Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do polaków na emigracji

emigruje z tego bagna

Polecane posty

kto mnie przygarnie na miesiąc lub dwa nim znajdę prace? chodzi tylko o lokum, do czynszu się dołoże :(

mało jem, lubię sex

Gość hahaha wszędzie dobrze tam
gdzie nas nie ma :) U sąsiada trawa zawsze bardziej zielona..

Gość Karol.0246
bo jestescie nieudacznikami zyciowymi nie potraficie sie przebranżowić ja znalazłem sobie prace 400 km od miejsca stałego zamieszkania za 7 tys zł brutto

najbardziej bym chciała do wielkiej brytanii , skoro wielka to znaczy ze tam dobrze sie zyje

podszyw :O obojętnie gdzie, im dalej od Polski tym lepiej :(

Gość rosja jeszcze większa
więc może tam?

Jak życie panie premierze? :(

Gość Nie, no kurde
Ja pozostanę w Ojczyźnie, bo tu się urodziłem. Każdy Naród ma swój kraj i wnim powinien siedzieć. Zamiast spierdalać za robotą za granicę powinniśmy obalić reżim tuska i wypierdolić w kosmos wszystkich pajaców, którzy od 1989 roku niszczą Polskę. Powinniśmy tu zrobić porządek, a nie zamiatać ulice w Londynie.

Gość Karol.0246
ta najlepiej jechac do UK Hollandii i tam pracowac na emeryta w/w krajów w potem taki wraca do polski i jape drze ze marna emeryture dostanie

a ja to pieprze. Ojczyzna nic mi nie dala za moja ciezka prace... Poza paroma przypadkami ambulatoryjnymi i gowniana kase!! Wiec nie mam tam czego szukac. Tu mi lepiej...

tak karol robia tylko nieudacznicy. Reszta popracuje tu tyle ze dostanie emeryture z kraju w ktorym pracowala... Solidna

Gość dalgswwr
Zgadzam się z tym , że tu nasz dom o nasz kraj .Tu trzeba zrobić porządek , bo nigdzie nie będziemy u siebie , a wy chcecie uciekać jak pies z podkulonym ogonem.Pokolenie tchorzy !!!!!!!

Wiem, że żyjemy w bagnie..ale tam wcale nie jest lepiej. Może jedynie pod kwestią finansową. Pieniądze to nie wszystko. Sama mieszkałam za granicą( w Anglii). Ale właśnie.. byłam tam sama. Wróciłam z powodu tęsknoty za bliską osobą. Nie było łatwo pogodzić się z utratą naprawdę dobrego zarobku, wygód, do których już trochę przywykłam. Rozumiem też osoby, które opuszczają Polskę. Przypuszczam, że jeszcze raz bym spróbowała, ale nie wyjeżdżałabym już sama.

Gość qwwwwqwwwwtr
Chcecie żyć jak cyganie , bo nie potraficie i boicie się walczyć swoje .Cały swiat nas nie szanuje .Chcecie zniszczyc rynki pracy za granicą pracując za grosze .Nie dziwcie się że was tam nie chcą .Tam ludzie dbają o swój kraj i nie chcą pracujących za bezcen Polaków.obniżających ich poziom życia

Gość ???///
Coralick @ Te rządzące kurwy właśnie chcą, żebyś tak myślał. Ja uważam inaczej: TO NIE POLSKA NAS ZGNOIŁA, TYLKO PASOŻYDY, KTÓRE NIĄ RZĄDZĄ! Trzeba usunąć pasożydów, tylko jak?

Gość fd5$43#@3
:D :D :D

Gość 88887650987
🌻

Gość Maniniaaaaaaa
Powiem tak, patriotyzm patriotyzmem, a realia swoje. Dziecka nie nakarmisz patriotyzmem, nie nalejesz talerza do pełna wartościami i piękną historią. Dziecko trzeba ubrać,nakarmić. Rachunki zapłacić. A realia są takie że pare dni po pierwszym nie masz wypłaty... Emeryci nie mają na leki i sami sobie bardzo dużo odmawiają. Nie mi osądzać, nie powiem jestem patriotką, szanuje ten kraj i jego historie. Rozumiem tych co wyjechali, rozumiem. Rozumiem również tych co tu jeszcze walczą. Nie każdy ma odwage wyjechać, jak i również nie każdy ma siły by tu 'dupać' za grosze. wiec.... chyba 1:1 jest. ogólnie to : wy***abym połowę rządku- juz by sie mniej wadzili, już byśmy załatali dziurę budżetową tak że HoHooo :D ogolnie to peace:D i jeśli do 4 lat nic się nie zmieni, też zbijam zPL;)!

nie wiem... wali mnie To kto jest winny. Nie wracam, tutaj uczciwie pracuje i uczciwie mi placa. Nie pluje mi jadem w twarz zadna nadasana sprzedawczyni w sklepie, mam na benzyne i jezdze gdzie chce, mam na bierzace rachunki... Czasami moge zaszalec... Stac mnie na buty za kilkaset euro o ktorych marzylam latami... Tu jestem szczesliwa :)

Gość ???///
Gdybyśmy rzeczywiście byli Patriotami, to nigdy nie dopuścilibyśmy w Polsce do władzy takich przygłupów jak obecnie. Wówczas rządziliby ci, którzy dbaliby o pracę i godne warunki życia obywateli. A tak jak jest każdy widzi. Naiwni, antypatriotyczni Polacy, którzy wierzą mediom jak Bogu.

Gość katewq
Mania ty tchorzu , nalezysz do pokolenia tchorzy , ręce opadają i nie mam siły na zycie jak czytam takich ludzi .Co z was za pokolenie

Gość k&8555
Spierdalajcie wszyscy za granice jak psy , jak szczury z tonącego okrętu ,nie zaslugujecie matoly na własny kraj .Tylko jak spojrzycie kiedyś w oczy swoim wnukom scierwa ?!

Gość Mirek ze Szczecina
najlepiej i najłatwiej jest wyjechac do kraju gdzie na ten dobrobyt ludzie pracowali 50 lat zamiast u nas walczyc o lepsze jutro to wola biadolic ja otworzyłem własna działajnosc i nie narzekam zarabiam tyle co na zachodzie nawet lepiej ale trzeba cos robic nie jechac na gotowe bo tak jest najłatwiej jak ja nie cierpie takich ludzi co tylko biadolą marudza i narzekaja dac im pod nos gotowa robote i jeszcze beda narzekali ze zle jest

Gość ???///
Żydzi niemieli długo swojego kraju i tułali się to tu, to tam. Często chcieli rządzić krajami, co skutkowało ich wypierdoleniem i pogromami. Cyganie nie mają swojego kraju, włóczą się po świecie, kombinują na różne sposoby jakby tu się dorobić (hazard, żebractwo, kradzieże itd.) Za normalną robotę nie często się biorą, bo jak twierdzą tradycja im zabrania. Polacy, którzy za zaborów i po wojnie uciekli do USA jakoś milionerami nie zostali, tylko już nie wracają, bo nie ma do czego. Zresztą tam też nie zawsze jest kolorowo. Jednym słowem: Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Polacy powinni stać się prawdziwym Narodem, społeczeństwem obywatelskim i pogonić ten system, tak jak to poprzednie pokolenia zrobiły z czerwonymi. Jeżeli się nie obudzimy, to wszyscy stąd spierdolą, a ci co zostaną nie dożyją emerytury i będą się nawzajem nienawidzić.

Gość provocateur,
Jedyne co można zrobić dobrego dla tego kraju to zagłosować na PiS jednak matoły tego nie rozumieją i zostaje tylko emigracja 🖐️