Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anastazjaaaa123

mam pyt o sex po ciaży i porodzie

Polecane posty

Gość anastazjaaaa123

2 miechy temu urodziłam, przestalismy współżyc z mężem gdzies od 7 mca ciąży. wczoraj próbowalismy i było ciężko. Bolało, było ciasno, jakby za płytko, okropnieeeeeee. dodam,ze miałam cesarkę. czy to problem bo była długa przerwa czy jakis anatomiczny po porodzie??

Gość mnio
pewnie chodziło o brak nawilżenia. uzyjcie jakiegoś lubrykantu i będzie lepiej.

Gość Nhukbcdt
Hehehe zaroslas!!!

Gość mala czarna nusia
anatomia po porodzie :) tez tak mialam bolalojak diabli ale tylko pierwszy raz a mozna wiedziec dlaczego juz od 7 miesiaca sie nie kochaliscie? lekarz nie pozwoll?

Gość anastazjaaa123
od 7 mieisąca bo jakos ja czułam dyskomfort, nie miałam z tego radochy, nie wiem... :) no zgadza sie zarosłam hehhe, uzuywalismy własnie lubrykantu ale potwornie bolało normalnie jak za pierwszym razem 100 lat temu, normalnie scisk

Gość mnio
może jednak nie byłaś na to podświadomie gotowa. ale spróbujcie znów to pewnie będzie lepiej. a karmisz piersią?

Gość świetniee!
miałam 3 cc i nic się nie działo - po pierwszej zaczęliśmy przed 6 tygodniami

Gość anastazjaaa123
taak karmie a co?>

Gość a ja wam powiem,że moja
ja po cesarce po 3tyg. pierwszy raz się kochałam:D

Gość mnio
bo karmienie piersią ma wpływ na poziom hormonów. Dlatego też seks może sprawiać takie kłopoty.

Gość anastazjaaa123
no ale nawilżenie to jedno ale ta ciasnota?

Gość mnio
a właśnie że ciasnota wynika właśnie z suchości. "Najczęściej jednak "za ciasno" oznacza tak naprawdę "za sucho". Wystarczy więc tylko wspomóc wydzielanie śluzu. Lekarz może przepisać estrogeny w kremie lub globulkach dopochwowych. Działają wyłącznie miejscowo, można więc przy nich karmić piersią. W aptekach są też dostępne bez recepty żele nawilżające przedsionek pochwy. "

Gość anastazjaaa123
achaaaaaaa............ ok, rozumiem, czylo nawilżać się trezba :)

Gość U mnie jest co do dnia
Dziewczyny, jakim cudem zmiany anatomiczne po rozwiązaniu ciąży przez cc??? Myślę, że jest to jeszcze niegotowość poprostu. To jest taki nieuświadomiony lęk przed kolejną ciążą i porodem, albo brak nawilżenia. U mnie po pierwszym porodzie sn też tak było, ale wiedziałam, ze to głowa. Uspokoiło się wszystko, jak synek miał 6 miesięcy. Nagle sex zaczął dawać mi nawet więcej przyjemności i radości niż przed ciążą. Teraz po drugim porodzie (szybkim, dużo łatwiejszym, bez nacięcia) nie było tego rodzaju "traumy". Od pierwszego zbliżenia było super, choć też przerwa była kilkumiesięczna. Pozdrawiam