Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GretaG

Następca Harry'ego Pottera?

Polecane posty

Znacie jakieś książki dla młodzieży w klimacie fantasy, które byłyby równie wciągające jak Harry Potter?

Gość ninuczka
Na pewno "Igrzysk śmierci" to taki hit, który teraz jest na topie. W nastepnej kolejności pewnie będą "Straznicy historii".

Gość 34234323432
opowieści z Narni CS. Lewisa

Gość haslo_zgaslo
Harrego NIC nie pobije!!! ani nawet nie dogodni

Gość bardo
Ale czy ktoś musi gonić... Harry był fajny, ale nie tylko magia jest fajna. Teraz wchodzi do księgarni np. Labirynt kości bardzo poczytnego autora R. Riordana, a w Bravo widziałam konkurs ze sporym zestawem ksiazek do wygrania ;)

Gość Konstantyna Kunegunda
Bravo i książki?? :0

Gość bardo
Tak to ten sam :}

Gość MolKsiążkowy
Ja ostatnio przeczytałam Strażników Historii Dibbena, których tytuł już padł. Od siebie mogę polecić jak najbardziej. Nawet sam opis książki zawiera w sobie stwierdzenie, że jest następcą HP. Z czym mogę się zgodzić. Ciekawa książka, z tym że szkołę magii tutaj zastąpioną inną epoką. Renesansem głównie. Młodzi bohaterowie, mają misję do wypełnienia i muszą zmagać się z wieloma problemami aby "pokonać zło i przywrócić dawny porządek" :) Brzmi bardzo proście, ale uwierzcie warto :)

to już nie pierwsza pozytywna opinia nt tej książki jaką czytam... no to nie przypadek myślę i chyba też ją zakupię

Gość bibibiooo
ale extra to jest!! dzięki juz biorę udział w konkursie!!!!!!!!

Gość milawanila
Ksiazka świetna, potwierdzam :) Seria bedzie na milion procent lepsza od HP! :) Zobaczcie opis - "Co byś zrobił, gdyby nagle okazało się, że twoja rodzina jest jedną z najbardziej wpływowych w dziejach ludzkości? A gdyby powiedziano ci, że źródło jej potęgi zostało ukryte w postaci 39 wskazówek w różnych zakątkach świata? Gdybyś stanął przed wyborem: wziąć milion dolarów i odejść lub otrzymać pierwszą wskazówkę, jaka byłaby twoja decyzja? Amy i Dan Cahill bez wahania wybrali wskazówkę, rozpoczynając tym samym bardzo niebezpieczny wyścig. 39 wskazówek to seria dziesięciu książek przepełnionych akcją i humorem. Szkic oraz fabuła cyklu zostały nakreślone przez Ricka Riordana, który jest autorem pierwszego tomu. 39 wskazówek to jednak nie tylko doskonała książkowa przygoda, ale również gra on-line, która pozwoli każdemu uczestnikowi stać się członkiem rodziny Cahillów i rywalizować o wspaniałe nagrody. Do zdobycia kubki, portfele, plecaki, przenośne konsole do gier Playstation Vita lub Netbooki oraz nagroda główna laptop. Rick Riordan to często nagradzany autor bestsellerowej serii dla młodzieży "Percy Jackson i bogowie olimpijscy" oraz serii dla dorosłych czytelników "res Navarre". Przez piętnaście lat uczył języka angielskiego i historii w publicznych i prywatnych szkołach średnich w San Francisco, w Kalifornii i Teksasie. W swej serii książek o Percym Jacksonie stworzył postać dwunastoletniego chłopca z dysleksją, który odkrywa że jest współczesnym synem greckiego boga. Riordan napisał tę powieść dzięki doświadczeniom jakie zdobył ucząc greckiej mitologii oraz dzięki współpracy z uczniami, którzy chcieli uczyć się inaczej". Jest jeszcze trailer :) http://www.youtube.com/watch?v=3Jy3C8Nwlpo

Kupiłam i potwierdzam, Wskazówki są świetne! Nie mogę się oderwać. Bardzo mi się postacie w tej książce podobają, takie z krwi i kości, niemal można się z nimi zaprzyjaźnić!

Gość gnr5
dla mnie Harry wymiata, ale seria Gone. Zniknęli tez jest extra. Polecam