miłka 48 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 Zielonaoliwka, ważyłas się po tych kilku dniach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kati277 Napisano Kwiecień 17, 2012 Hej Dziewczyny :-) Poczytałam wasze przepisy i naszła mnie ochota na jakieś ciasto, coś jutro wypróbuje. W temacie deserów to ja dziś zrobiłam galaretkę truskawkową z jogortem naturalnym i rozlałam do czterech małych szklaneczek. Galaretka niestety z cukrem ale jedna porcja nie przekracza 90 kcal Ja dziś mogę wam polecić takie danie na przekąskę lub kolację: ROLADA Z ŁOSOSIA: Składniki: 1/2 paczki szpinaku 2 ząbki czosnku 3 jajka 2-3 plastry wędzonego łososia 200 g sera białego oczywiście 0 % Z białek ubić sztywną pianę, dodawać żółtka. Szpinak usmażyć na łyżce oliwy z oliwek dodać ząbek czosnku, po wystudzeniu wymieszać z pianą z jajek. Masę posolić, wlać do formy wyłożonej pergaminem zapiekać ok 10 min w 240 stopniach. Powstaje takie szpinakowe ciasto ala biszkopt. Ciasto po wystudzeniu posmarować serkiem wyrobionym na gładką masę, doprawionym czosnkiem i solą. Na to ułożyć plastry łososia i zwinąć w roladę. Ja to wszystko robię na foli strech i wtedy zawijam wszystko tą folią i do lodówki na min godzinę. Wyszło super, niewiele różni się od wersji którą jadłam przed dieą SB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 Miłka ja mam 7 dzień i waga nic nie leci waha się między -1kg a -0,5kg ale jestem po diecie kopenhaskiej na której schudłam 5kg w 2 tyg bardzo mało wtedy jadłam a teraz wręcz przeciwnie więc na efekty sb muszę pewnie poczekać. Kati ja właśnie mam w planach zrobić kolorowy przekładaniec z serków homo galaretek i żelatyny ale to dopiero jak najdzie mnie ochota, zresztą nie wiem jak z serkami na 1 fazie czy są jakieś odpowiednie w sklepie :) A jak Ci idzie dieta ważyłaś się? bo nikt nic nie pisze co z wagą :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miłka 48 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 Zielonaoliwko, po kopenhaskiej to i tak cud, że ci wogóle waga spada. Rzeczywiście teraz musisz uzbroić się w cierpliwość. Ja rozpoczęłam trzeci dzień. Dzis długo jestem w pracy więc odezwę sie po południu lub wieczorem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mery5555 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 witam stare i nowe plażowiczki,co tutaj tak cicho?nikt nie pisze,ja wczoraj pogrzeszyłam,więc dzisiaj za kare robię sobie same białko,zważę sie dopiero w poniedziałek żeby się nie dołować ,odzywajcie się dziewczyny jak wam idzie ta dietka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 Witam :) Zauważyłam że od dwóch dni jestem ciągle głodna hmm nie wiem czemu, dużo piję biegam do łazienki co 30min czasami :) jem na tyle że nie powinnam być głodna po godzinie :( dziwna sprawa ale nie podjadam tylko czekam aż minie 2,5 godz i jem zgodnie z planem. Jak tam dziewczyny sie macie ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 cześć Mery co Cię skusiło, że teraz takie kary sobie robisz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kati277 Napisano Kwiecień 18, 2012 Hej :-) Zielonaoliwko dziś się wazyłam i 1,5 kg mniej (5 dzień diety) :-) więc jestem bardzo zadowolona. Ale zauważyłam coś jeszcze ciekawego: normalnie to jestem straszny śpich a od dwóch dni budzę się już o 6 rano zupełnie wypoczęta. Czyżby więcej energii ? Podobno ta dieta tak działa. A i kupiłam sobię książkę Dieta South Beach Turbo. Polecam dużo ciekawych żeczy można w niej znaleźć. Nie przeczytałam jeszcze całości ale z tego co do tej pory się dowiedziałam to : 1) Bardzo duzy nacis stawiają na ruch i to najlepiej trening interwałowy 2) Autor poleca zjadanie dobrych tłuszczy, nie żałujcie sobie oliwy z oliwek nawet w 1 fazie 3) Nie głodźcie się - głód spowalnia metabolizm i powoduje efekt jojo dlatego diety restrykcyjne działają krótkotrwale. Pozdrawiam i piszcie o waszych efektach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kati277 Napisano Kwiecień 18, 2012 ale dieta chyba gorzej na ortografię działa - jak mogłam napisać rzeczy przez ż ???