Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dlaczego niektóre matki...

Czy Jeseście swiadome,że umierając w grzechu ciężkim-nagle idziecie do piekła ??

Polecane posty

Gość Dlaczego niektóre matki...

Własnie dlatego Jezus mówi;,,kto spozywa moje ciało będzie zył na wieki,, .Każdy ma wybór,wiele matek nie czuje potrzeby dobrego wychowania dziecka w wierze,złosci ich temat wiary.. a to niedobrze! Kazdy decyduje czy stosuje przykazania czy nie,naszym obowiązkiem jest dbać o czystość duszy,i regularnie przystępowac do Spowiedzi i Komunii... nie wystarczą dobre uczynki jesli nie przystępuje się do Komunii.A teraz zastanów się nad swoim życiem... czy Jesteś z Bogiem czy z diabłem... antykoncepcja jest wybraniem zła! Szatan dązy to niszczenia rodzin,więzi,do tego aby nie rodziły się dzieci! wmawia Wam,że macie prawo sami decydowac ile dzieci bedziecie miec... a od Tego jest Bóg.

Gość grrgrrrgrrrgrrr
:D

Gość wdwdw
Jakby bóg miał mnie przykładowo pokarać za to że nie odrzuciłam miłości człowieka, który kiedyś miał żonę w systemie kościelnym a potem się rozwiódł cywilnie li tylko.... i gdybym zgodnie z wolą boga miała tym człowiekiem pogardzić bo nie zabiegał o kościelne unieważnienie ślubu, szanując swoją byłą żonę.... gdybym miała wrócić do oceniania, odrzucania, braku miłości.... to w dupie miałabym takiego boga. Na szczęście grzechy ciężkie to wymysł ludzi, który stworzyli instytucję kościelną pożądając władzy i kontroli nad innymi. :)

Gość od jakiegoś czasu właśnie
mam dylemat co do antykoncepcji. Nie zgadzamy się z Mężem w tej kwestii :(

Gość cospodobnego
Na szczęście to nie Ty autorko decydujesz o tym, kto idzie do piekła a kto nie:) Żeby nie było, wierzę w Boga ale nie tego groźnego, niedostępnego i wymagającego chodzenia do kościółka, tylko Boga, który jest samą miłością. Boga, który przebaczy Ci grzech jeśli je szczerze go przed Nim wyznasz a nie w konfesjonale. Samo przyjmowanie Komunii też niewiele da jeśli nie poprzesz tego czynami. Aha i Bóg nie dzieli grzechów na ciężkie i lekkie. Grzech to grzech :)

Oj autorko co Ty w ogole wypisujesz.... Nikt z nas tak naprawde nie wie jak to jest,to sa tylko jakies domysly i przypuszczenia Twoje.Nie zapominaj o tym,ze Bog jest milosierny.

Gość merkabaaa
to ty?

hahaha grzech ciężki wcale nie skazuje nas na piekło nie wiem kto ci takich bzdur nagadał bo raczej nie ksiądz na religii :P na piekło skazuje tylko i wyłacznie grzech przeciwko Duchowi Świętemu :P (doczytaj sobie co to jest), a ten grzech wcale nie jest łatwo popełnić :P każdy ma szanse na zbawienie bo w momęcie śmierci staje przed wyborem czy wybiera miłość czy zatracenie i nawet jak ma grzech ciężki jeśli wybierze miłość to droga do nieba otwarta tylko wiadomo z długim czasem w czyśćcu :) Bóg jest sama miłością i miłosierdziem więc nie stresuj tu ludzi :P

Gość doo autorki
Z tymi dziećmi to problematyczne..

Gość ja stosuje naturalna antykonce
ale nie ze wzgledu na Boga ( chociaz w niego wierze) tylko dlatego , ze zle reaguje na hormony)

Gość jajajjajajajja
bóg jest wymysłem człowieka

Gość daaaaa
zeby na swiecie tylko problem antykoncepcji istnial to bysmy mieli raz na ziemi

Gość daaaaa
*raj

Gość autorko współczucia
dla twoich dzieci, mieć taką matkę nawiedzoną dewotę

Gość MamaagataNie
Hehehehehe dobre sobie ...

