Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazbrzuuchemm

jestem zalamana, jestem w 21 tc i mam + 6 kg

Polecane posty

Gość mamazbrzuuchemm

czy to duzo? wydaje mi sie ze bardzo. czasem jestem tak wkurwiona, ze chyba przejde na calkowita glodowke :(

Gość jonnysss
no najlepiej napierw zrec a potem glodowka a moze dla dobra dziecka zacznij sie po prostu racjonalnie odzywiaac

Gość mamazbrzuuchemm
no moze cie to zdziwi, ale odzywiam sie racjonalnie. Czasem zjem 2 kostki czekolady albo 3 ciasteczka w danym dniu i tyle. wiec tylko glodowka mnie ratuje.

Gość mnio
kpisz czy o drogę pytasz?? rozum zostawiłaś na półce czy jak że takie bzdety wymyślasz?

Gość ghighighi
mama z brzurzem ,szkoda ze bez mózgu, zal juz tego dziecka, jakie stara kurwa ma priorytety

Gość Rozwala mnie
Rozwala mnie to jak mozna sie przejmować takimi sprawami i ty debilko jeszcze piszesz o glodowce?!!!!!!!! Jestes głupia !!!! Nie każda z nas ma tak samo jedna przytyje wiecej druga mniej jedna zrzuci druga nie i co z tego ? Ważne zeby dziecko było zdrowe do jasnej cholery !!!

Gość ,p,p,p,p,p,p,
No to faktycznie, słonica z Ciebie... wiesz co, 6 to nie duzo na polowe ciązy, zdrowie dziecka jest wazniejsze niz twoje glupie podejscie..

Wg mnie prawidłowo. Zależy ile ważyłas przed ciążą i jaki wzrost. Po prostu jedź często ale mało ograniczaj słodycze jeżleli jesz. No takie uroki ciąży:-) moja znajoma w 23 tc jest i przytyla13 kg.

Gość bibulinka245
Brzuch to nie inkubator,dziecko jest ważne ale o sobie tez trzeba pamietać,potem po porodzie płacz i lamęt bo skóra wisi.Nie należy również popadać ze skrajności w skrajność i się głodzić.Najlepiej znależć złoty środek,jeść duzo owoców i warzyw i nie obzerać się jak świnia

i co z tego? przytyłaś to PO CIĄŻY schudniesz. jaki problem? teraz jedz racjonalnie, zdrowo a o kg sie nie martw. ja 11 lutego miałam 23 kg na plusie! teraz po 7 tyg od porodu zostało 1,5 kg! gdyby nie wiszaca skóra na brzuchu (miałam ogromny) nie wiedziałabym ze niedawno wazyłam az tyle! a co do głodówki - jesli chcesz stracic zeby, włosy, skóre miec pomarszczona, wysuszona i czuc sie tragicznie prosze bardzo! dziecko wyciagnie z ciebie wszystko, ono tak szybko sobie krzywdy nie da zrobic. najbardziej TY na tym ucierpisz.

Gość mamazbrzuuchemm
nie powiedzialam, ze ta glodowke stosuje czy zastosuje, ale ze tylko ona mnie chyba ratuje. Wydaje mi sie ze b duzo przytylam, szczegolnie jak czytam wlasnie kafeterianki, ktore tyly po 8 kg w czasie ciazzy a do polowy ciazy 1-2 kg.

W normalnej ciąży powinno się przytyć10/13 kg! więc Twoja waga jest normalna na ten okres. Nie wymyślaj!

Gość co za pustak z tej autorki
a wiesz tępoto z brzuchem czym jest zatrzymywanie wody w ciazy-jak na koncowce przytyjesz 10 kolo w miesiac to co, z mostu sie rzucisz? ja pierdole, debile nie powinny sie rozmnazac:O

Czytanie tego co na Kafe to trzeba dzielić przez 10 . Tu 90% kobiet tyje 8 kg przez całą ciążę, a potem wchodzisz w temat z terminami i jakoś każda ma te 15 kg na plusie lub 2 razy więcej.

