Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sayuri96

Chcę tego ale bardzo obawiam się ciąży

Polecane posty

Gość sayuri96

Witam, z moim chłopakiem znam się ponad rok, kocham go on mnie również. Uprawaialiśmy już petting, oboje chcemy seksu, on na mnie nie naciska mówi, że poczeka, jednak ja też bardzo tego chce. Jednak bardzo się boje że moge zajść w ciąże, dużo rozmawiałam z nim na temat antykoncepcji i myśleliśmy nad prezerwatywą +stosunek przerywany, czy takie zabezpieczenie, powinno być skuteczne? Dodam, że własnie chciałam mu zrobić niespodzianke i kochać się z nim w sobote (wtedy powinnam mieć dni niepłodne). Dużo czytałam na forach itd. Jednak nie wiem czy mam sobie i jemu odmawiać przyjemności przez tą obawę, wiem że gdybym zaszła w ciąże to by mnie nie zostawił jednak dla mnie byłby to koniec świata. Przepraszam ze tak chaotycznie poprostu dopisywałam co mi przyszło do głowy na ten temat. Proszę o jakieś rady:).

Gość masz 16 lat?
;o

Gość abc.....
Twoje obawy sa jak najbardziej zrozumiałe. Zadna metoda antykoncepcji 100% pewnosci nie daje. Jezeli dla chwili przyjemnosci masz sie potem cały miesąc zamartwiac i stresowac do nastepnej miesiączki czy aby napewno nie zaszłas to zastanów sie czy nie warto jeszcze poczekac. Musisz to rozważyć sama i odpowiedziec sobie czy jestes na to gotowa. Na sex trzeba byc gotowym psychicznie i emocjonalnie. Jest tu na forum mnóstwo tematów zakładanych przez spanikowane, młode dziewczyny które podejrzewaja ciąze. Nie życze nikomu takiego stresu