Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morelkaaaa2222222223

Nocne pobudki prawie dwulatki

Polecane posty

Witajcie, Moja córka 21 miesięcy nigdy nie spała z nami w łóżku i od pierwszych chwil zasypiała w swoim łóżeczku, od ok 10miesiąca przesypia całe noce. Czasem zdażały się nocne pobudki ale bardzo rzadko. Natomiast od tygodnia moja córcia budzi się w nocy i chce przejść do naszego łóżka. Jak ją wezmę to zasypia dalej a jak chcę żeby spała u siebie to jest nieprzespana noc. Czy ktoś miał miał taki problem? Strasznie mnie to martwi, bo chcemy ją z dziecięcego łóżeczka już wyprowadzić i kupić nowe "dorosłe" łóżko dla niej.

nikt nie miał takich problemów :(

moja 18 mies corka tak samo robi...sama zasypia po kapaniu w lozeczku nastepnie spi do jakiejs 2-3 w nocy potem sie budzi i nie chce dalej spac u siebie...jak jej nie wezme to stoi w lozeczku i placze natomiast jak ja wezme to zasypia dalej...

moja 18 mies corka tak samo robi...sama zasypia po kapaniu w lozeczku nastepnie spi do jakiejs 2-3 w nocy potem sie budzi i nie chce dalej spac u siebie...jak jej nie wezme to stoi w lozeczku i placze natomiast jak ja wezme to zasypia dalej...

no właśnie dokładnie tak samo! Co dalej z tym zrobić? i przede wszystkim jak długo to potrwa? Nie chcę żeby przyzwyczaiła się do spania z nami :(

Gość mama Szymkaaa
moj synek ma 20 miesiecy i jest to samo:( z tym ze czasem zasnie sam po kapieli u siebie a czasem nawet zasnac tam niechce , ale jak juz zasnie u siebie to przychodzi kolo polnocy z placzem albo i nie i chce spac z nami i tez jest nieprzespana noc bo do tego strasznie sie wierci i mamy male lozko... niewiem co robic ale trwa to juz okolo 3 tygodnie i jest okropnie.. jego rekord to sam w lozeczku do 4 nad ranem:(

Gość mama Szymkaaa
tez boje sie ze sie przyzwyczai i niebedzie chcial spac sam a obawiam sie ze wlasnie sie albo przywyczail albo zaczyna... jak go odniose tozachwile i tak sam przyjdzie.. myslalm ze to dlatego ze niedawno przenieslismy sie na 2 pokoje (wczesniej byl z nami w pokoju ale kolezanka powiedziala ze to niema nic wspolnego ze jej corka od urodzenia jest sama i tez przychodzi...

kurcze w pracy jestem :) zaglądam ale muszę czasem coś jeszcze zrobić :)

Gość mama Szymkaaa
mamy a jak u was z nocikiem? bo u nas katastrofa .. daje nocnik kilka razy nasikla ale mowie szymku na nocnik i podsuwam mu jak widze ze sie przymierza a on nic i po chwili sika pod siebie gdzie popadnie:(

nocnika nie używamy jeszcze niestety :( wogóle nie kuma o co chodzi

a wracając do tematu to ciekawa jestem jak jest tego przyczyna? Bo u dzieci w tym wieku zaczynają się lęki nocne, ale wtedy to dzieci budzą się zpłaczem\krzykiem itd a moje poprostu nie chce spać samo :( Co tu zrobić???????

Gość mama Szymkaaa
u takich maluchow leki nocne moga sie pojawiac? myslalm ze jak cos to od 3 roku zycia?.. :(

dzisiaj właśnie czytałam na ten temat w necie, moja ma prawie dwa lata więc już mogłyby się pojawiać ale objawy jakby inne :(

u nas pomogla lampka nocna i Piotrula i Olivia maja wlaczone swiatlo w nocy, 90% mniej lekow i tuptania nocnego zdarza im sie czasem, przywedrowac ale staram sie odprowadzac glownie chodzi o to ze chce im sie pic, wiec przynosze cos do picia i to wystarcza czasem jak juz serio nie moga zasnac to siadam kolo lozka i glaskam po rece az zasna spowtorem, to jest noc wiec w wiekszosci 5 minut i juz spia jest mi lepiej wykluczyc 5 minut z mojego snu i miec lozko dla siebe i meza nic wiercacego sie maluszka w lozku do rana ;)

muszę wypróbować picie może się uda, bo faktycznie czasem też woła pić

Gość mama Szymkaaa
ja mojemu daje pic ale to nic niepomaga dalej sie budzi i przychodzi a ma lampke:(

no to ja już nie wiem co zbić ??!!! Wyprubuję te sposoby ale nie wiem co z tego bedzie. :( Moja mała była przyzwyczajana, żę w pokoju jest ciemno. Boję się, że jak będzie widno to wogóle nie będzie chciała zasnąć :(

ja zauwazylam ze wedrowanie bylo nasilone przy wychodzeniu zabkow aha Olivii wystarczy lyk zwyklej wody, a Piotrula jest bardziej wybredny, musi miec podgrzane wiec 30sec w mikrofali i to caly kubek ;)

Gość kasia!!!!!1
U nas było podobnie ok 24 miesiąca. Od maleńkości synek spał w łóżeczku, przesypiał całe noce. Nagle zaczęły się pobudki i "przeprowadzki" do naszego łóżka. Z czasem było coraz gorzej. Obecnie ma 30 miesięcy i nie ma szans by zasnął u siebie w łóżeczku ( łóżeczko nadal jest w naszej sypialni obok łóżka). Nawet jak uśnie i chcę go szybko przenieść do łóżeczka to wrzaski i krzyki... muszę więc czekać aż twardo zaśnie i dopiero mogę go przenieść. W nocy na szczęście rzadko się budzi, no chyba że zdarzy się mu mokro to daje nam znać.

Maly tez spal prze 1.5 roku bez swiatla w nocy i tez sie balam ze jak zacznie miec lampke to w ogole nie zasnie jego lampka daje bardziej taka poswiate, nie jest mocna, ale tak sie juz przyzwyczail ze ona ma byc, iz nawet jak idzie spac o 19.30 i jest widno to zapala te lamke sobie, jest jego takim odnosnikiem w tym pokoiku :)

Gość kasia!!!!!1
Też czeka nas od dawna przekładana przeprowadzka do "dorosłego"łóżka. Niemniej jednak dam mu jeszcze trochę czasu.

jeeeezuuuu!!! a ja myślałam, że nieprzespane noce już za mną :( a tu masakra

Dzięki tilli-tilli :) zobaczymy może zadziała

hi hi, żebym wiedziała że znów nie będę przesypiać nocy to bym się może na drugie dziecko zdecydowała :) no bo przecież i tak nie śpię i tak :)

smiejesz sie :D ale to bylo jednym z moich powodow zajscia w druga ciaze:P stwierdzilam - i tak siedze na wychowawczym, nie przesypiam nocy, jestem na bierzaco z ciuszkami/zabawkami/zupkami/pieluszkami meza dlugo nie namawialam, staranie sie zajelo nam 2 tyg ;)

a widzisz, jak bym nie musiała wracać do pracy tylko mogłabym siedzieć na wychowawczym to już by dwójeczka była :) Niestety zanim mała poszła do żlobka przez poł roku mama z nią siedziała bo akurat była na zwolnieniu pooperacyjnym a teraz już wróciła do pracy :(