Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam :D

Ciekawe...

Polecane posty

hej, ciekawa jestem jak bedzie wyglądało moje dziecko skoro: ja mam oczy brazowe, włosy brazowe, oprawe oczu ciemna... moj narzeczony ma oczy piwne, wlosy czarnei ciemniejsza cere.. oprawa oczu tez silnie czarna... :) jak myslicie? :)

mogę ci zrobić krzyżówkę genetyczną bo lubię się w to bawić ale za mało danych :P kolor oczu, włosów byś musiała podać nie tylko wasze ale i waszych rodziców i dziadków wtedy można to z dużym prawdopodobieństwem sprawdzić :)

ok juz pisze :)

Moi rodzice: mama- oczy brazowe, wlosy czarne; tata- wlosy ciemny blond, oczy niebieskie. Jego rodzice: mama- oczy szare, wlosy ciemny brąz; tata- oczy niebieskie, włosy czarne. Dziadkowie, niestety pamietam tylko moich: babcia ze strony taty oczy niebieskei wlosy czrne, dziadek wlosy czarne, oczy brazowe. Moj brat ma oczy brazowe, wlosy ciemny brąz, oprawe oczu tez ciemna. Jego bracaia, maja wlosy czarne i szare oczy.

więc tak na szybciora :) na jakieś 75% dziecko będzie mieć bardzo ciemne włoski natomiast co do oczu to cięzko określić ale tak 50/50 brązowe lub niebieskie będą tylko hmmm jakby ci to powiedzieć jeśli matka twojego ma oczy szare a ojciec niebieskie to raczej nie ma możliwości by twój miał piwne bo to gen dominujący nad niebieskim więc przy rodzicach niebieskookich obojgu dziecko musi mieć niembieskie a szary to jednak odmiana niebieskiego :/

Gość a dla mnie też zrobisz?
?:) ja - oczy brązowe, włosy jasne brązowe albo ciemne blond moja mama - oczy zielone, włosy jasne brązowe albo ciemne blond mój tato - oczy brązowe, włosy czarne mój brat - oczy zielone, włosy jasne rodzice mamy - dziadek oczy piwne, włosy ciemne, babcia - oczy brązowe, włosy brązowe rodzice taty - dziadek oczy brązowe, włosy czarne, babcia - oczy niebieskie, włosy blond mąż - oczy niebieskie, włosy blond jego mama - włosy blond, oczy piwne jego tato - włosy bardzo ciemne, oczy niebieskie jego brat - oczy niebieskie, włosy blond rodzice matki - dziadek oczy niebieskie, włosy blond, babcia - oczy piwne, włosy ciemne rodzice ojca - dziadek oczy niebieskie, włosy ciemne, babcia oczy niebieskie, włosy ciemne dzięki z góry:)

Uuu ... to fajnie :) moze jego tata ma brązowe...:)

no więc co do tej drugiej: - na 75% bedzie blond jeśli chodzi o włoski bo twój mąz jest na 100% blond a ty 50/50 - co do oczu to mieszanka wybuchowa :D:D:D od strony męża 100% niebieskie a z twojej strony 50% brąz a 50% albo niebieskie albo zielone więc trudno określić ale raczej bym się skłaniała do tych brązowych bo jednak tego masz najwięcej w rodzinie :) aaa i ktoś z twoich pradziadków musiał mieć zielone oczy i to moze być w tobie uśpione :)

Gość a dla mnie też zrobisz?
dzięki raz jeszcze:) no to zaskoczę Was, bo dzieciaki już mam i pomimo, że byłam pewna iż odziedziczą geny po mnie, bo niby te dominujące, to jednak synek jest niebieskookim blondynkiem o jasnej cerze, a córka jeszcze za mała by coś mówić (ma niespełna 3 tygodnie), ale wygląda identycznie jak synek, gdy się urodził więc stawiam, że też będzie wyglądać jak synek jeśli chodzi o kolor oczu i włosów oraz karnację;) a co do tych zielonych oczu to nie mam pojęcia, bo nawet rodzeństwo mamy (brat i siostra ) maja oczy brązowe, a tylko mama ma takie prawdziwe zielone, w życiu u nikogo tak zielonych oczu nie widziałam;) jednak z tego co mi wiadomo oczy zielone są pochodną piwnych czy brązowych, jak szare są pochodną niebieskich

Gość pomożecie?
witajcie... chciałabym się dowiedzieć co może wyjść z kombinacji: ciemne blond włosy,brązowe oczy, wysoki(1.90),szczupły, grupa krwi 0rhd+ z brązowe włosy,brązowe oczy,ciemna karnacja,wysoka(1.70),szczupła,grupa krwi 0rhd+

Gość Szpindlerowy mlyn
musisz jeszcze dziadkow do tego wyliczyc

ja Ci powiem, co wyszło z naszej kombinacji ja brunetka, oczy piwne, mąż blondyn oczy niebieskie młody ciemny blondyn oczy brązowe, czarna oprawa oczu trudno mówić co wyjdzie z danej kombinajcji, bo kombinacji jest milione he he

Gość Szpindlerowy mlyn
grupe krwi powinno miec 0 plus lub minus

Gość pomożecie?
co do dziadków jest problem od jego strony-informacji brak moi rodzice: mama szczupła wzost ok 1.60 oczy trudno określić jedno brązowe a drugie kolorowe brunetka karnacja ciemna tata oczy brązowe,włosy czarne,1.75 wzrost budowa "miśkowata" :-) karnacja jasna