Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

60

South Beach po świtach kto zaczyna?

Polecane posty

robiłam takie gołąbki bez zawijania z sosem w wersji sb, czyli: trochę kapusty białej, cebula, mielone z indyka, jajko, przyprawy. kapustę poszatkowałam z cebulą podgotowałam, po ostygnięciu zmieszałam z mielonym i jajkiem i uformowałam kuleczki podpiekłam na patelni i wrzuciłam do sosu, a sos zrobiłam z jogurtu naturalnego odrobiny wody i łyżką koncentratu pietrucha natka i gotowe.

witam :) pzryszalm zieolonaolivka cie odwiedzic i inne plazowiczki tez:) narobials mi smaka na te golabki jesli mozna zrobie sobie je wg twojego pzrepisu, kopenkaskiej narazie nie robie , ( dziewczyny mi odradzilty) na forum dk ale jem mniej ale dalej sb swietnie ci olivka idzie :) trzymam kciuki za wami :)

Czesc dziewczyny:-) u mnie drugi dzień diety jestem zadowolona nie chodzę wzdęta jak balon głodna też nie wczoraj zjadłam warzywa pol paczki mieszanki i później brokuly oczywiscie wszystko z wody nie inaczej braki w sprzecie :-) sałatke z dwoch jaj,tunczyka,cebuli i sałaty a dziś rano druga część warzyw i sałatki z wczoraj tylko pomidora dołożyłam a na kolację będą kanapki z papryki serka liht z czosnkiem i ogorkiem przepis podczytany z innego topiku:-)

Trzeba zacząć ćwiczyc ale coś ciężko mi się zebrać kurcze może lepiej w grupie jakbym się gdzieś zapisała na fitness

Gość kati277
Witam, Też się dołącze, zaczynam od jutra ;-) Pamiętam że kiedyś stosowałam tę dietę, w porównaniu z Kopenhaską jest naprawdę do zniesienia. Obecnie jest 68 kg przy wzroście 164cm Cel 62 kg

witaj serene :) stopkę zmieniłaś i teraz widzę że ty faktycznie nie potrzebujesz kopenhaskiej, trzymaj się sb bo na pewno super wyglądasz z taką wagą, a co do gołąbków to bez diety robiłam je z ryżem ale dietowe też są super polecam na obiad dziewczyny :) mi nie brakuję dawnego jedzenia i jestem zadowolona że na nowo mogę się w kuchni wykazać ciekawymi przepisami, nic mnie nie kusi jest super. Potworzyca ja sobię dzisiaj na 2 śniadanie zrobiłam paprykę jako kanapkę a na to twarożek z rzodkiewka pycha a wieczorem będę kombinować ruloniki z sałaty szynki sera żółtego i jakiś warzyw, jutro sałatka z pora i już mam menu zaplanowane do niedzieli :) zacznij ćwiczenia na pewno będziesz szybciej chudła, ja trochę w domu kombinuję. Kati zapraszamy :)

dzieki Olivka:) trzymaj się ale swietnie ci idzie na sb od 1 dnia :) wpadne tu jeszcze :) w koncu jestem tez na sb :)

olivka zaczęłaś dietę po świętach dopiero? czy już stosowałas kiedyś SB? bo Twoje pomysły na jedzenie brzmią naprawdę fajnie, więc wnioskuje, że poczatkująca chyba nie jesteś ;-)

ja zaczęłam dietę po świętach we wtorek :) pierwszy raz jestem na sb , podpatrzyłam trochę przepisów ze stron a tak to staram się kombinować żeby jeść co lubię tylko zmienić składniki na dozwolone sb mam dużo pomysłów i zapał do zrzucenia kg

cześc dziewczyny,ja dzisiaj zaliczyłam 2 godz. na kijkach i 4 godz. w ogrodzie sprzatałam a teraz się wykąpałam i tak mnie pośladki bolą jakby ktoś mi nakopał do d...teraz czuję że dawno nie ćwiczyłam ,i obiecuję ze będę częściej ćwiczyć może szybciej waga poleci,witam nowe dziewczyny

cześc dziewczyny,ja dzisiaj zaliczyłam 2 godz. na kijkach i 4 godz. w ogrodzie sprzatałam a teraz się wykąpałam i tak mnie pośladki bolą jakby ktoś mi nakopał do d...teraz czuję że dawno nie ćwiczyłam ,i obiecuję ze będę częściej ćwiczyć może szybciej waga poleci,witam nowe dziewczyny

Witam Mery ty chyba najlepsze efekty będziesz miała jak tak zasuwasz :) ja codziennie na spacery jak na razie pogoda super :) Zrobiłam sobie sałatkę z pora na śniadanie ale na jogurcie bo nie kupiłam majonezu trochę mdła ale jak przyprawiłam bardziej dało się zjeść, ciekawe jak moja waga czekam do wtorku z ważeniem nie czuję żebym coś schudła ale to dopiero 4 dzień. A wy jak tam ??