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 Kati gratulację !!! ja cierpliwie będę czekać na polepszenie moich wyników, a ile chcesz zrzucić kg?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kati277 Napisano Kwiecień 18, 2012 moim celem jest 60-62 kg. Obecnie jest 66.5. Zobaczymy jak dalej będzie mi szło ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miłka 48 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Witam:) Wczoraj nie wchodziłam bo cały dzień miałam zajęty. Dziś mam troszkę luźniej więc na pewno jeszcze się z wami spotkam:) Weszłam dzis na wage- po trzech dniach diety jest minus 1,4 kg , to chyba nieźle:) To daje kopa do dalszego boju. Moje dzisiejsze menu: ś- duży kefir( nie mogę rano nic przełknąć) 2- serek wiejski z warzywami o- bigos z kapusty i mięsa z indyka p-sałatka z łososia k-warzywa na patelnię jak bedę miała ochotę to jeszcze zjem jakis deserek Odezwę sie później, miłego dnia dla wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iwonka miś Napisano Kwiecień 19, 2012 Cześć dziewczyny! Jestem 4 dzień na SB i 1,5 kg mniej. To mnie max motywuje. Widzę, że przygotowujecie sobie super dania. Ja w zasadzie jem na okrągło to samo ale mi się jakoś jeszcze nie znudziło. Obiad to pierś kurczaczka posypana przyprawą gyros, podsmażona na oliwie i do tego "grecka sałatka" z fetą light, oliwkami papryką, ogórkami kiszonymi i kapusta pekińską z odrobiną majonezu light.to co zostaje jem na kolację. Na śniadania jajecznica. w pracy jakaś sałatka z warzywek. Muszę upiec to ciasto na fasoli bo jestem straszny łasuch i brak mi deserków. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iwonka miś Napisano Kwiecień 19, 2012 Chciałabym zgubić koło 10 kg. Dużo. Ale mam nadzieję że dam rade z wasza pomocą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pierde lele Napisano Kwiecień 19, 2012 Witam Iwonka :-) 10 kilo to sporo, życzę powodzenia, myślę że łatwiej będzie ci wytrwać jeżeli urozmaicisz dietę. Super przepisy znalazłam na blogu do którego link podała któraś z dziewczyn we wcześniejszych postach. Ja dziś na śniadanko pożarłam sałatkę caprese ( mozzarela light+ pomidor a do tego vinegret na bazie oliwy z oliwek) Na drugie naleśniki wg przepisu z tego samego bloga Na kolację będzie kurczak curry... Wczoraj zaszalałam... kupowała dla męża kebaba ale postanowiłam wziąć i dla siebie. Poprosiłam o małą ilość sosów i dużo kapusty do środka. Oczywiście nie zjadłam pity tylko to co wśrodku. No i pół zostawiłam sobie na dziś. Po takiej kolacji bałam się dziś stanąć na wagę ale na szczęście waga nadal leci w dół . Jak widać można całkiem normalnie się odżywiać stosując zamienniki Trzymam kciuki za resztę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Witam :) Iwona ja też bym chciała zrzucić 8-10kg ciekawe czy ta dieta nam pomoże, polecam cisto z fasoli cytrynowe i chleb, ja znowu muszę upiec tylko ciekawa jestem jak często można to jeść. Może ktoś wie czy jest jakieś ograniczenie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 czesc dziewczyny OLivka nie ma ogranizcenia, ale tam jest troche jajek wiec jak zjesz juz jajka w innym posilku i jescze placka to moz eto byc za duzo tych ajjaek ( cholesterol() i itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 sorki za te pier,,,, lone literowki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Dzięki