Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pluskwa20

Dni płodne / dni niepłodne!

Polecane posty

Gość pluskwa20

Ostatnimi czasy moj okres sie w mire ustatkowal, moze to nie jest 100% idealu, ale ja jestem bardzo zadowolona (dawniej nie przychodzil nawet i 2tyg;/) Dlatego mialabym mala prosbe, wpisze tutaj pare moich ostatnich okresow, moglaby mi ktoras z Was pomoc kiedy tak 'mniej wiecej' mam dni plodne? Niestety czytajac te internetowe porady nie moge sie w nich ni jak odnallezc:/ Mysle ze dni NIEPLODNE mam zapewno zaraz i przed okresem, a plodne? 20pazdziernik 21listopad 21grudzien 23styczen 21luty 22marzec Dodam jeszcze ze moje miesiaczki trwaja okolo 5 dni:) Dziekuje za kazda rade;)

Gość 12 groszy nosze
dni płodne są jakieś 8 dni po okresie i też trwa tyle to też idzie odczuć,wtedy ma się dużżżżżżżo wydzieliny

Gość si bą si bą
Masz bardzo regularny okres. Jeżeli wahania sa mniejsze niż tydzień ti jest ok. Wygoogluj kalkulator dni płodnych, wpisujesz średnią długość cyklu i date ostatniej miesiączki i ci wyskakuje... Ale nie jest ci to potrzebne chyba do "antykoncepcji"...

Gość bzduuuraaa!
12 groszy nosze dni płodne są jakieś 8 dni po okresie i też trwa tyle to też idzie odczuć,wtedy ma się dużżżżżżżo wydzieliny Wszystko zależy od długości cyklu...Faza folikukarna (przed owulacją) jest różna u każdej kobiety, stała jest mniej więcej faza lutealna (przed okresem), która powinna trwać ok 14 dni. Są kobiety, które mają np 34 dniowe cykle - wtedy owu mają ok 20 dnia i sa kobiety, które cykle mają 24 dniowe i wtedy owu ok 10 dnia cyklu...

Gość pluskwa20
Tak szczerze powiedziawszy, to tez jedna z moich metod antykoncepcyjnych:) w prawdzie nie jest to pewnik 100%, ale staramy sie z chlopakiem unikac tych.. ze tak powiem 'dni plodnych'. W takim sensie, ze staramy sie nie wspolzyc w srodku cyklu:) raczej wybieramy dni zaraz po lub przed okresem:)

Gość dni płodnych się nie wylicza
tylko się obserwuje. Nawet jak ma się cykle regularne np co 28 dni to nie jest powiedziane że następny nie będzie trwał 24 dni albo krócej. Po miesiączce niby sa jakieś dni niepłodne ale często kobiety wliczają do miesiączki plamienia które jej towarzyszą. Przed miesiączką, tych dni jest około 12 -14 ale przed miesiączką a nie przed spodziewaną miesiączką, lepiej używać określenia "po owulacji". Poza tym u niektórych to może być nawet tych dni mniej niż 12.

Gość dziubek456
Powtórzę. Nie oblicza się dni płodnych. Cykle nie muszą być regularne cały czas. mogę polecić tester płodności na ślinę. Jest tani a będziesz wiedziała dokładnie kiedy masz dni płodne i niepłodne

Gość lullaby2000
ja używam takiego testera o którym pisze dziubek. Afrodyta. Staram się o dziecko więc obliczanie dni płodnych u mnie jest bardzo ważne