Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juleczka145

Co to znowu jest??????!!!!

Polecane posty

Gość juleczka145

Przy wejściu do pochwy wyszły mi takie jakby pecherzyki i bardzo swędzą. Dodam, że dzieje sie tak przeważnie po dłuższej abstynencji i mam to już drugi raz w tym roku. Myślałam, że to grzybica i leki zawsze pomagały ale dlaczego dzieje się tak zawsze po dłuższej abstynencji ? Czy to możliwe, że mam to od partnera? Czy któraś z Forumowiczek ma może podobny problem ????

Gość juleczka145
Wizytę mam w środę ale obawiam się , ze i ten lekarz może mnie zbyć byle czym , jak już jeden lekarz zrobił i dlatego pytam, czy ktoś może miał coś takiego.

Gość juleczka145
Najbardziej mnie dziwi to, ze po dłuższym czasie bez seksu znów uprawiając seks z tym samym partnerem mam to samo i tak w kółko. Mam już dosyć tego, a lekarz powiedział tylko, że to grzybica i że ona powraca . koniec kropka. Ale czy naprawdę nie można czegoś z tym zrobić?

To idź do dobrego lekarza... do prywatnego,polecanego przez wiele kobiet :))) w tedy nie będziesz się przejmowała :P Nawet jak ktoś miał coś podobnego do Ciebie to Ty możesz mieć coś zupełnie innego... nie przejmuj się tylko leć do dobrego ginekologa:P

Gość juleczka145
Stosowałam to juz i jest za słabe niestety Stosuje NATAMYCYNĘ i pomaga ale trzeba ją stosować 21 dni a ja już bym chciała mieć to z głowy a nie kilka razy do roku się z tym męczyć. Ale bardzo dziękuje za odpowiedź ;) W środę mam nadzieję, że się więcej dowiem no i że będą to w końcu jakieś konkrety.

Gość juleczka145
Jego zdaniem, on jest oczywiście czysty ale jeśli zajdzie taka potrzeba, to pójdzie do lekarza. Naprawdę żadna z Forumowiczek nie ma problemu z nawracającymi infekcjami ?

Gość ghyuyyu
co to da,że ty się leczysz jak on cię od nowa zaraża...seks z gumką uchroni cię od zakażania i zaoszczędzisz na lekach i lekarzach...

Gość juleczka145
Dlatego myślę, że to nie jest grzybica a jeśli jest, to nie jest z mojej winy .Na szczęście jak coś , to będzie się leczył ale muszę mieć pewność, że to od niego coś jest.

Gość mnio
jakoś mi się te swędzące pęcherzyki skojarzyły z opryszczką. doczytałam o abstynencji i tak mi się nasunęło że może to jakaś reakcja alergiczna??

Gość juleczka145
Te pecherzyki wyszły po seksie ale dziwi mnie, ze nie zmieniam partnera. Mam jednego i tylko i jak zrobimy sobie przerwę i po np dwóch tyg znów uprawiamy seks, to znów mam jakąś infekcję. Tylko dlaczego to się tak powtarza? Czy on może coś przenosić? Dodam, że nie ma żadnych widocznych zmian typu krosty czy coś w tym stylu. Za to stosunku to ja mam jakies dolegliwości.

Gość mnio
a gdy uprawiacie seks bez przerw to co się dzieje? problem się nasila czy nie? bo to pasuje na alergię bardziej niż na infekcję tym bardziej że facet jak piszesz nie ma objawów.

Gość mnio
a zabezpieczacie się gumką czy inaczej?

Gość juleczka145
Jak uprawiamy seks bez przerwy czyli jakieś 2 razy w tyg , to nic się nie dzieje ale jak tylko mamy około 2 tyg przerwy, to bez infekcji się nie obywa niestety.

Gość juleczka145
Ja biorę tabletki anty. Nie używamy gumek.

Gość czarna3925823-47
mam to samo;/ tylko chłopak nie chce isc do lekarza sie zbadac, a za kazdym razem jak to robimy powraca infekcja;/ a jego nie zmusze by poszedł do lekarza:((

Gość mnio
no to pasowałoby do alergii: "Jeden wielki ogień w pochwie. Obrzęk, jak po użądleniu przez osę. Mocne zaczerwienienie warg sromowych. Swędzenie lub pieczenie, czasem uczucie kłucia, któremu towarzyszy biała wydzielina tak opisują kobiety dyskomfort, jakiego doznają po współżyciu. Czasem na skórze mogą się pokazać krostki. W ekstremalnym przypadku kobieta może odczuwać duszność, aż do wstrząsu anafilaktycznego ( grożącego śmiercią). Różny stopień nasilenia opisanych objawów w niedługim czasie po stosunku (od pół godziny po dobę) może sugerować, że kobieta może być uczulona na spermę. Czasem objawy alergiczne pojawiają się tylko na spermę konkretnego mężczyzny, czasem w ogóle na spermę mężczyzn. To się zdarza bardzo rzadko, ale się zdarza."

Gość juleczka145
Mój raczej pójdzie a jak nie, to ja go zaciągne :)

Gość mnio
no ale nie ma co póki co wyrokować. Pójdziesz do gina to się może coś dowiesz. może to jednak opryszczka?

Gość juleczka145
CoS mi to do mnie pasuje a nawet te upławy też mam. A jak się to leczy ?

Gość czarna3925823-47
to masz szczescie:) mojemu sie sniło ze siłą go pchałam do gabinetu bo sam nie chce isc:D i powiedz mi co mam zrobic;/ nie chce z gumkami bo nie jest przyjemnie..a nie chce co 2 tyg chocić do ginekologa tak jak kiedys;//

Gość juleczka145
Muszę powiedzieć, że gorzej to wygląda niż ja to czuję. Owszem, swędzi to bardzo ale myślałam, że będzie się rozwijało i będzie gorzej ale na szczęście nic takiego się nie dzieje.

Gość juleczka145
Napisze tutaj co mi powie lekarz, może pomoże to komuś. Mój tez nie będzie chciał z pewnością iść ale wie też, że nie dam mu spokoju, jeśli to on będzie musiał się leczyć.

Gość mnio
no też jestem ciekawa. :)

Gość juleczka145
Dziekuję mnio za info ;)

Gość juleczka145
A więc byłam dziś u lekarza i zmierzył mi na dzień dobry poziom pH . Okazało się , że normalny wynik powinien być bodajże 4 a ja mam ponad 7, a to znaczy, ze prawdopodobnie jest jakaś bakteria. Powiedział też, że na grzybicę mu to nie wygląda i zrobił mi również posiew z pochwy. Wynik będzie we wtorek po świętach i wtedy tez mam następna wizytę u tego lekarza. Narazie zalecił stosowanie Tantum Rose dwa razy dziennie i byle do wtorku ;) Nie mówił nic na temat tego, jakoby to mój partner był temu winien ale wszystko okaże się we wtorek ;)

Gość juleczka145
No i wiem już, co mi jest . Mam gronkowca złocistego w pochwie. Lekarz przepisał mi Delacin i Pimafucin. Tego pierwszego nie mogę nigdzie dostać. Jest tylko w postaci kremu no i jest bardzo drogie. Po antybiotykoterapii mam znów zgłosić się na posiew ale jżz gdzieś czytałam, ze bywa, iż nie przechodzi po pierwszej kuracji. Jestem trochę załamana ;( Czy któraś z Was tak może miała?