Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdsdsdsd

filmik o złym traktowaniu koni w Polsce na yt

Polecane posty

Gość sdsdsdsd

http://www.youtube.com/watch?v=dbKPnNLyDfA&feature=related pewien Holender opublikował ten filmik, dla mnie dwa słowa głupota i niewiedza,, ALE tytuł mówi sam za siebie i ta muzyka potęguje uczucie grozy, żaden filmik z udziałem koni z Polski nie ma tylu wyświetleń i jak się wpisze polska konie to tylko to się wyświetla i teraz ludzie z całego świata myślą, że tak wszyscy tutaj traktują konie.. a prawdziwa tragedia polskich koni polega na BESTIALSKICH WARUNKACH transportu na rzeź, kiedy konie tratują się nawzajem i są maltretowane jak i ogromna ilość tychże koni, jedna z największych w Europie.. i to o tym powinno się mówić, rozgłaśniać.. a czy dodanie filmiku zmieni sytuację tego jednego konia? nie sądzę, a jest szansa, że pomoże tysiącom rzeźnych koni. http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3DWIYVF4YXJrU tutaj filmik z transportów, obraz makabryczny, trzeba mieć konto, żeby obejrzeć

Gość dfghjfdghdfgh
co moze zmienic sytuacje to ciezkie prawo i pieniadze

Gość witajciepontony
ja nie chce tego oglądać bo jestem zbyt wściekłą na złe traktowanie zwierząt. sama jestem weganką zadowoloną ze swojego wyboru na wszystkich płaszczyznach i staram się pomagać zwierzętom jak mogę. nie potrafie jednak zajmować się ani interesować brutalnymi sprawami gdyyż budzą we mnie niepochamowaną wściekłość przez która nie robie nic konstruktywnego w tych sprawach albo jestem zbyt wrażliwa aby się nimi zajać

Gość sdsdsdsd
albo jestem zbyt wrażliwa aby się nimi zajać zbyt WRAŻLIWA, żeby im pomóc ? ;D sory, ale dla mnie to zwyczajnie ci się nie chce i szukasz wytłumaczenia, a najgłupsza wymówka jaką mogłaś wymyślić to bycie nadto wrażliwym -.- tak samo ludzie klikają na jakieś wirtualne puste miski w necie, ale ruszyć się i zawieźć psom prosto do schroniska karmę, kaszę, koce cokolwiek to już nie za bardzo, bo wymaga wysiłku..

Gość fffvdfewffef
konia jest dobrze młotkiem w ten pusty i wielki łeb uderzyć, albo wbic mu igłe od wenflona w oko albo w taki długi szpic w ucho tak głęboko. jak się konia uderzy w zęby np młotkiem - to wtedy wylatują i się wyłamują. trzeba tak nad koniem pracować coby nie zdech za szybko. tak - koń jest duży i niewygodny ale warto bo jest ubaw :)

Gość djksdjskcxcc
dodam - konia fajnie sie dusi - widziałem taką akcje i mialem ubaw duży ale sam nie próbowałem bo do konia nie mam dostępu - nie jestem z wiochy

Gość nnnnnnnnnnnnnnn
kurde nie moge obejrzec drugiego a wyzej pisal jakis idiota, dziecko neostrady

Gość 23432423423
W sieci jest masa filmików o koniach, ten jest o braku wiedzy.... nie wiem z czego masz sensację

Gość nnnnnnnnnnnnnnn
autorce chyba chodzi o to, że w tytule jest Polska i to jest najwięcej oglądany filmik z końmi w PL a przedstawia taka patologię,,

Gość 23432423423
ja widziałam o niebo gorsze rzeczy, to fakt. FAcet wsiadł na konia, i go "ujeżdzał" - tzn. koń chodził pod siodłem pierwszy raz, i gosc bił go przez 30 minut non- stop długim batem.

Gość sdsdsdsd
są o wile gorsze filmiki ten filmiki, ten pierwszy byl juz na yt, ale gościu specjalnie dal taki tytuł, żeby zwrócił uwagę miał więcej wyświetleń i teraz wszyscy będą tak postrzegać polskie jeździectwo.. a ci którzy tam piszą horrible horrible, ciekawe co by napisali, gdyby zobaczyli te filmiki z transportów, to jest dopiero rzeź, żywe konie tratują się nawzajem, są bite, obdzierane ze skóry.. to jest dopiero horrible, ale o tym się tak nie mówi i to jest najgorsze.. :o:o a jakby to rozgłośnić na cały świat.. żeby wszyscy zobaczyli i jakieś większe organizacje się tym zajęły, bo nasz rząd ma to w dupie i żadne petycje nic nie zmienią..

Gość 23432423423
a czemu uwazasz, że oni tych filmików z transportów nie widzieli? To juz chyab wszyscy znają, nawet nie jest ciekawe...

Gość sdsdsdsd
tych z Polski na pewno nie widzieli, a teraz jest jeszcze zablokowany, w jakim sensie nieciekawy? :o właśnie powinno się zrobić to samo co ten facet z tym filmikiem opublikować jeszcze raz ale z wyraźniejszym tytułem i po angielsku..

Gość 23432423423
przeciez na youtube jest od cholery tych filmików z transportem. Pisałam, że nie sa ciekawe, tzn na zasadzie ze kazdy widział je juz po tysiac razy- i to nic nowego.