cześć zielonaoliwka i podglądaczki-ja dzisiaj się zważyłam bo już jestem po @ i mam -2kg. woda juz pewnie mi zeszła więc po świetach został mi 1 kg.muszę się go pozbyć

znowu coś ten internet mi muli zeżarł mi posta,ten pewnie też pożre ,wiec lecę na kijki wpadnę potem narka

Mery mi też po świętach skoczyła waga o 1kg ale to raczej wina powrotu do jedzenia po kopenhaskiej tak mi się wydaję bo nie jadłam w święta dużo ale pewnie po tygodniu SB nam to zejdzie :) ja dzisiaj zrobiłam szybki obiad w parowarze dorsz z brokułami do tego odrobina sosu z pieczarkami na więcej nie było czasu, dzisiaj muszę zrobić fasolowy spód pod pizze żeby jutro w końcu ją zrobić :) tak dawno nie jadłam pizzy że pewnie dietetyczna będzie pyszna mimo wszystko.

cześc dziewczyny,co tutaj tak cicho?wychodzić z ukrycia,wczoraj mnie nie było cały dzień gdzieś latałam,pogoda piękna to pewnie każdy spaceruje,zielonaoliwka ,60 i reszta dziewczyn jak tam wam idzie dieta,dzisiaj będę piekła ciasto z fasoli ,już je robiłam przed świętami jako babeczki i wyszło super -mam pytanie czy mogę je jeść na pierwszej fazie?

serene-odpisz na moje pytanie bo ty jesteś tu weteranką sb-czy te ciasto fasolowe mogę jeść w pierwszej fazie?

Witam :) Mery co to za przepis masz na ciasto? są różne więc napisz, ja wiem tylko o chlebie z fasoli który można jeść w 1 fazie, dzisiaj zrobiłam dietetyczny bigos na obiad zdecydowanie lepszy jak standardowy tłuścioch który robiłam do tej pory, upiekę sernik sb na jutro oby tylko wyszedł jak należy.

czesc tak merry mozesz jesc w 1 fazie to ciasto to fasolowe, ( ze slodzikiem ) ( fruktoza w 2 fazie) :) pozdrawiam:)

ja mam taki inny tez pzrepis ( bardziej biszkopt przypomina ) i dla mnie ejst lepszy od tamtego Fasolowiec Cytrynowy puszka białej fasoli 4 jajka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 torebka herbaty lipton yellow kilka kropel aromatu cytrynowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 3 łyżki fruktozy świeża skórka z cytryny Przygotowanie: fasole dobrze odsączyć utrzeć żółtka z z 2 łyżkami fruktozy i oliwą z oliwek dodać herbate, proszek do pieczenia, sodę, aromat cytrynowy oraz skórkę z cytryny oraz fasole. miksujemy w blenderze lub w mikserem (nożyk) na jednolitą masę. ubijamy białka z 1 łyżką fruktozy na sztywną pianę. dodajemy do masy jajeczno-fasolowej delikatnie mieszamy. pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40-50 min. tylko na 1 faze slodzik zamiast fruktozy np i ten jest z bialej fasol taki delikatniejszy

No i wszystko jasne z ciastem :) Właśnie zjadłam pizze, dziewczyny jak lubicie to koniecznie sobie zróbcie bo jest pycha! Ja zjadłam zdecydowanie o 2 kawałki za dużo ale co tam. Podaję przepis na spód pod pizze: puszka czerwonej fasoli przerobionej na pure 1 łyżka jogurtu naturalnego 0% tłuszczu bez cukru 3 jajka 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka bazylii 1 łyżka siemienia lnianego Fasolę wrzucić na sitko i opłukać, zrobić purre, dodać resztę składników, wymieszać. Wlać ciasto do okrągłej foremki, ja mam taką o średnicy 24 czyli nie za duża, piec 25-30min w temp. 180-200 stopni. Po upieczeniu i ostygnięciu przeciąć aby powstały dwa blaty, i zostawić na talerzu na noc wtedy wyschnie i brzegi podejdą do góry. A składniki to już jak kto chce,ja zrobiłam sos z koncentratu rozgniecionego ząbka czosnku i przypraw, na to wędlina pokrojona, pieczarki z cebulą wcześniej podduszone, trochę papryki pokrojonej w paski, oliwki zielone, ser żółty tarty, oregano i do piekarnika na ok 10min, do tego sos czosnkowy czyli łyżka jogurtu naturalnego z posiekanym ząbkiem czosnku. Ja zjadłam jeden blat pizzy na kolację a drugi może jutro. Oczywiście składniki light i dozwolone. Smacznego

Witam, cisza jak zawsze tutaj :) zastanawiam się ile być na 1 fazie może przedłużę do trzech tygodni, dopiero we wtorek się zważę i już jestem ciekawa jak pierwszy tydzień dietowania na mnie wpłynął. Upiekłam sernik potem napiszę jak wyszedł bo jeszcze nie kroiłam, zaraz mam gości. Miłej niedzieli

