Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy pomoocy

Czy anglistyka jako drugi kierunek jest ciężka?

Polecane posty

Gość pomocy pomoocy

Jestem na trzecim roku psychologii i te studia są dla mnie tak banalnie proste, że nie dość że nic nie robię, nudzę się to jeszcze straciłam zainteresowanie, dlatego od dawna myślałam o drugim kierunku i czymś bardziej wymagającym. Czy jest tu ktoś kto studiuje anglistykę i może powiedzieć czy można to pogodzić z innym kierunkiem? Dodam, że angielski znam na poziomie średnio-zaawansowanym, ale wiadomo jak to jest z językiem, dogadanie się z obcokrajowcem, a typowa nauka w szkole to dwie różne rzeczy :P

Gość Pracowitoes
Nie jest, jej wagę oceniam na 9,5kg.

Gość pomocy pomoocy
Dzięki :D Może ktoś ma jakieś inne spostrzeżenia na temat jej wagi? :classic_cool:

Gość pomocy pomoocy
Tak myślałam, jak pytam o studiowanie to zawsze zero odzewu, dzięki kafeterianie :classic_cool:🖐️

Gość Pracowitoes
Po prostu chcesz usłyszeć, że jest ciężka, ale, że dasz sobie radę, bo się dowiedziałaś - na zajęciach - że kafeteryjne podnoszenie własnej wartości też przenika do podświadomości, dzięki czemu organizm na tym korzysta. A tak w ogóle to ile Ty ważysz i czy Twoja waga sprzyja Twojej psychice, czy też ją ogranicza?

Gość Kafeter Jan
Do usług :classic_cool:

Gość pomocy pomoocy
Raczej chcę usłyszeć, że jest zajebiście ciężka i nie dam sobie rady, bo coś czuję, że dwa kierunki to jakiś strasznie hardcorowy pomysł i boję się, że sama sobie dół wykopię, a dołów w życiu już mam mnóstwo i powoli dokopuję się do Chińczyków :classic_cool: A moja waga ogranicza jedynie moje ruchy w trakcie przechodzenia przez próg, bo się nie mieszczę w futrynie. Tak poważnie, to z moją psychiką wszystko okej i jest niczym nieograniczonym mechanizmem :classic_cool:

Gość Pracowitoes
Oj, zawsze możesz przechodzić przez próg bezfutrynowy! :) Pisząc: "estem na trzecim roku psychologii i te studia są dla mnie tak banalnie proste, że nie dość że nic nie robię, nudzę się to jeszcze straciłam zainteresowanie, dlatego od dawna myślałam o drugim kierunku i czymś bardziej wymagającym." - wynika, że nigdy nie oddajesz się w pełni! :( Kiedy oddałaś się ostatni raz, ale tak w całości? :)

Gość pomocy pomoocy
W całości nigdy się nie oddaję, trzymam to na specjalne okazje :classic_cool:

Gość Pracowitoes
Czyli masz problem z zaufaniem, z nawiązaniem takiej więzi, która sprawia, że wyzbywasz się całkowicie zahamowań, dzięki czemu, czując jedność, możesz się oddać w całości :classic_cool:

Gość .brand
studiuje anglistyke, a właściwie filologię angielską, i to czy będzie ciężko zależy od tego czy pójdziesz na prywatną uczelnię czy na państwową i od twojego podejścia ;)

Gość .brand
A gdy rano wstaję, na stole czeka na mnie gorące kakao, które co dzień robi dla mnie mama :classic_cool:

Gość pomocy pomoocy
Mam, więc możesz się wykazać, wcielić w rolę jakiegoś szalonego doktorka cudotwórcy i zaproponować jakieś lekarstwo na tą przypadłość :classic_cool: .brand Dziękuję, podejście mam raczej odpowiednie, zapał ogromny, jako taką wiedzę o kierunku i sposobie nauczania też, więc może nie będzie tak źle 😭

Bierz się za anglistykę! Możesz być pewna, że, przynajmniej przez pierwsze dwa lata, zapewnią Ci tam sporo rozrywki;). Będą wykłady w języku obcym, gramatyka opisowa (teoria), praktyczna nauka języka, fonetyka, literatura, historia obszaru językowego i jakaś dawka innych przedmiotów humanistycznych. Uczyć będziesz musiała się z dnia na dzień, będzie sporo prac pisemnych, szykowania wypowiedzi ustnych, czytania lektur, rozwiązywania testów etc. Rozpoczynanie nauki tuż przed sesją nie jest dobrym pomysłem;).

Gość ..brand
nooo biorąc pod uwagę to że mieszkam bez rodziców, to ewentualnie moja współlokatorka może mi zrobić kakałko :D kocham trolle, dzięki za założenie konta na moje pomarańczowe ;) ja się opierdalam na studiach i jakimś cudem udaje mi się zaliczyć bez większego wysiłku, dodam jeszcze iż pracuję i studia stacjonarne :D

Gość pomocy pomoocy
PrzemierzamPolaLasy Dziękuję. Brzmi to trochę przerażająco, ale tak się opierdalam na tej psychologii, że chyba wszystko zniosę i będę się tym cieszyć, przynajmniej przez pierwszy rok, a w sumie to dobra próba sprawdzenia własnej wytrzymałości, zdolności nauki języka i przede wszystkim ambicji :classic_cool: A ..brand mnie z kolei pocieszyła :D

Gość ..brand
na chillu dasz radę, mam kumpele co jest ze mną na filologi i robi teraz pedagogike opiekuńczo-wychowawczą, więc da się, naprawdę ;)

Gość ..brand
Oczywiście regularnie zaliczam profesorki, dzięki czemu bez problemu przechodzę z roku na rok :classic_cool: A jedna to mnie nawet wyleczyła z wady wymowy :)

Gość pomocy pomoocy
..brand dziękuję, chyba się zdecyduję. Rodzice się ucieszą, bo to głównie ich pomysł był kiedy patrzyli jak się męczę i opierdalam w chałupie, po tym jak zostałam wywalona z pracy i do dzisiaj w żadnej innej mnie nie chcą :D Ale trzeba przyznać, że moi rodzice mają dar przekonywania i aż dorobiłam się błysku w oku na myśl o drugim kierunku, więc spróbuję, w końcu kto nie ryzykuje ten nie wygrywa :classic_cool:

Gość ...brand
dokładnie tak jak piszesz, tylko zaliczam profesorów, bo jestem kobietą :) kochane gimgówno :*

Gość ...brand podszyw
Bleeee :o

'ja się opie**alam na studiach i jakimś cudem udaje mi się zaliczyć bez większego wysiłku, dodam jeszcze iż pracuję i studia stacjonarne' Tak też można studiować, cudem zaliczać i po filologii pisać z błędami. Od Ciebie zależy, ile w naukę włożysz wysiłku i czy wiążesz z językiem swoją przyszłość zawodową - np. czy chciałabyś być w przyszłości tłumaczem, lektorem. Wtedy warto wykorzystać ten czas i mozliwości maksymalnie.