Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PannaMłoda89

Czy to się opłaca???

Polecane posty

Gość PannaMłoda89

Mam nadzieję, że pomożecie. Ja za bardzo się na tym nie znam i chciałabym wiedzieć czy to menu w takiej cenie jest ok czy jedzenie jest za mało. Kilka potraw będe na pewno zmieniać ale mniej więcej zostanie tak jak jest. Dostałam przykładowe menu i chciałabym poznać wasze opinie, Płacę 150zł/ na osobę. Wesele z poprawinami, Zupa (do wyboru: rosół, borowikowa, szparagowa, brokułowa, pieczarkowa) Danie główne: karkówka w sosie pieczeniowym sakiewki z polędwiczek wieprzowych w sosie z zielonego pieprzu pałeczki z kurczaka w miodzie schab pieczony z pomaranczami schabowy Dodatki ziemniaki, frytki, szyszki, kulki Surówki ( 3 rodzaje wg klienta) Porowa z czerwonej kapusty, pekińskiej, wiosenna, mizeria, mix warzyw gotowanych Ciasto 3 kawałki na osobę (5 różnych smaków do wyboru) kawa herbata bez ograniczeń,soki kupujemy sami owoce Zimne zakąski: szparagi zawijane w szynce karczek marynowany szpikowany bekonem Rolada z wedzonym łososiem Roladki z szynki w sosie chrzanowym i kielkami rzodkiewki Ryba po grecku Jajka garnirowane Galantyna pieczona z owocami Sałatki - z tunczykiem - gracka z feta Dodatki pieczywo mieszane, chrzan, musztarda Tort piętrowy Barszcz z paluszkiem Golonka z wody po bawarsku Bigos Przepraszam za ewentualne błędy ale się spieszyłam, Jakie jest wasze zdanie opłaca się czy nie?? ;/ I czy tego jedzenie wystarczy??? Wesele prawdopodobnie zacznie się około 18.00

Gość stara mężatka
bardzo tanio,opłaca sie

150 zł to mało płacicie z poprawinami. Moja szwagierka 1,5 roku temu płaciła 180 zł i miała podobne jedzenie do Twojego. A czy mało czy dużo to zależy jakie ograniczenia restauracja ustala :D Może być schabu tyle że nie starczy dla połowy gości a może tyle że każdy dostanie :D

Gość PannaMłoda89
To mnie trochę uspokoiłyście ;) bo już nie wiedziałam co o tym mysleć a teściowa cały czas mówi, że to za dużo pieniędzy :/

Gość domi nika
A wg mnie to mało tego jedzenia (już pominę dobór dań) - tzn. za duża cena jak za tyle jedzenia. Ja płacę 160 zł za osobę i mam dużo więcej w menu A na poprawinach co będzie - coś swieżego, czy odgrzewane z wesela?

Gość _królowa śniegu
mi się wydaje, że mało płacisz. ale bardzo dużo zależy od restauracji i miejscowości. Ja mam 170 zł od osoby (okolice Poznania) a koleżanka z okolic Leszna płaci 155 od osoby i np. napoje i owoce ma w cenie a ja tego wliczone w cene nie mam i muszę dokupić sama.

Gość PannaMłoda89
Jesli chodzi o poprawiny to na obiad ma być żurek i chyba tylko to będzie ,,nowe" a reszta to wszystko z wesela. Ale to wszystko jest tak tylko w planach bo jesli chodzi o konkretne i ostateczne menu to 2 miesiące wczesniej mamy je ustalić dlatego na razie chcę się tak mnie j więcej zorientować ;)