Serene :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 chodzilo mi o to ze wdzedzie sa jajka a jak zjesz jescze w innych posilkach to troche tych jajek sie uzbiera _ niby nie ma ogranizcen co do jajaek , no ale wiesz,,, :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Wiem Serene o co chodzi lepiej wszystkiego po trochu jeść :) ja mam urozmaicone menu w ciągu dnia i nie jem np serów białych czy jajek na śniadanie i kolację itp dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 nie ma za co :) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iwonka miś Napisano Kwiecień 19, 2012 Wiem, że mam mało urozmaicone dania ale nie mam czasu kombinować tych różnych pyszności. Ale na to ciasto mam ochotkę i dziś będę pichcić. Dwa lata temu byłam na Dukanie i w miesiąc schudlam 7 kg, trzymałam się ponad pół roku a poźniej niestety nadrobiłam. Mam nadzieje, że teraz już tak nie będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Właśnie zjadłam fasolkę: cebula, trochę ugotowanej fasoli białej, plaster polędwicy sopockiej, mały przecier, przyprawy i kolacja pycha, ja chlebek upiekę żeby mieć na śniadanie kanapki bo ciągle te jaja z rana ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Iwonka ja żeby nie siedzieć w garach robię np. leczo,bigos,zupę na dwa dni a resztę dań na szybko ryba czy filet raz dwa się robi do tego jakieś warzywa mrożone, i jest pysznie a w 20-30min mam dobry obiad czy kolację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miłka 48 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Zielonaoliwko, czy z tej fasoli, to wyszła ci fasolka po bretonsku? Bo wygląda smakowicie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iwonka miś Napisano Kwiecień 19, 2012 W sumie dania są łatwe i szybkie ale bardziej wykańcza mnie brak kasy a jednak trochę trzeba stracić na składniki. ale jakoś to będzie. piernik na fasoli czerwonej łatwy, szybki i pychaaaaa. a jak syci.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Miłka fasolka po bretońsku :) i szybko się robi, cebula na patelnie z polędwicą,ugotowałam w garnku trochę wody wrzuciłam ugotowaną fasolę po chwili resztę i przyprawy papryka majeranek pieprz i przecier na koniec,chwilkę pogotować na małym ogniu i gotowe, można dodać pomidory z puszki czy jakieś chude mięso jak kto lubi, nie wiem czemu wcześniej tak nie gotowałam o wiele lepsze są dania bez kiełbasy i boczku tylko właśnie z kurczakiem czy chudą wędliną. Iwonka jak zrobiłam pierwsze duże zakupy na tę dietę to tez pomyślałam że drogo będzie tak jeść ale zaczęłam teraz tak rozpisywać menu żeby niczego nie marnować i wcale nie kupować za dużo tych serów czy pierdół light bo jak zjem ogórka kiszonego na przekąskę też przeżyje ;) dasz sobie radę tylko planuj w miarę możliwości posiłki i zaoszczędzisz coś, sorry jeśli się wymądrzam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iwonka miś Napisano Kwiecień 19, 2012 Nie wymądrzasz się:) w jakiejś gazecie Magda Gessler podaje dietetyczne dania na których ona się odchudzała. Niektóre pasują do naszej SB. Dziś do pracy robiłam sałatkę: Kostka chudego twarogu-pokroić w kosteczkę, pomidor obrać ze skóry i pokroić w kosteczkę, ogórek kiszony pokroić w słupki, doprawić solą morską i bazylia, zalać oliwą i sokiem od ogórków (troszkę). Sycące i smaczne. Twaróg oczywiście przy mieszaniu sie rozsypał ale nie wygląd się liczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Chyba jutro sobie zrobię taką sałatkę tylko na serku wiejskim, ostatnio po sałatce z tuńczykiem mnie tak zmuliło że już go nie zjem przez rok ;) chlebek upieczony i jutro kanapki na śniadanie mniam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach