuroligicznie bo z ucha poszło do głowy.

Gość gość
niby nie można, ale jeśli bateryjne (towarzyszył mu gęsty katar), to nas domowników ta sama bakteria rozkładała po kolei, od mojej przedszkolnej córci i wszystkim poszło na ucho (bo i bakteria Hib "lubi" zap. ucha)

Gość gość
Zapalenie ucha nie,lecz infekcja, która to spowodowała tak.