Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszkamodliszka

Igrzyska smierci

Polecane posty

Gość myszkamodliszka

Widzial ktos film? Jak go oceniacie w porownaniu do ksiazki?

Moim zdaniem super sobie i twórcy i aktorzy w filmie poradzili. Wiadomo, że nie wszystkie wątki się zmieściły, ale zostały te najważniejsze i to prawie wszystkie, bo film trwa 2,5 godz. Jennifer Lawrence świetnie zagrała Katniss, film miał klimat, trzymał w napięciu. Było pare elementów dodoanych, ale na plus. Mam na myśli sceny w rezyserce, gdzie decydowano o losie uczestników. Jeden z lepszych filmów jakie widziałam.

Gość Lady L
dla mnie film był jak najbardziej w porządku, w jednej z recenzji przeczytałam, że mogłby być krótszy (jeszcze przed obejrzeniem go) i wtedy oburzyłam się, myśląc, ze długosc zawsze działa na korzyść filmu, jednak zdanie zmieniłam, już mówie czemu. wg mnie były momenty, ktore mimo tego iż film i sama ksiażka były ciekawe- tutaj nużyły. mozliwe, ze to moje subiektywne odczucie, bo liczyłam na zaparty dech przez całe 2,5h, jednakże film polecam :)

Gość bardo
Film bardzo dobry! Nie odstaje jakościa od ksiażki, choć wiadomo,ze wątki są okrojone, takie prawa filmu. Plecam takze tym, którzy ksiażki nie czytali. Trzyma w napięciu, nie jest przesadnie upstrzony, wciąga od pierwszych minut ;)

Gość edytor
Obejrzałam film razem z mężem i synem - jak dla nas ten film jest po prostu beznadziejny. Książka jest rewelacyjna - przeczytałam trzy części- spodziewałam się czegoś dużo lepszego .Ale to już rzecz gustu, jak dla mnie oglądanie tego filmu to strata czasu. Taką samą opinię mają moi znajomi którzy czytali książkę- wielkie rozczarowanie.

Gość hdisbsisy
Nie czytałam książki, ale film mi się bardzo podobał. Świetny pomysł na fabułę. Jeśli mówicie że książka lepsza to chyba przeczytam. Film mnie wciągnął, strasznie podobało mi się co sie tam działo. Niby fikcja a możliwe żeby kiedyś sie wydarzyło. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi. To było bardzo realne ( żadne latające smoki czy UFO). Aha i mam 22 lata a byłam z osobami w wieku 34 i 14 i wszyscy się dobrze bawili :)