madalena0 0 Napisano Kwiecień 2, 2012 Postanowiłam zacząć nowy post dotyczący inseminacji, niech wypowiedzą się osoby które mają już to za sobą, oraz te które będą dopiero pierwszy raz podchodzić. Ja w kwietniu idę na pierwszą IUI. Nie wiem czego mam się spodziewać, czy jest COŚ co może zwiększyć szanse zajścia??? Ale od początku kilka słów o mnie:) Z mężem staramy się już 4 lata..i nic.. Ciągłe badania, poranne wyjazdy do lekrzy męczą człowiek, zniechęcają, pozbawiają złudzeń . Najgorsze ale i najlepsze że słyszymy że u nas jest OK , tylko coś sprawia że niestety nie wychodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
heyo 0 Napisano Kwiecień 3, 2012 Witaj, ja w tym roku też pewnie będę podchodzić do inseminacji, u mnie też nie wiadomo dlaczego się nie udaje. Lekarz dał nam teraz 2-3 cykle "podrasowane" :) i jak się nie uda to inseminacja. Teraz czekam na @, w tym cyklu miałam hsg i coś mi się chyba niestety poprzestawiało :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalena0 0 Napisano Kwiecień 3, 2012 ja tez miałam HSG, nie wiem jak Ty ale ja miałam bez znieczulenia, ból nie do zniesienia. Mimo że oba jajowdy drożne. Teraz mam @ i bioro clo. By wspomóc pracę jajników. Więc z moich wyliczeń wynika że ok 11-12 kwietnia powinam mieć pierwszy IUI. a gdzie się leczysz??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jestem na Kafe ;) Napisano Kwiecień 3, 2012 Cześć ja mam odwrotnie u mnie starczy jeden raz i już ciąża ,ale ja tu nie o tym . Chciałam dać wam taką porade o staraniu się o dzidzie . Wiem że pragniecie dziecka ,tak jak nie które piszą jest ok ale nie wychodzi ciągle negatyw albo miesiączka . Niektóre kobiety bardzo pragną mieć dziecko nakręcają się , myślą , ciągle obliczają dni płodne nie płodne ,owulacje ,ciągle stosunki zaplanowane ,w pewnym momencie kobieta się blokuje przeradza się to w stres co utrudnia starania o dzidzie. Dziewczyny poprostu nie musicie się tak nakręcać zapomnijcie o tych ciągłych testach itd dajcie sobie troszkę luzu , wyjedzcie na wczasy ,odpocznijcie , pójdzie na zakupy , i mam nadzieje że nieoczekiwanie przyjdzie wam wymarzona dzidzia . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
heyo 0 Napisano Kwiecień 3, 2012 hey, leczę się we wrocławskim polmedzie :) hsg też miałam bez znieczulenia, bolało jak diabli, ale najważniejsze, że już po ja mam dziś 26dc - skoku temp. nie było, więc owu też nie było - czekam na @, mam nadzieję, że w ciągu tyg. przyjdzie. Też mam clo - mam brać 2 tabletki, żeby maksymalnie wspomóc pracę jajników i uniknąć zastrzyków, które są bardzo drogie... mam nadzieję, że u Ciebie IUI poskutkuje zza pierwszym razem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalena0 0 Napisano Kwiecień 3, 2012 ja clo biorę 1 na dzień bo ona działa na mnie zazwyczaj dobrze miałam 5 pęcherzyków, a estradiol był 1775 (podobno jak przy in Vitrotak lekrz stwierdził) Za zastrzyk płacę mało bo 50-80 zł :) Leczę się w Białymstoku. Jakiś czas byłam w wawie cieszę się że juz niedługo idę na inseminację:) jak dziecko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalena0 0 Napisano Kwiecień 3, 2012 Witam Jestem na kafe:) Wiesz ja juz tak robiłam bo miałam na głowie przeprowadzkę, meblowanie malowanie itd więc głowę miałam zaprzatniętą czymś innym:) Później zmiana lokalu mojego biura tez bieganie załatwianie. Poza tym wyjazdy, a i nie zapomnijmy że zapisałam się na bodyball - 2 razy w tyg oraz na jogę 2 razy w tyg Tak dla relaksu;) Teraz planuję zapisać się w weekendy do szkoły języków obcych. Także plan dnia mam zawalony:) a jednak zawsze znajdę chwilkę może 2 by pomyśleć o dziecku. Nie da się o tym nie myśleć:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jestem na Kafe ;) Napisano Kwiecień 3, 2012 Tak bardzo chciałabym wam pomóc trzymam kciuki za to żeby wam się udało ,mam nadzieje ze sie wam uda ;). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość insema_NR Napisano Kwiecień 3, 2012 witam, jutro mam pierwsza inseminacje i się strasznie obawiam chociaż nie wiem czego :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalena0 0 Napisano Kwiecień 3, 2012 Insema daj znać jak było:) ja tez się obawiam chociaż jak tak pomyślę to dochodze do tego samego wniosku że nie wiem czego. Życzę powowdzenia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula_30_ 0 Napisano Kwiecień 3, 2012 witam ja podchodze w maju do 1 próby ale nie nastawiam sie na 1 zabieg udany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
