Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paznokcieNIEdoOGARNIECIA

Jak zadbac o krotkie i brzydkie paznokcie? Pomozcie...

Polecane posty

Odkad pamietam mam brzydkie paznokcie. Mam krotka i szeroka plytke i do tego nie potrafie ich sobie wymodelowac. Nie wiem co mam robic bo naprawde dbam o siebie i tylko te paznokcie wygladaja nieestetycznie. Prosze o podpowiedzi.

Jest tam ktos?

Gość kasienka1339
No wlasnie mnie to tez interesuje...?

szeora plytka robi sie latami gdy wycina sie boki, albo obcina/piluje rowniez boki - z czasem poszerza sie

Gość kasienka1339
W takim razie jak je pilowac?

Gość higbutjk
a nie możesz iść do manikiurzystki?

Gość hariata
Pomyśl co robiłaś z nimi dotychczas i całkowicie to zmień. Podstawa to dobre kosmetyki - jeśli będziesz korzystała z szajsu to nigdy nie utrzymasz ładnych paznokci. Kolejna kwestia to twoja praca - niszczysz w niej paznokcie? Polecam ci jeszcze dobrą odżywkę - http://sklep.new-nails.com/odzywka-wszystko-w-jednym-12ml.html Za parę złotych postawisz swoje paznokcie na nogi.

Gość fsvsdcf
polecam odzywke eveline 8 w 1. rewelacja, da sie na tym tak dlugie i mocne pzanokcie zapusi ze szok

Gość martyna juzwiska
Ja stale, tak mniej więcej od 1,5 roku korzystam z odżywki New nails, do tego jeszcze teraz dokupiłam sobie oliwkę. Różnica jest naprawdę bardzo duża. Kiedyś miałam spore problemy z paznokciami - do dnia dzisiejszego one nie wróciły.

Gość ixyyyyyyyyyyy
zapytaj o rade loreline

Gość kosmetolog z powołania...
proponuję udać się do profesjonalisty. jeżeli masz problem z rozdwajaniem się płytki paznokciowej, kruchością- polecam manicure japoński jeżeli zależy Ci na estetycznym wyglądzie paznokci- hybrydowy warto zrobić też porządny manicure klasyczny

Polecam pójsć na profesjonalny manicure do salonu. Ja też miałam taki problem więc polecono mi manicure japoński i od tego czasu jest znaczna poprawa. Chodzę zawsze do Artnail w Krakowie. Możesz sobie zoabczyć ich profil facebook.com/salonartnail, to sparwdzony salon więc polecam :)

Gość ania jarelska
Długość nie ma znaczenia - musisz zacząć o nie dbać. Wprowadź sobie odżywkę new nails, ewentualnie oliwkę tej samej firmy. Paznokcie powinny wyglądać lepiej - kiedy urosną, powinno być już idealnie.

Gość dominikanas
To prawda. Wystarczy dobra odżywka i generalnie, rozsądne dobieranie kosmetyków, czyli nie kosmetyki najtańsze, nie kosmetyki najdroższe, a te jakościowe. Czytajcie testy w sieci - każdy produkt jest sprawdzamy przez blogerki. Można się sporo w ten sposób dowiedzieć.

Gość gość
Może to sprawa hormonów,słyszałem kiedyś że jak się ma popękane i giętkie paznocie to podawanie HCG pomaga... Trzeba by było się zgłosić do lekarza albo szukac na forach....

Gość aniamalicka
Zgadzam się - dobre kosmetyki działają cuda. Dobre wcale nie oznacza drogie - odżywka new nails kosztuje mnie 10 zł, a paznokcie mam ładne i zdrowe. Do tego są twarde, nie ma problemów z ich malowaniem, a wszystko przy minimalnym nakładzie czasu...

