Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ma-rikka

Ciezarne w 2 trymestrze

Polecane posty

Gość Ma-rikka

Ciezarne w 2 trymestrze, jak wyglada wasze odzywianie ? podajcie prosze przyklad dzisiejszego lub wczorajszego dnia

Gość mnio
a to jest jakiś specjalny sposób odżywiania w 2 trymestrze. ;) ja tam jadłam wszystko w rozsądnych ilościach. Pomijałam rzeczy niewskazane w ciąży tylko. To co przybyło w ciązy spadło samo po porodzie.

Gość Ma-rikka
Nie, ale nie wiem czy nie jem za malo..czy za ubogo w skladniki odzywcze.

Gość mnio
to podaj co jesz. :)

Gość Ma-rikka
Wczoraj: śniadanie: jajecznica z jednego jajka,kilka plasterków pomidora i ogórka, pół bułki. przekąska: gruszka obiad: zupa fasolowa, kasza, kotlet, surówka z ogórków przekąska: banan kolacja: płatki na mleku Do picia: herbata, woda, sok wyciśnięty ze świeżych grejfrutów, kakao, mleko. Dzisiaj - trochę gorzej :P śniadanie - parówka Jedyneczka z pieczywem (wiem,sama chemia...), pól pomidora przekąska: arbuz obiad: gołąbek plus ziemniaki przekąska banan kolacja - będę jadła (nie wiem jeszcze co) Piłam: herbata owocowa, sok z grejfrutów, mleko I jestem najedzona, ale ja nigdy jakos szczególnie dobrze i zdrowo nie jadałam..

Gość Ma-rikka
up

Gość mati1982
Zaczynam 6 miesiąc. Wczoraj: Śniadanie: - serek wiejski light z pomidorem - kawa zbożowa z mlekiem 0,5% Obiad: - banan - mała miska makaronu ze szpinakiem, gorgonzolą i kurkami - woda z cytryną Przekąska: - 3 ciasteczka maślane - herbata miętowa Kolacja: - bułka z otrębami, żółtym serem i ketchupem - sałatka sałata, brokuły, jajko, pomidor, papryka, oliwa - sok pomarańczowy - 3 kostki czekolady Przedwczoraj: Śniadanie: - 1/3 bagietki z twarożkiem i papryką - kawa zbożowa z mlekiem 0,5% Obiad: - rosół z makaronem - kabanos - szklanka soku pomarańczowego Przekąska: - 3 ciasteczka muesli - jabłko Kolacja: - kanapka z chleba orkiszowego z żółtym serem i ketchupem - mała sałatka z kurczaka - 5 ciasteczek muesli Jak widzisz, ja nie stosuję żadnej szczególnej diety. Jem to, na co mam ochotę, pilnuję jedynie, żeby zdrowe przeważało nad niezdrowym :-) No i biorę femibion zalecony przez lekarza (kompleks witamin).

Gość chyba zabraklo jewdnego
marika-jestes lesba?

Gość kaaaaa
a ja wogole nie zmienilam swoich nawykow zywieniowych. na sniadanie pije kawe z mlekiem, czasem zjem jogurt z garscia platkow lub jednego banana pozniej w pracy jedna slodka bulke i jedna kanapke (tylko i wylacznie ciemne pieczywo, listek salaty, plasterek sera zoltego, jakies warzywo typu rzodkiewka, papryka...) pozniej obiad (najczesciej gotowana piers kurczaka z marchewka i ryzem lub makaronem albo jakas zupa). kolacji nie jadam. ciagu dnia pije jeszcze jedna kawe, wode niegazowana i jakies soki.