heyo 0 Napisano Kwiecień 3, 2012 witam, jestem na kafe - dzięki za miłe słowa :) też wielokrotnie próbowałam o tym nie myśleć, ale zawsze gdzieś tam z tyłu głowy zostaje ta myśl... madalena0 - - faktycznie 5 pęcherzyków to sporo :) oby się udało insema_NR - to trzymam kciuki :) paula - witaj :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalena0 0 Napisano Kwiecień 3, 2012 paula trzymam kciuki za Ciebie, też nie nastawiam się że się uda za pierwszym razem, aczkolwiek nigdy nie znamy dnia ani godziny;) Heyo wiesz jak mnie bolały jajniki, aż do swojego ginekol dzwoniłam, mam nadzieję że teraz bedzie też odpowiednia liczba. Aczkolwiek ginekol stwierdził że woli jak jest mniej bo mniejsze prawdopodobieństwo ciąży mnogiej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalena0 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 Insema odezwij się jak było dziś, opowiedz jak to wygląda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość insema_nr Napisano Kwiecień 5, 2012 Witam, wczoraj miałam pierwszą inseminację ale coś mi nie gra w tym wszystkim. Po inseminacji miałam zrobione usg i okazało sie, że już po owulacji-wolny płyn był tylko skoro już było po to równie dobrze mogły pęknąć 24 godziny wcześniej i insema nie miała sensu w ogóle. Czemu lekarz tak późno zrobił? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalena0 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 bo może chodzi o to żeby po wszystkim, jejku nie wiem ale ja mam w środę to powiem Toie jak było u mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość insema_nr Napisano Kwiecień 5, 2012 na ale jak nie widamo kiedy pekło jajo to czy ta inseminacja ma sens? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalena0 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 w sumie to masz rację, powinno być to wcześniej tzn logiczne jest to chyba:) A nie miałaś dzień wcześniej robione USG tzn monitoringu, nie dostałaś zastrzyku by w domku sobie zrobić...z tego co czytałam to chyba tak to wygląda:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula_30_ 0 Napisano Kwiecień 6, 2012 insema_nr mi sie wydaje ze mials troche za pzno podane no ale lekarzem nie jestem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kiki121 Napisano Kwiecień 8, 2012 Hej dziewczyny ja tez mialam moja pierwsza iui 28 marca teraz czekam do testowania mysle ze w srode. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalena0 0 Napisano Kwiecień 9, 2012 kiki121 daj znać :) ja w środę pewnie będę miała swoją pierwszą IUI ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kiki121 Napisano Kwiecień 9, 2012 Pewnie ze dam znac testowac chce w czwartek. Jak sie nie uda to nastepny cykl przerwa i 2 iui. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kiki121 Napisano Kwiecień 9, 2012 madalena0 ile sie staracie i co u was jest przeszkoda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalena0 0 Napisano Kwiecień 10, 2012 Kiki121 my staramy się ponad 4 lata, przeszkoda nie znana... Wszystkie badania są oki. 3 lata temu myśleli że to mięsniak macicy więc miałam laparoskopię , ale to nie była przyczyna później kolejne badania i nic nie wiadomo...a jak jest u Ciebie??? Jaka jest przyczyna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalena0 0 Napisano Kwiecień 10, 2012 My podchodzimy w czwartek ten zobaczymy jutro jadę do lekrza zobacze co mi powie:) Ja zamierzam 3 miesiące pod rząd podchodzić do IUI a potem przerwa:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalena0 0 Napisano Kwiecień 10, 2012 Kiki a gdzie się leczysz???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kiki121 Napisano Kwiecień 10, 2012 u nas w sumie to tez niewiadomo co jest przyczyna, ja mam owulacje cykle regularne,jajowody drozne. Moj maz ma troche leniwce takze moze to jest ta przyczyna ze ciazy brak bo staramy sie dobre 4 lata. Ale leczyc sie zaczelam w lato nie w klinice tylko w prywatnym gabinecie. To moja pierwsza iui, planuje narazie do 3 razy a jak nie wyjdzie tochyba zbieranie kasy na invitro. Dzis zakupilam 2 testy. W czwartek rano testowanie...mam nadzieje ze pozytywne:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalena0 0 Napisano Kwiecień 10, 2012 Kii u mnie ta sama sytuacja co u ciebie...trzymam kciuki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalena0 0 Napisano Kwiecień 12, 2012 kiki i jak robiłaś test odezwij się...ja jutro mam IUI...pęcherzyki mam 3 sztuki 20-20-18 mm i endometrium też pdodobno lux:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kiki121 Napisano Kwiecień 12, 2012 hej u mnie niestety test ujemy troche przykro ale sie nie nastawialam na pierwszy raz. Teraz miesiac przerwa i nastepny cykl 2 podejscie. Zycze Tobie szczesliwej iui;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach