Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

zależy od przyczyny - czemu dostałaś duphaston? ja brałam profilaktycznie żeby utrzymać początkową ciążę, moja kolezanka brała żeby wspomóc jajeczkowanie...

on 7 miesiecy staramy sie o dziecko z mezem i poszlam do ginekologa i mi przepisal i powiedzial ze jak do czerwca nie zajde mam przysc znowu

to pewnie żeby wspomóc owulację, zapewne macie dobre wyniki, po prostu coś nie wychodzi? a wiesz kiedy masz owulację?

Gość wy macie pojęcie czym jest
lek duphaston???:O

nie wiem w jaki sposób miałby wspomóc owulację:O nawet nie wiecie co bierzecie i po co:O masakra:O duphaston to nic innego jak SZTUCZNY PROGESTERON, a jego odpowiedni poziom jest niezbędny w UTRZYMANIU ciąży jeśli do takiej dojdzie i nie ma nic wspólnego z owulacją

Gość 123sddhui
a wlasnie ze ma ja 2 razy na nim zaszlam w ciaze bierzesz od 16dc do 25 i juz, za kazdym razem mi sie udalo zajsc w pierwszym cyklu z dupha

duphaston mógł Ci pomóc DONOSIĆ ciążę, a nie w nią zajść

Gość 123sddhui
no tak a ty wiesz wszyyystko, wlasnie ze pomogl mi zajsc w ciaze

dziecko, weź ulotkę i poczytaj czym jest duphaston, a potem szerz podobne herezje:D

Gość 123sddhui
dziecko to ty jestes chyba wiem ze nie moglam zajsc w ciaze przez 6 miesiecy i dopiero dupha mi pomogl, moze ty idz sie doszkol albo zmien lekarza bo jestes niedoinformowana

progesteron nie ma wpływu na ciałko żółte znajdujące się w jajeczku? jeśli dobrze pamiętam z tego co mówiła moja kolezanka to jakoś tak to jest. Dlatego duphaston "pomaga" zajść w ciążę.

dziewczyno, w ciążę to ty mogłaś zajść bez problemu, ale bez odpowiedniego poziomu progesteronu żadnej ciąży nie donosiłabyś progesteron odpowiada za podtrzymanie ciąży i z zapłodnieniem czy owulacją nie ma nic wspólnego, bo chociażby dlaczego duphaston przyjmuje się PO ODBYTEJ OWULACJI? pomyślałaś o tym? warto choć czasem pomyśleć co się bierze i w jakim celu:O

Gość progesteron
odpowiada również za zagnieżdżenie, więc duphaston poniekąd pomaga zajść w ciążę

Gość dokładnie.....
duphaston pomaga przy zagnieżdżeniu a nie zajść czy przy owulacji, prosze czytac ulotki ze zrozumieniem dlatego bierze sie od 16dc jak jest juz po zapłodnieniu