Gość kati277
Witam wszystkie plażowiczki :-) To już mój trzeci dzień na diecie, na razie wszystko ok. Pomysł z gołąbkami rewelacyjny - jadłam je przez dwa dni a i tak bardzo mi smakowały. Zrobiłam je ze zmielonej piersi z kurczaka i zawijałam w liście mlodej kapusty. Sos zrobiłam z pomidorów krojonych Pudliszki. Do mięsa dodałam jajka i jedną czerstwą kajzerkę ( wiem że nie powinnam ale pomyślałam że jedna kajzerka podzielona na 20 gołąbków to nic strasznego ) Choć teraz sobie myślę że ta kajzerka nie była niezbędna. Przyprawy według uznania ( u mnie czosnek bazylia, sól i pieprz) Polecam wszystkim fajne danie i można zrobić na zapas a potem tylko podgrzać. Dziś w menu było pół piersi z kurczaka posypane przyprawą i usmażone na patelni bez tłuszczu a do tego surówka z zielonego ogórka, sałaty lodowej rzodkiewek i polna kefirem. Mniam najadłam się do syta. A i powiem Wam coś jeszcze jestem z siebie bardzo dumna bo dziś rano byliśmy z mężem na giełdzie samochodowej, staneliśmy w gigantycznym korku przy wyjeź dzie a mój mężuś wyjmuje torrbę czipsów batony i inne słodycze i zaczyna się opychać. Wię że jestem na diecie więc wziął mi jabłko którego przeciez też nie mogę jeść ale na to juz nie wpadł ;-) A ja byłąm twarda i nie tknęłam niczego SUPER ;-) Ach i na koniec polecam cukierki Orbit bez cukru 250 kcal na 100 g a caa paczka ma 21g Pozdrawiam

Kati z kapuchy można cuda robić i zawsze wyjdzie coś dobrego :) narobiłaś mi ochoty na gołąbki ale muszę się wstrzymać bo dwa dni jadłam bigos, jutro zrobię puree z kalafiora i jajko sadzone z cebulką na obiad jeszcze nie mam pomysłu na surówkę ale może coś z ogórków, mam spory zapas papryki i chyba leczo z kurczakiem zrobię na kolejne dni, dieta leci jakbym na niej nie była, jem co lubię, słodycze znowu dla mnie nie istnieją :) w ciąży się nimi zajadałam i troche jak karmiłam a wcześniej nie lubiłam nawet batonika nie dawałam rady zjeść całego i teraz już mi to wróciło że nie potrzebuje. A co tam u reszty? aha sernik sb który upiekłam pozostawię bez komentarza... szkoda było sera marnować na to g..no.

cześć dziewczyny-serene dzięki za odp.a ja piekłam też sernik dukana ,był pyszny połowę blachy zjadłam małej,resztę na jutro zostawię,nie mam przepisu na ten sernik sb i nie wiem czym się różni od dukana ja dałam 5 jajek ,1kg. sera,1 budyń i słodzik,aromat cytrynowy i to tyle mam nadzieję że taki można jeść,że ten budyń nie zaszkodzi,a jaki ty masz przepis zielonaoliwko?

witajcie:) Merry nie ma za co, wiesz co ten dukana to w sumie sie nie rozni chyba jest pzrepis z otrebami no to na 1 fazie nie mozna na sb ale duzo jest pzrepisow dukanowskich co pasuja na sb na tej stronce http://zkotemwkuchni.blogspot.com/ czasem mozna cos odjac a zcasem dodac i jest ich mnostow pzrepisow niby duaknowskich heh

Witam, ja juz po obiedzie to puree z kalafiora całkiem niezłe, Mery ja miałam inny przepis na sernik jakiś z kakaem już go skasowałam, chciałabym na przekąskę zjeść kawałek ciasta nie słodkiego bo ciągle te pistację wcinam, Mam tu przepis na cytrynowe mogłabym je upiec, a wy macie coś dobrego? Serene ty na pewno masz coś sprawdzonego :) Cytrynowe puszka fasoli białej przerobiona na pure 3 jajka 10 łyżek fruktozy 2 łyżki roztopionej margaryny light 1/2 szklanki mleka w proszku, odtłuszczonego, bez cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu bez cukru 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2 łyżki aromatu cytrynowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Dwa białka ubijamy z fruktozą. Jogurt łączymy z aromatem waniliowym. Margarynę rozpuszczamy i pozwalamy ostygnąć. Resztę składników mieszamy w misce - dodajemy jogurt z aromatem, margarynę a na końcu białko z fruktozą. Taką masę przelewamy do foremki. Pieczemy na 180 przez 30 minut. Ciasto bardzo urośnie w piekarniku ale potem opadnie. Jest wilgotne i aromatyczne.

ja malo pieke na sb :) tylko fruktoza na 2 fazie a teraz slodzik ;) ja teraz pieklam tylko ciasto z fasoli, chleb z fasoli , i sernik , i murzynka raz pieklam takie cisato z czekolada i tyle :) ale mozna te pzrepisy zlinku sprawdzic i pzrystosowac do sb