Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hiszpanin

Co bedziecie swiecic na wielkanoc?

Polecane posty

Ja będę świecił szynke pasztet króliczki i baranki czekoladowe jajka czekoladowe pisanki (jajka) jakieś czekoladki chrzan sól cukier herbate może poświęcę jeszcze produkty na obiad bułke tartą , filety z kurczaka, olej, mąką pszenną, ziemniaki, kapuste kiszoną :) i będzie wielkanocny obiad :) za tydzień już święta :)

a swoich jajek nie będziesz święcic? no wiesz facet ma jajeczka na zewnątrze a kobieta wewnątrz :)

Gość vdfvfb
spirytus rektyfikowany i ogórki

Gość jo śwince
jojuszka,kiełbasecke,chlebecek,solnicke,baranecka,zającka i chrzanicek

mam nadzieje, ze ksiezulek nie poswieci mi brzusiunia, bo nie chce w przyszlym roczku isc do kosciolka ze swieconeczka i dzidziusiem :D

Gość Kasanowa567
Tylko i wyłącznie jajka :D Lecz warto wcześniej poczytać, żeby kupić dobre jajka na Wielkanoc http://finanse.wp.pl/kat,98674,title,Wszystko-co-chcesz-wiedziec-o-jajach-ale-boisz-sie-zapytac,wid,15449863,wiadomosc.html

Ja se zabiore do kościoła nawet sushi, ziemjaki, chlib, ale przedewszyskim alkochol, landrynki, słone palużki, wafelki ożehowe no i też zaprawy bo zaprawy ważna rzecz, wiecie o co mi chodzi: buraczki, ogóreczki kiszone, ogórki konserwowe, kompot zes jabłek, mam też ze śliwków ale chyba skis wiec nie bede swiencić go, no i oczywiscie cała podstawa czyli wiejksie jajka, szynka zes własnej świni, nóżki we galarecie, moje ulubiene kiełbase jałowcowo, kawał korzenia chrzanu i w zasadzie to fszystko, chyba ze mi baba cos jeszcze do kosyka wsodzi, to bede mioł