Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saami23

Mamy tylko pokoj, a i tak...

Polecane posty

Gość kredtynkska
na całe szczęście takich "inteligentnych" lal jest mało więc...niech sobie żyje w tym swoim świecie iluzji i fantazji. Wszak to na pewno nieszczęśliwa osoba jest :)

Gość troche prawdy kilka slow
wsciekla mrowa- no, to ja najzwyczajniej znam inne. a rodziny i znajomych mam mnostwo:) zamykam watek.

Gość do trochę prawdy kilka słow
ja też mieszkam w krakowie z dziada pradziada i też co nieco wiem o przedszkoalch i to z własnego doświadczenia. Na kurdawanowie w zeszłym roku nie dostało się 112 dzieci!!!! Może ty mieszkasz na jakimś zadupiu i jest pełno miejsc, nie ciesz się bo pewnie ci wkrótce to przedszkole zamkną.

ciężko j est uwierzyć nie w to, że masz dobrą pracę i duże pieniądze, ale w to że tak wymądrzała osoba ma mnóstwo znajomych ????????? Nie wierze, przyznaj się ze nikt Cie nie lubi dlatego przyszlać sie powymądrzac na kafe :P A dzieci chociaż masz ??

miejsce w przedszkolu u tesciowej mam pewne;) ale chcialam zapisac do jezykowego, wiec i tak nie skorzystam. strasznie nerwowe jestescie:) i to wy wlasnie sprawiacie wrazenie nieszczesliwych i wiecznie niezadowolonych.

avent- spokojnie, na kafe bywam na pewno rzadziej niz ty;) a teraz juz wracam do pracy. wlasnie dlatego, zeby nie narzekac jak to ciezko i jaki kraj wstretny, bo pieniedzy nie daje. pozdrawiam - wiecej usmiechu!

Ja mam powód aby tutaj byc, bo jestem matką po prostu/ A to jest forum dla matek, zauważyłaś? wiec pytam Ciebie czy masz dzieci ?? to moze pogadamy o czyms innym , jakis wspolny temat jednak bedzie ?

Gość do trochę prawdy kilka słow
no właśnie miejsce u teściowej. pewnie wszystko osiągnęła (jeżeli coś osiągneła) po znajomości i się tu wymądrza jaka to ona zaradna. Dobrze że cie nie znam, od takich ludzi lepiej trzymać się z daleka, macie rację że to jakas nieszczęśliwa, ograniczona kobieta. Pewnie nie masz za dużo znajomych skoro z plebsem się nie zadajesz :)

Gość kredtynkska
"inteligentna" kobieto, sprawiać wrażenie a być, to jest jednak różnica :) Niemniej jednak cieszę się niezmiernie, że mogłam porozmawiać z tak zaradną i "mądrą" kobietą jak TY. dałaś nam cenne rady, uświadomiłaś w paru kwestiach, jesteśmy wszystkie Tobie niezmiernie wdzięczne za wiedzę i znajomość Polskiego rynku pracy. Oby tak dalej, a świat na pewno będzie lepszy :) Pozdrawiam Cię szczęśliwa EMIGRANTKO.AHOJ !! ;D

rowniez sie ciesze:) a sarkazm z twojej strony naprawde niepotrzebny. pozdrawiam cieplo!

Musze , przyznaje że złośliwie ale plebs tak ma - powiedzieć, ze od 1, 5 godziny dyskutujesz z nami ,. wiec pracownik z Ciebie też slaby. W normalnej robocie człowiek nie ma tyle czasu na kafeterie :P

Gość kredtynkska
Potrzebny, niepotrzebny... a jednak !!! ;)

a moze sama sobie jestem szefem, he?;) i rozporzadzam swoim czasem, jak chce? a moze mam flexible hours?;) a moze pracuje z domu?;) nie mierz wszystkich swoja miara, kochana!

Gość popieram troche prawdy kilka s
Ja się całkowicie zgadzam z koleżanką troche prawdy kilka slow. Sam jestem najlepszym przykładem tego, że bez żadnych znajomości i pleców można żyć godnie w Polsce. Tylko trzeba mieć głowę na karku. Też nie pochodzę z zamożnej rodziny, rodzice ledwie dali radę wysłać mnie na studia do innego miasta, a i tak po roku przyszedł kryzys i pieniążki od rodziców się skończyły. Przez następne 7 lat studiując 2 kierunki jeździłam do pracy za granicą w każde wakacje, a w ciągu roku żyłam skromnie mieszkając w 3osobowych pokojach w akademiku i jedząc chleb z pasztetem. Opłacało się - jeszcze przed skończeniem studiów dostałam dobra pracę, teraz mając podwójne wyższe wykształcenie w kierunkach ścisłych nie mogę narzekać na biedę. Nikt mi niczego nie załatwiał, w niczym nie pomagał. Od nikogo nigdy tez pomocy nie oczekiwałam.

