Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamerkowe pytanie

która kamerka lepsza?

Polecane posty

Gość kamerkowe pytanie

pomóżcie wybrać moja jest dziadowska dopotęgi, jakas przedpotopowa zalezy mi na taniej i takiej w miare ok- do rozmów na skype http://allegro.pl/5-mpix-kamera-internetowa-mikrofon-6-led-kamerka-i2219274479.html http://allegro.pl/kamera-internetowa-15mpix-mikrofon-6led-fv-i2209165443.html która lepsza? ta 5mpix czy ta 15? ta 5 niby gorsza jakość niż to 15, ale ogolnie zrobila na mnie lepsze wrazenie... ktoś doradzi?

Gość kamerkowe pytanie
?

Gość vjjjjerrra
Mam tą 5mx gówno straszne. Nie sądzę, że ta druga ma realne 15mpix... Jeśli chcesz, to weź tą tańszą-bez różnicy, ale nie spodziewaj sie kto wie czego :O

Gość inzynier serwisowy
Obie to gówno na huja... I jeden przetwornik tylko aplikacja inna w żeczywistości maja 1024 * 768 a reszta to interpolacja. Kupujesz takaza 12pln wylutowujesz z niej diody i montujesz IRKI opcja tania 25pln Opcja średnia to logitechy i creaticy ok 50 - 80pln Opcja droga to hd Wiec najrozsądniej coś takiego http://allegro.pl/rocket-kamera-hd-inna-niz-wszystkie-doskonala-krk-i2249173976.html przydały by się ledy ir wkoło. Ale zasatanów sie może ty nad zmianą kompa ?? za mała pierdoła zeby cos od ciebie brać 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Gość vjjjjerrra
Hahaha inżynier reklame to sobie rób gdzie indziej, a nie szukasz frajerów na kafe... :D

Gość vjjjjerrra
"Naprawa zdalna komputera 30pln/h" -j e b ł a m :D

Gość inzynier serwisowy
Zrobiłem jej za free?? Więc co chcesz ?? Może nie dokładnie wytłumaczone ale jak za free... Po 1 szkoda by mi było dawać 100pln za kam do starego kompa. Po 2 gie nie wiem ile rozmawia i na co jej to po 3 cie może ma stergo kompa i będzie zmieniać?? I jw wszystkie kam za < 80pln mają przetwornik 1024 768 a ile na niej pisze i jakie cuda ma... Potem masz 2mpx minimalne hd lub half hd Potem masz kamerki full hd mające co najmniej 30klatek przy pełnym hd. Koszt > 100 wa Potem ma modele creativa http://allegro.pl/creative-camera-live-cam-chat-hd-720p-nowa-wys24h-i2232209378.html Ale ujowo sie to trzyma na monitorze. Nie ma przegubu za to ma mik. I potem ma kamerki microshitu 3000 i 5 tyś http://allegro.pl/kamera-microsoft-hd-3000-lifecam-720p-skype-w-wa-i2203900075.html http://allegro.pl/lifecam-hd5000-oraz-lifecam-show-sklep-krakow-i2222565012.html A potem to już 200pln Więc niech przemyśli i wybierze. Jak ma gadać z znajomą czy rodziną raz na rok to za 10pln jej wystarczy. Zmieni spzet będzie miała wbudowane hd

Gość inzynier serwisowy
30pln/h nie jest wygórowaną ceną Za sterowanie twoim kompem zdalnie, naprawieniem błędu, wgraniem softu czy co tam chcesz prawda ?? Zwłaszcza jak jesteś obecnie za granicą. Wiesz w ogóle czym jest naprawa zdalna ??

