Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lullabyyyyyy

filologia nowogrecka

Polecane posty

Gość patataj patataj
patataj

Gość HMS..XCSS..Petrad
A co tu studiować? Filozofia nowogrecka jest prosta i można ją przedstawić na takim oto przykładzie: Kupujemy na targu rybę; Za rybę płaci cała Europa.

Gość HMS..XCSS..Petrad
Chcesz naubliżać studentom?

Gość trolllllejbus
ryba - :) :) :)

Gość Himbeere
Jako filolog nie polecam żadnej filologii bo bardzo cięzko o pracę po takich studiach (chyba, że masz jeszcze jakiś drugi kierunek). Dzisiaj sama filologia to za mało, nie da się z tego godnie żyć. Uczysz się językoznawstwa, historii języka itp. mnóstwo wkuwania i treści, które i tak na dobrą sprawę niedługo po egzaminie zapomnisz i nic Ci z tego. Jak zaczniesz szukać pracy w tym zawodzie to zrozumiesz, co miałam na myśli ;) Odradzam stanowczo, zresztą zobacz na portalach z ogłoszeniami o prace jakie masz perspektywy po tych studiach :x Ja jestem germianistą i tylko dzięki drugiemu kierunkowi znalazłam fajną pracę. Filologia to dobre jako dodatek, ale nie jako fach, z którego musisz żyć. Zanim się zapisze na te studia to zapoznaj się z planem studiów i przedmiotami jakie tam będziesz miała, żeby potem nie było niemiłej niespodzianki. Często osby idąc na filologie nie zdają sobie sprawy z czym będą się pózniej męczyć i okazuje się, że to jednak nie to co sobie wyobrażały.

rozwazam studiowanie tego "czegos" jako drugi kierunek ale nie wiem czy nie lepiej byloby po prostu zapisac sie na kurs jezykowy P.S. dzieki za odpowiedz na temat

Gość Himbeere
Studiując Ffilologię uczysz się przede wszystkim teorii języka i jej jest znacznie więcej niż praktyki. Ucząc się tej teorii stracisz mnóstwo czasu, lepiej mogłabyś w tym czasie pouczyć się praktyki. Polecam wybrać kurs językowy + czytanie książek/prasy itd. Powodzenia :)