Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nierozumiem,

Powiedzcie mi dlaczego

Polecane posty

Gość Nierozumiem,

samodzielnie przygotowany bulion mięsny można w lodówce przechowywać do 5dni a sos mięsny- który jest takim, przyprawionym mięsnym wywarem zaciągniętym mąką, przechowywać tylko dwa dni? Nie rozumiem trochę tych zasad Przecież im więcej wody tym bakterie szybciej się mnożą-więc jak to jest z tą różnicą przechowywania między wywarem mięsnym a sosem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nierozumiem,
W lodówce stoi sos z wołowiną ugotowany w piątek lub nawet czwartek wieczór? Czy on już sie nie nadaje do jedzenia? Dziecku zrobie świeże pulpety ale my dorośli możemy coś takiego jeszcze raz podgrzać i skonsumować?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gdzie wyczytalas ze do 5 dni?
2-3 dni i koniec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×