Gość kamerkowe pytanie
eee... no dziękuję ;) kompa nie zmieniam, bo mnie nie stać, ma powymieniane wnętrze i dobrze jest potrzebna mi kamerka, dziękuję za rady :)

Gość inzynier serwisowy
Widze ze zamilkłaś ja ide spać. Podam ci wmiarę konkretny przykład dlaczego ludzie korzystają z moich usług. Pralki kosztuja od ok 800 do 1200 te najpopularniejsze. Wydanie 50pln by dowiedzieć sie to według ciebie dużo ?? To nawet nie 10% ceny. Jedna marka pochodzi ci 3 lata inna średnio powyżej 8. Cena ta sama. Ostatnio z forum rozmawiałem z pewną kobieciną z forum namówioną na Samsungshit. Miałem od niej miłą wiadomość Że jednak widać różnicę a cena ta sama. W dodatku w samsungu leci wszystko. W pralce którą podałem może paść przekaźnik a reszta to mechanika. Pomijam ludzi z branży medycznej. Tam jest dopiero kosmos.... Ostatnio specyfikowałem przetarg za naprawdę grubą kasę. i nie za 50pln za przedmiot :) Tak czy siak idę spać a autorka ma szerzej rozpisane niż chciałem.

Gość kamerkowe pytanie
no ja juz napisałam, ze dziękuję ;) i napisałam też po co mi kamerka- w pierwszej wpowiedzi- że do rozmow na skype :) vjjera- kurcze... szkoda, że dupiate te kamerki... eh

Gość vjjjjerrra
Ło kurwa, co mnie pralka interesuje w przypadku gdy chodzi o kamerkę internetową... :D : PPPP

Gość inzynier serwisowy
masakra z wami baby.. Napisałem jej niech szuka takiej za 60 pln tak ?? Ma hd minimalne ma mikrofon ma przegub i jest mocna. I znajdzie pewnie w każdym media sklepie. AMEN ??????????? A kamera ta najtańsza nie jest ujowa :) JEST BARDZO DOBRA jesli ktoś jest elektronikiem. Dokupujesz za 3pln diody ir na tme.pl I masz noktowizor droga pani za 25pln. A że plastik tej kam jest ujowy... Czy że to tylko 1024 * 768.... Każde urządzenie ma zastosowanie. mam domontowane silniczki do nich i steruje przez neta... ale co ty mozesz wiedzieć o zabijaniu.

Gość vjjjjerrra
Weź najtańszą, obraz jest znośny... U mnie nie działają dobrze te diody, nie ma płynnej regulacji. A może masz tel z symbianem, to możesz z telefonu zrobić kam :P

Gość inzynier serwisowy
Wkurzasz mnie... z kazdego tel da się zrobić kam... Nie tylko z symbianu który jest gównem. Można od javy przez windows mobile ,androida, po os Z każdego aparatu foto da się zrobić kam... I z większośći kamer video Ide spać nie mam zamiaru sie denerwować na zadufaną w sobie blondii

Gość kamerkowe pytanie
kupiłabym ta za 60dych, ale chwilowo nie mogę moja domowa jest naprawde dupiata- gorsza być nie może skoro juz mi pomagacie w wyborze- to wziąc 5mpix czy 15 w końcu? :P

Gość vjjjjerrra
Dla mnie to logiczne,że skoro autorka pokazuje dwie kamery za 10 zł tzn, że nie stać jej na kamerę powyżej 80 zł... Zaciąłeś się w pisaniu o jakichś bredniach, diodach... "jesli ktos jest elektronikiem." -zakładam ze autorka nie jest.. :O

Gość kamerkowe pytanie
nie jestem elektronikiem :P ale mogłabym se te diody wymienic, choc to żaden priorytet- chodzi mi o obraz bardzoiej niż o światło z kamerki :P

Gość vjjjjerrra
Nie jestem blondi nerdzie :) Może przepierz swoją koszule... jesli mamy byc juz zlosliwi ... :P Autorko - weź tą tańszą, nie będzie różnicy.