Gość kredtynkska
a może jesteś niedowartościowaną kobietą która wypisuje w internecie jakie to osiągi ma itp a w rezultacie jest totalnym ZEREM ??? :)

pozwól, że zacytuje " wiecej uśmiechu :, bo nie wiem czy zauważyłaś, ale mamy z Ciebie już ubaw :D:D:D flexible hours to po polsku po prostu - elastyczne godziny pracy, moze przyda Ci się tłumaczenie hę ? bo w polandzie nie kazdy taki ą ę po angielsku :D

Mieszkam w Anglii od 7 lat Maz pracuje-1200fmiesiecznie ja na macierzynskim-500fmiesiecznie(przez 9 miesiecy) benefity-ok400fmiesiecznie wydatki-wynajmowane mieszkanie(salon,sypialnia,lazienka,kuchnia,piwnica i malenki ogrodek)400f, oplaty typu prad,gaz,woda,podatek,internet,licencja na tv,tel-250f przedszkole(zlobek)-moj maluch ma dopiero 6 miesiecy-35f dziennie(koszt jest czesciowo refundowany)my chodzimy tylko codziennie na 2 godz bezplatne tzw.play group, lekarstwa dla dziecka,tudziez mleko(dziecko ma skaze bialkowa)sa darmowe To prawda mimo tego ze standart zycia sie pogorszyl(kilka lat temu wszystko bylo duuuzo tansze) i tak latwiej sie zyje niz w Polsce. acha za ok 100tys funtow mozna juz kupic dom w przyzwoitej dzielnicy(wlasny wklad musi wynosic 10%wartosci) Mieszkam w miescie gdzie druzyna pilkarska ma w czlonie nazwe united

dziekuje za wpis powyzej:) podnosi na duchu... a nie mowilam, ze wsrod krzykaczy i nierobow i tak glosy rozsadku sie znajda?

no, o ile ktos chce mieszkac w manchesterze:o w miescie, w ktorym mieszkalam x lat dwa pokoje to kwota okolo 200-250 tys funtow minimum. avent- a moze pracuje w firmie miedzynarodowej, i nadal na co dzien posluguje sie w pracy angielskim? wzielas to pod uwage?;)

Gość kredtynkska
niemniej jednak największym nierobem jestes TY :)

Gość jasne że można dużo
osiągnąć wywodząc się z biedy ale jest trudniej, tobie się udało GRATULACJE!!! ale nie wszystkim jest to pisane i nie można tych gorzej wykształconych, biedniejszych bluzgać z błotem że im się nic nie chce i sami są sobie winni (choć też napewno tacy są).

a wzięłaś pod uwagę, że rozmawiasz w prostymi babami , Polkami i nie musisz używać angielskich wtrącen, zeby błysnać :D:D kurde dziecko moje sie obudzilo i musze leciec , ale dziękuje Ci strasznie- poprawials mi nastrój :D. Popisalabym jeszcze ale jestem busy :D:D:D

Dodam tylko, że też nie rozumiem, jak można zdecydować się na małżeństwo, a zwłaszcza na dziecko nie mając za co się utrzymać. To jest własnie przykład podejścia "jakoś to będzie". Byle tylko wyjść za mąż, byle tylko urodzić dziecko. Reszta sama się ułoży. Kompletny brak odpowiedzialności u, zdawało by się, dorosłych ludzi. I krótkowzroczność. Bo przecież wiadomo, że jak dziecko przyjdzie na świat, to trudniej podwyższać kwalifikacje, dokształcać się, a nawet trudno ten chleb w piekarni sprzedawać. Nie stać cię na zakładanie rodziny? - nie zakładaj. Proste.

Gość miałaś już iść i wziąć się
do pracy. To idz bo wylecisz z niej i dołączysz do grupy nieudaczników. flexible hours... ale się usmiałam, z plebsem po angielsku rozmawiasz, nie pomyliły się topici???

otoz to. nie stac cie na dojrzalosc, na nowa komorke spoleczna jaka jest rodzina- nie zakladaj jej, dorob sie czegos, zaczekaj. tyle i az tyle. nie wylece, nie bojta sie:) chociaz byloby wam to na reke, co?;) zawisc, frustracja, zyczenie komus, zeby sie noga powinela... czemu mierzycie nizej, zamiast wyzej?

no to przesadzasz...popieram troche prawdy kilka slow bo wg twego toku rozumowania tylko ludzie zarabiajacy od sredniej krajowej w zwyz powinni miec dzieci-a to grozilo katastrofa demograficzna....zreszta na poczatku XXwieku w Ameryce tez tak uwazano-ba nawet sterylizowano tych "niezaradnych"...wiesz jak to sie skonczylo?

( a angielski w dzisiejszych czasach to juz nie extra umiejetnosc - to podstawa, zeby dostac prace).

Nie myślałam o "powyżej średniej krajowej", a raczej o planowaniu i myśleniu na więcej niż kilka dni do przodu. Nawet ludzie zarabiający dużo poniżej krajowej średniej są chyba w stanie myśleć co się stanie za rok, dwa. Gdzie będą mieszkać po założeniu rodziny? Czy na pewno stać ich na to, żeby już zdecydować się na dziecko? A może lepiej poczekać rok, dwa, odłożyć, znaleźć lepszą pracę, wypracować przynajmniej zdolność kredytową.