Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiemjuzcorobic

Co mi jest? Nerwica ,astma , serce?

Polecane posty

Gość Niewiemjuzcorobic

Od dziecka chorowałam na astme,teraz mam 20 lat i od jakis 7 lat miałam spokoj z atakami dusznosci. Jakies 3 tygodnie temu troche zabalowałam i wypiłam , na drugi dzien siedziałam z kolegą w knajpie i nagle zaczeło mi sie robic strasznie słabo , strasznie sie spociłam , kreciło mi sie w głowie etc. Kolejna taka sytuacja miała miejsce tez po imprezie. Jakis tydzien po tym siedziałam grzecznie w domu i nagle zaczelam sie dusic , po paru godzinach meki ,wezwalam pogotowie , dali mi zastrzyk na rozszerzenie płuc jako ,że choruje na astme ,ale powiedzieli ,ze w oskrzelach nic nie słyszą , zabrali mnie na ostry dyzur zrobilli ekg ,wszystko ok,. Od tamtej pory ciągle mam problemy z oddychaniem... :( Czuje jakby powietrze mi dochodziło tylko do połowy. Byłam u lekarza , dostałam jakies inhalatory ,ale lekarka tez nic na oskrzelach nie słyszała . Niedawno znów byłam na ostrym dyżurze , lekarz ZNOW nic nie słyszał ,co mogłoby sugerowac atak astmy, zasugerował nerwice ,czy to mozliwe? Dodam ,ze wtedy niczym sie nie denerowałamm,choć z reguły jestem BARDZO nerwowa ... DOpiero teraz ciągle o tym myśle ,boję się ,że znów zaczne się dusić , teraz też nie śpie z powodu duszności. Jeszcze jedno pytanie czy nadczynnosc tarczycy moze miec cos z tym wspolnego?

Gość Niewiemjuzcorobic
Moim kolejnym problemem jest zatwardzenie

Gość Niewiemjuzcorobic
nie ma tu poważnych osób, które mi pomogą ? To wyżej to podszyw.

Gość dcwecew
nie wiem, może astma się nasiliła? w ogóle przy astmie nie powinnaś spożywać cukrów i alkoholu bo one same w sobie nasilają objawy. do tego polecam Ci pyłek kwiatowy (jeśli nie masz silnej alergii na pyłki) bo on uspokaja (to na wypadek nerwicy) i wspomaga bardzo silnie układ sercowo-naczyniowy (to na wypadek problemów z sercem).

Gość dcwecew
co do nadczynności z dusznościami o tyle może mieć wspólnego, że może powodować nerwowość z tego co wiem, zaburzenia nastroju, a to samo w sobie nasilać objawy astmy. tak mi się wydaje, chociaż ostrzegam że lekarzem nie jestem.

Gość rebelZnak
a ja miałem ryzykowne zachowania i złapałem HIVa, czy na to się umiera? Czy HIV zabija???????? :(

Gość Niewiemjuzcorobic
jutro mam wizytę u psychiatry.. Przy okazji chyba zrobie badanie na pojemność płuc ,tzw spirometriwe ,może coś się wyjaśni ... Czytałam ,że nerwica ma takie objawy wiec może przez problemy z tarczycą nabawiłam się nerwicy .

Gość dcwecew
niewykluczone, tak czy inaczej polecam pyłek kwiatowy, myślę, że może być pomocny :)

Gość iza wroc
a na świąd pochwy pomoże mi ten pyłek?

Gość Wiesława 60l.
mnie nie pomógł ale próbuj.

Gość iza wroc
a na brzydki zapach z tejże?

Gość Wiesława 60l.
Na brzydki zapach zalecane wietrzenie na świeżym powietrzu.

Gość iza wroc
Bóg zapłać, jutro z rana napiję się jednej z moich herbat a potem do parku i wietrzenie!

Gość iza wroc
Men Strooatzja, dobrze ci sie tak dowcipkuje?

Gość łysyskurwysyn
nie wiem co ekolodzy na to twoje wietrzenie, jak wszystkie wrony pospadają z gałęzi rażone odorem.

Gość iza wroc
ale mój odór jest naturalny, więc ekologiczny.

Gość iza wroc
Ty mi kolego nie dokuczaj, tak długo za Toba tęskniłam 😭

Gość iza wroc
nie ty, skurwysyn 😭 a ciebie też znam, czego się nie przyznajesz :(