Gość inzynier serwisowy
Przecież to to samo?? Masz w 1 poście. Wszystkie kam < 80 pln (wyjątek ten tracer za 60) mają cmosy 1024* 768 TA KTÓRĄ POSIADASZ NA 99% tez. Ewentualnie 800* 600 jak bardzo stara. Te kam potrzebują masę światła. Więc wymienisz na to co masz :) + program który robi magiczne 5 lub 15 mpx (kam ta sama roznica programu) ALE TYLKO NA ZDJĘCIACH!!! nie na filmikach. I to interpolacja czyli powiększenie stratne. Obraz do dupy i bezsens. Jednym słowem albo kam za 60 pln albo nie ma sensu wymieniać.

Gość kamerkowe pytanie
no tańsza jest ta 15 :P mam nadzieję że będzie znośna- w sumie zniose wszystko, co lepsze od http://cenowarka.pl/eu/201458 bo aktualnie mam tego dziada- a to tylko dlatego, ze dostałam ją sto lat temu i do tej pory kamerki nie potrzebowałam więc jesli któraś z tych o które pytałam jest lepsza, to ja bede zadowolona :D

Gość inzynier serwisowy
TO jest dokładnie to samo co chcesz kupić :) cemos 0,3 mpx

Gość vjjjjerrra
No qrva co za człowiek... Już dwa razy pisałeś że idziesz spać, coś nie możesz sie powstrzymać z pisaniem swoich wypocin.. :P :P :P "kamerkowe pytanie " weź tą tańszą, jak możesz poczekać do jutra, to Ci pokaże jaki obraz z niej jest, bo teraz mi sie nie chce wstawać i do lapka podłączać

Gość kamerkowe pytanie
inżynierze- ja wiem, że Ty jesteś miły i nie chce być bezczelna ale to, że Tymi napisałes że wszystkie poniżej 80zł to 'jakieś cyferki' to nic mi nie daje :) nie jestem w temacie, więc takie dane techniczne nic mi nie dają gdybym miala czas sie wgryźć w temat kamerek i innych tego typu urządzen, to nie pytałabym tu

Gość kamerkowe pytanie
vjera- dziekuję, chyba zwyczajnie w nią kliknę, 20ł to nie majątek, a póki co i tak lepszej nie wezmę :) jednak dziękuję za gotowość 🌻

Gość inzynier serwisowy
Panimajesz czy jaśniej bo ja juz w luzku leze ?? Kamerki maja matryce i wszystkie tańsze( 5 czy 50pln) mają standardową CMOS ( technologia gdzie potrzebują dużo światła) matrycę o rozdzielczości 1024 * 768 TWOJA TEŻ. Roznica jest przy max rozdzielczości. Np twoja stara ma 30 klatek tylko przy 800* 600. a nowsze przy większej. Ale to bez znaczenia. Kamerki drozsze ( najtańsza 60pln) ma matrycę CCD ( mniej światła potrzebuja) W dodatku fizycznie matryca ma 2mpx ( a nie 0,3). A to że pisze 15 czy 1000mpx to bujda. I tylko przy zdjęciach. I jak pisałem to gowno. PANIMAJE W KOŃCU ??

Gość vjjjjerrra
On pisze, że nie ma różnicy, bo wszystkie kamerki poniżej 80 zł są TAKIE SAME... No sorry,miałam kiedyś jeszcze gorszy badziew niż te z Allegro i mimo wszystko uważam że ta za 10 zł jest lepsza ... ale wg Ciebie nie ma ŻADNEJ różnicy.

Gość kamerkowe pytanie
tak ale jest różnica w jakości obrazu- między tymi tańszymi które pokazałam a tym trustem dziadem?

Gość inzynier serwisowy
matryca ?? nie potrzebujesz świecić żyrandola by coś widzieć?? Rozdzielczość jest hd a nie 1024 sledzenie twarzy. Raczej miałaś bardzo starą kam jak mówisz że jest różnica... 640*480 * 30 klatek jest standardem od............... 10 lat ??

Gość vjjjjerrra
Inżynier, na j.polskim przesypiałeś? ;) Wg mnie jest różnica w jakości...