Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidzia...

antykoncepcjaijak to wkońcu jest

Polecane posty

Gość Lidzia...

jakie macie doświadczenia z poszczególnymi rodzajami antykoncepcji??? ja rodzę w maju i już się zastanawiam jak dalej się zabezpieczać...

Gość jagooodddAaaa
z antykoncepcja jest tak,ze ma szereg skutków ubocznych o ktorych nie mówia lekarze,bo maja interes na tym ze takie jak TY sa chetne do trucia sie ta rakotwórcza chemia! Kolejna wazniejsza sprawa jest to,ze jest to grzech! tabletki,prezerwatywa ,stosunek rpzerywany,spirale itp.to wszystko jest GRZECHEM i kazda kobiet aktora to stosuje nie moze przystapic do Komunii nie zaprzestajac tego! obowiazkiem jest sie wyspowiadac i zerwac z tym.Twój wybór! wolisz zyc w grzechu.. prosze bardzo... na wlasne zyczenie skonczysz w piekle!

Gość mnio
a wcześniej się nie zabezpieczałaś że się pytasz?

O nie mogę ale jaja też się ubawiłam. Co do antykoncepcji dla mnie akurat najlepsze są albo tabletki albo wkładka.

Gość jagooodddAaaa
To zaśmiejecie się po smierci jak was BÓG ROZLICZY ze wszystkiego... pycha nie pozwala wam sie nawet zastanowic na sobą.Przykre .

Długo używałam tabletek i byłam zadowolona i wrócę do nich po porodzie. Stosowałam też prezerwatywy, ale odczucia są dużo słabsze.

Gość dziewczyny uważajcie
z tabletkami. Lekarze powinni zlecić badania przed podjęciem decyzji jakie pigułki przepisać. Ja brałam 6 lat. Okazało się, że mam guza piersi (na szczęście nie było zmian rakotwórczych) i najprawdopodobniej jedna z przyczyn mogło być stosowanie hormonów. Wywaliłam to świństwo ale co przeżyłam do wyników badań to moje

Gość margrafka
Ja polecam dobrze dobrane tabletki. podkreślam-muszą być dobrze dobrane! niestety wielu ginekologów robi ogólny wywiad i przepisuje tabletki producenta,który im podrzuca do gabinetu długopisy, notesy i inne gadżety. Przed przepisaniem tabletek lekarz powinien zlecić poziom hormonów i próby wątrobowe i potem podczas stosowania zlecać badania co 6 miesięcy. Próby wątrobowe są refundowane,ale za poziom hormonów się płaci-u nas za każdy hormon osobno. Ale warto. Ja akurat dostaję tabletki za śmieszne pieniądze,bo się okazało,że mi najlepiej pasują tabletki 2 generacji. Nie utyłam,nie mam boli głowy,ani zmiennych nastrojów,czy spadku libido. A nawet okazuje się,że poprawiła mi się cera-kiedyś zawsze coś mi wyskakiwało,teraz buźka gładka :) i okresy-kiedyś miałam tak bolesne,że umierałam przez pierwsze 3 dni. A teraz luzik :)

Gość Lidzia...
wcześniej stosowaliśmy stosunek przerywany i jak u nas działało... zdecydowaliśmy się teraz na drugie dziecko no i jest-a raczej będzie w maju :) tylko,że nie chce mieć więcej dzieci-a jak wiadomo stosunek przerywany to żadna antykoncepcja na tabletki się nie nadaję,bo o witaminie potrafię zapomnieć a co dopiero o takiej pigułce...

Gość agfaa
Nuvaring - wygodny i mało skutków ubocznych. Nie poleca się tylko kobietom z zakrzepicą i problemami naczyniowymi. Ja sobie chwalę.

Gość kochac sie z mężem
magrafka, zgadzam się z Tobą. Dobrze dobrane tabletki to podstawa, niestety większośc lekarzy ma to w nosie... Ale cóż samemu trzeba dbac o swój interes, a nie brac byle co a potem siac pierdoły że się bralo tabletki i wpadło czy coś. Ja używałam głównie prezerwatyw przed ciąża, niektórzy mowia ze seks w gumce nie jest przyjemny, ale nam to nie przeszkadzało. Nigdy nas nie zawiodła gumka. Przerywanego nigdy nie stosowaliśmy bo wg mnie to bez sensu. Teraz jestem w ciązy, a potem albo tabletki albo może krążek ? jeszcze niewiem

Gość agfaa
Nuvaring zakładasz raz na 3 tygodnie i masz z głowy. Nie zapomnisz.

Gość agfaa
Tabletek nie mogę używać - chora wątroba. Miejscowy "zapobiegacz" omija przewód pokarmowy.

Gość bgffs
ja tez uzywam nuvaringu :)

Gość Tu i tam.
Ja brałam tabletki przez 3 lata i szczerze powiem, nigdy więcej. W czasie brania żadnych skutków ubocznych, to co się działo po odstawieniu to był horror. Gdybym wiedziała, że będą takie skutki uboczne, nie zdecydowałabym się.

Gość ajhyagfa
niestety wielu ginekologów robi ogólny wywiad i przepisuje tabletki producenta,który im podrzuca do gabinetu długopisy, notesy i inne gadżety. Przed przepisaniem tabletek lekarz powinien zlecić poziom hormonów i próby wątrobowe i potem podczas stosowania zlecać badania co 6 miesięcy. Zgadzam się.

Gość Marquitaa
Używam Nuvaringu i jestem zadowolona. Zaczęłam dawno temu, gdy pojawił się na rynku (mój lekarz jest na bieżąco z nowinkami i mi polecił) i miałam masę komentarzy, że jestem ryzykantką, że nie sprawdzone, ktoś tam w stanach zmarł od stosowania. Powiem tak: oprócz mdłości w pierwszym cyklu stosowania żadnych skutków ubocznych (badam się). Nie poleca sie tylko kobietom z chorobami krązeniowymi i po 45 rż.

Gość Malvinka....
Ja mam wkładkę z hormonem jest ok jestem z niej zadowolona nie trzeba o niczym pamiętać i jest na 5 lat.

Gość Tu i tam.
Ja też, jak pisałam byłam zadowolona bo podczas brania nie miałam żadnych skutków ubocznych - nie przytyłam ani kg, głowa mnie nie bolała, samopoczucie było super. Skutki uboczne pojawiły się mniej więcej 3 tygodnie po odstawieniu i trwają do dzisiaj a przestałam brać w czerwcu zeszłego roku.

Gość Marquitaa
Żadnych skutków ubocznych nawet po odstawieniu - miałam przerwę, nic się nie pojawiło.

Gość agiew
ja stosuję metody naturalne i mi odpowiadają. Używam komputera cyclu cyclotest. Pokazuje mi kiedy jestem płodna a kiedy nie na podstawie mierzonej temperatury. W dni płodne po prostu nie współżyjemy.