Gość gość
Tak jak pisze przedmówczyni. Najpierw powinnaś trochę podtuczyć swoje paznokcie, Ta odżywka wymieniona przez przedmówczynię jest ok. Dalej możesz dopiero zacząć je malować, przynajmniej wtedy lakier nie będzie tak odpadał ;-)

Gość anna judys
Podstawą jest odpowiednia pielęgnacja, nic więcej. Systematyczne stosowanie dobrej odżywki + olwiki, ochrona paznokci prze wpływem kiepskich środków. Wtedy powinniście te paznokcie utrzymać w bardzo dobrej kondycji, ale czy wam się uda?

Gość gość
Odżywka new nails, systematyczność i w zasadzie w ten sposób bez problemów uzyskacie zadowalające efekty. Oczywiście nic nie przychodzi z dnia na dzień, ale w końcu efekty przychodzą.

Gość gość
Naprawdę wierzycie w te bzdury? Ze niby płytka jej się zwezi od odzywek? Czemu kobiety sa takie tepe. Nic ci nie pomoże ,możesz co najwyżej łapy odrabac

Gość gość
Zgadzam się, że to jest kwestia umiejętnego obcinania. Trzeba kolejnych lat, żeby zmienić sposób, w jaki rosną paznokcie, o ile w ogóle się da :( Zawsze pozostają jeszcze tipsy albo akryle. Ja tez mam niezaładne paznokcie, bo mi niestety za gówniarza nikt nie powiedział, że je źle obcinam i chodzę sobie tutaj www.fryzjeranna.com.pl na akryl. W sumie tak mi już to weszło w krew, że źle się czuję bez sztucznych pazurków ;)

Gość ambraziak
Odżywka new nails, trochę systematyczności i paznokcie odzyskają fajny błysk. Nie twierdze, że to się stanie z dnia na dzień, bo tak nie będzie, ale po pewnym czasie paznokcie będą wyglądały idealnie - tak jak należy.

Gość gość
najlepszy sposób na ładne paznokcie to olejek rycynowy . Tak czytałam na wszystkich blogach. Obecnie używam eweline 8w1 ale nie chwalę go poza tym że gdy jest na nich ta odżywka to się nie rozdwajają a po zmyciu jej to jest masakra jakaś...

Gość kamposik
Odżywka new nails, systematyczność i efekt jest zadowalający. Mnie przywrócenie paznokciom normalności zajęło kilka miesięcy, ale faktycznie były w fatalnym stanie i powrót do życia musiał w ich przypadku trochę trwać.

Gość anakada
Odżywka new nails - ale to musi być systematyczne. Znaczenie ma również dieta i jakość pozostałych kosmetyków, z których korzystacie. Jeśli będziecie korzystali z byle czego, to nie oczekujcie, że wyjdą z tego jakiekolwiek profity.

Gość ambozia
New nails musi być stosowane systematycznie przez jakiś czas - to powinno dać zadowalające efekty. W moim przypadku się sprawdziło, ale ogólnie starajcie się dbać o paznokcie, bo w przeciwnym wypadku będą wiecznie w złej kondycji.

Gość majkusiak
Musisz używać porządnych odżywek i zadbaj o systematyczność. Kolejna sprawa to odpowiednia dieta, zakładanie rękawiczke kiedy trzeba... No i jeszcze wysokiej jakości kosmetyki np. new nails.

Gość gasteks
Używaj odżywki new nails, ewentualnie oliwki - na pewno przywrócisz do zdrowia zarówno paznokcie jak i skórki. Tylko dbaj o systematyczność. W przeciwnym wypadku może być kiepsko. Kluczowa jest pielęgnacja.

Gość hebers
Odżywka robi różnicę, paznokcie zdrowe, ładniejsze, w znacznie lepszej kondycji. Ale pewnie, że od razu one idealnie wyglądać nie będą. U mnie wzmocnienie nadeszło dosyć szybko, mocna poprawa, diametralna odmiana - tak więc da się.

Gość gość
Na wzmocnienie paznokci - new nails, stosowane systematycznie, daje fajną, diametralną odmianę, ale od razu niczego nie zrobicie - wiem ile to trwa, ile można osiągnąć - zwykłą, podstawową pielęgnacją. Dbajcie o paznokcie.