Gość mnio
ja na koniec 22tc miałam 6,5kg prawie i nie odbijało mi z tego powodu. Całą ciążę zakończyłam na ok. 15kg które potem spadły w ciągu 2mies. po porodzie. a za pierwszym razem przybrałam 20kg -efekt zatrzymania wody w dużej mierze -w 2tyg. po porodzie waga była już na zero. Czytaj dalej to się dowiesz że na kafe standardem jest chudnięcie w ciąży a potem przybranie góra do stanu wyj. plus 1,2 kg. wyluzuj.

Gość nolipop
no właśnie jest ok...zresztą łatwo powiedzieć jak ktoś długo nie ma apetytu, tak jak ja, więc nie tyje, jedzenie muszę w siebie wmuszać, rzadko na coś mam ochotę...ale są kobiety, które mają duży apetyty od początku...ale ciebie też to nie dotyczy, no bo właśnie połowa ciąży u ciebie i te 6 kg, to żadna tragedia...

Gość chyba na temat
ja przytylam 7 kg w ciazy ale urodzilam w 8 mies, znajoma tez myslala tak jak ty i sie odchudzala, dodatkowo sciskala sie paskiem co prawda urodzila dziewczynke ale w 2 dobie po porodzie dziecko zmarlo

Gość Parrot
Ja w ciazy przytylam 30kg!!! Najgorszy był ostatni miesiąc wtedy wyszły rozstrpy i dodatkowe 10kg ale sie tym nie prejmowalam po porodzie prawie wszystko poszło zostało mi tylko 5kg to zrzucenia

Gość mamazbrzuuchemm
nie zrozumcie mnie zle, nie chce zaszkodzic dziecku, nie sciskam sie zadnym paskiem itd, przed ciaza bylam dosyc aktywna, aerob ik itd, gdy zaszlam w ciaze na p;oczatku mialam niewielkie plamienia, wiec musialam zaprzestac wszelkich sportow. Wydaje mi sie zenie jem tak bardzo duzo, podam wam moj np wczorajszy jadlospis: sniadanie : 2 kromki ciemnego pieczywa z szynka ppomodorem i salata lodowa obiad : zupa pieczakowa i do tego wlasnej roboty tortilla nadziewana piersia z kurczaka i salatka )(salata lodowa, pomidor, oliwki) z sosem czosnkowym kolacja - 1,5 kromki ciemnego pieczywa z serem bialym i miodem ponado zjadlam kanpake lodowa, pomarancza i kostki czekolady (gdy obliczylam - kostki czekolady mialy ok 210 kcal). Czy ja sie naprawde obzeram?

Gość chyba na temat
skoro nie chcesz zaszkodzic dziecku to skad ten pomysl o odchudzaniu?

Gość ,p,p,p,p,p,p,
oczywiście że tak!! Powinnas zjesc sama sałate i pomidora!! ...

Ale czegoś nie rozumiem. Wg mnie normalnie przytyłaś. Ja do 29 tygdonia przytyłam 9 kg i wg lekarza jest bardzo dobrze. Czyli tyłam w podobnym tempie co ty. To jest ciąża, nie nabierasz tłuszczu tylko dziecko rośnie, masz wody, większą macicę, rosną piersi ,masz większą objętość krwi itp. Więc to jest normalne.

Ja w 22tc miałam +5kg na plusie, nie przejmuj się, zrzucisz wszystko po porodzie :) ja kilka dni po porodzie mialam już -10kg

Gość mamazbrzuuchemm
dzieki dziewczyny, troche mnie pocieszylyscie

Gość ło matkooooooo
a ta waga to jest aż ważne? nie martwisz si,ę o dziecko tylko ile ważysz?

Gość mamazbrzuuchemm
z dzieckiem na razie wszystko dobrze, mam sie martwic na zapas?

Gość oj tam oj tam.
Daj spokój,najważniejsze ,ze z dzieckiem ok. Sama przybrałam ponad 20 kg,po niecałym roku wygladałam jak anorektyczka bez odchudzania.