Gość FIGOFAGO***
To bardzo obszerny i trudny temat... Bóg, antykoncepcja... Powiem od siebie: mam 3 dzieci, w tym bliźnięta, róznica wieku miedzy dziećmi nieduża, jestem TAK ZMECZONA swoja sytuacja, ze gdybym teraz jeszcze zaszła w ciaze, nie dałabym rady, nie dałabym rady wychowac kolejnego dziecka, nie dałabym rady wstawac do niego w nocy, nosic podczas kolek, zabawiac, targac wózka wszedzie, wyłazic na spacerki, a do tego zajmowac sie jak do tej pory swoja trójką. Po prostu fizycznie i psychicznie mój organizm by sie poddał. Wiem to. A że jestem wierząca, praktykujaca, chciałabym byc w stanie łaski, przystępowac do Komunii Sw. mam nie lada problem :-O

Gość daaaaa
ale macie problemy....z drugiej strony stosuje naturalne metody planowania rodziny choc w ogole sprawa antykoncepcji nie rusza mnie, nie uwazam to za grzech. ten sposob uwazam po prostu za fajna rzecz do poznania swojej natury i biologii.

Gość hgbrtgnb
o matko co za nawiedzony moher. tacy powinni sie urodzic w sredniowieczu

hehehehe a to dobre jest ! dobre dobre! ale bezmyslne jakie. wielu ludzi wierzy w Boga i to Bog nas stworzyl. i nie zapominaj geniuszu ze antykoncepcji ludzie by nie wymyslili bez wiedzy Boga:P:P:P Bog wie wszystko wiec o antykoncepcji podejzewam tez wie:P i uwierz mi ze masz racje tylko w tym ze Bog decyduje ile dzieci ma sie urodzic,bo niektorzy mimo antykoncepcji w ciaze zachodza. pomysl sobie nad tym i nie zakladaj juz glupich tematow bo to forum o ciazy a nie wyznaniach i religiach:P

Gość świetniee
A niektorzy mimo braku antykoncepcji w ciaze nie zachodza

Gość tgrweygtrew
Niektórzy ludzie żyja czyniac zlo na całego,myslac sobie po cichu,że jak będą umierac,to beda załować za grzechy i nie pójda do piekła.. to chore myslenie.Jedno to akt skruchy i żalu w momencie smierci.. ale NIE KAŻDY W CHWILI KIEDY KONA ŻALUJE ZA GRZECHY! Wielu jest takich któyz do ostatniego tchnienia stawiają opór Bogu i kończą w piekle. Co jak nagle śmierc Cie zastanie uderzy w ciebie samochód i zginiesz na miejscu myslisz ze bedzie czas na zalowanie? Po co trzeba przyjmowac Komunię skoro i tak w Waszym mnieniamiu TO NIE JEST WYZNACZNIKIEM.. otóz ma to wieeeeeeeeele do rzeczy.To dobro które czynimy nie bedąc w stanie Łaski Uświęcającej Bóg wynagradza tu na ziemi za życia! Natomiast dobre uczynki kiedy jestesmy po spowiedzi i robimy je nie dla siebie a dla Boga zapisuja sie nam na nagordę po tmatej stronie.

masz racje autorko, ale lepiej używać antykoncepcje niż potem miec kilkoro dzieci i nie mieć ich z czego utrzymać. moim zdaniem to jest gorszy grzech- wiedziec jaką sie ma sytuację materialna a robić kolejne dzieci...

Gość hatalhuyuk
autorka to durny moher

Gość pomysł na...
Autorka to nie durny moher tylko osoba, która nie ma pojęcia o wierze katolickiej i nie potrafi interpretować słowa Bożego. Amen.Enter

Gość hatalhuyuk
ale KK nakazuje wielodzietnosc -nawet w biedzie , glodzie ciasnocie, slabym zdrowiu

Gość dlatego grzeczne dziewczynki i
dą do nieba,a niegrzeczne mają raj na ziemi i niech tak zostanie!

Gość pomysł na...
[zgłoś do usunięcia] hatalhuyuk ale KK nakazuje wielodzietnosc -nawet w biedzie , glodzie ciasnocie, slabym zdrowiu Następna co się zna na KK jak kura na gwiazdach... Przeraża mnie i wkurza jak ktoś się wypowiada na temat KK nie mając o nim zielonego pojęcia. Słyszycie o KK tylko to co chcecie słyszeć. Tak jak i o Islamie. Obie te religie są bardzo dobre tylko durni heretycy sprowadzają je do 0. I właśnie to jest dzieło szatana... Tym się on objawia: wprowadza zamęt i robi wszystko by ludzie w niego nie wierzyli- wtedy łatwiej mu jest ich namawiać do grzechu i do odwrócenia się od Boga.

Gość marylka b.
Jesteś nawiedzona kobieto! Ja Ci powiem, że w moim i nie tylko przypadku to nie szatan dąży do tego, żebym nie miała więcej dzieci tylko polski rząd!!!

Gość pasazerkaaaaa
Kazdy decyduje czy stosuje przykazania czy nie,naszym obowiązkiem jest dbać o czystość duszy,i regularnie przystępowac do Spowiedzi i Komunii... nie wystarczą dobre uczynki jesli nie przystępuje się do Komunii.