Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SKD88FGHJttt

MAM 30 LAT I TAKI WYSOKI CHOLESTEROL!BLAGAM KTO SIE ZNA I ZOBACZY??

Polecane posty

Gość za wysokieee
zdecydowniae

Gość strasznie wysoki masz
szok

Gość kszyfka
Cóż szok to dopiero jest u mnie. Jestem w podobnym wieku (31) a cholesterol całkowity 360 :/ Ale: HDL 104,71 LDL 235,52 Trójglicerydy 99,99 czyli stosunek LDL do HDL to 2,26 czyli w normie, poziom trojgl.ponizej 120, wiec czy powinnam sie przejmowac??? Moze kolezanka z Niemiec o nicku MIDKLKJ wie cos na ten temat??

Gość jak by was bieda33
ja mam 32l ui mam calkowity 191 to chyba norma

Gość SZOKKKK
MASAKRAAA

może zastosuj jakiś suplement obniżający cholesterol? mogę Ci polecić Betalip, sama go przyjmuję

Gość sasza111
oj tak Betalip to i ja stosuję. pomaga.

Gość Michał_Petlik
A ja odmiennie do 90% zamieszczonych tu odpowiedzi nie polecam CI żadnych "cudownych" preparatów, tylko zwykła dietę wypełnioną produktami które naturalnie obniżają wysoki cholesterol. Takimi jak płatki owsiane, czosnek, czerwone widno, siemię lniane i wiele innych. Po poza tym najpierw warto się zainteresować skąd wysoki cholesterol może się brać http://www.obnizcholesterol.pl/czym-jest-wysoki-cholesterol/ bo niektórzy mają wysoki cholesterol genetycznie i chęć jego obniżania jest bezcelowa.

Gość pedek
Cholesterol nie powoduje miżdżycy!!! Te wszystkie normy mają na celu tylko jedno,sprawić abysmy wszyscy byli chorzy i dorabiali koncerny farmaceutyczne. A pan doktor bardzo chętnie przepisuje to gówno,które potem trzeba brać do konca życia i swoją działeczkę do kieszonka dostaje.Całe to towarzystwo dobrze wie,że miażdżyce powodują stany zapalne w tętnicach,ale po co się przyzawać do błędów jak kasę można trzepać.Te wszystkie cudowne diety niskotłuszczowe spowodowały tylko epidemie otyłści na swiecie.Straszono już jajkami i co? okazało się że jajka są jak najbardziej zdrowe.Margaryny i inne sztuczne gówna zamiast naturalnego masła,to też zalecenia dietetyków na zlecenie koncernów tłuszczowych.Straszono już ludzi bombą wodorową,aids,a teraz cholesterolem.Te wszystkie wyowiedzi ludzi wyedukowanych na pół prawdach.Jedna pani pwtarza jak mantrę,to co napisała druga pani.Zeby tylko nie umarli z powodu błędu w druku.Masz cholesterol,to dobrze.Będziesz żyła długo i w dobrym zdrowiu!!!

Gość okpsok
Zrób badania wysoki cholesterol ma czasami związek z tarczycą- ja tak miałam

Gość przecana -50%
30 lat i taki cholesterol??? niezły musi byc z ciebie tucznik:/ ja mam 34 i cholesterol całkowity wynosi u mnie 150 tak to jest,jak zre sie kebaby i inne gówna mcdonaldowskie

Gość kszyfka
jeśli o mnie chodzi nie jadam śmieciowego jedzenia, jem regularnie, dużo ryb, mało węglowodanów, ale jak zwykle niektórzy wiedzą wszystko lepiej zanim jeszcze zapytają. Nie jestem też gruba, ważę 60 kg przy wzroście 173 cm

Gość cbadef
a ja miałam cholesterol całkowity 230, lekarka zapisała mi tabletki, których nie biorę (były tanie) - obniżyłam go dietą oczyszczającą warzywno-owocową w ciągu 3-ch tygodni do 160 - polecam www.ewadabrowska.pl

Gość moj maz ma podobny problem
witam ja sama za wysokiego cholesterolu nie mam, ale moj maz owszem (31l) przez co 2 razy go cofneli w stacji krwiodastwa i sie chlopak zalamal...oddal ponad 12l krwi, wiec to dla niego wazna sprawa + jego zdrowie...dodam, ze jego mama w apogeum miala ogolny cholesterol na poziomie dobrze powyzej 300:/ zawsze zdrowo gotowalam (mamy male dziecko) ale przypilnowalam go w temacie kebabow, dan barowych, chipsow, orzeszkow w panierce, lodow, ciast i slodyczy...gotuje zdrowo, miesa grilowane, chude duszone, zero panierek, smalcu, masla...jajka ograniczone, sery, slodycze wyeliminowane, smieciowki wyeliminowane...kielbasy, pasztety i biale pieczywo aut...drobiowe wedlinki, ryby, duzo warzyw swiezych i parowanych, ciemne pieczywo, kasze i orzechy w wersji nieprzerobionej, biale sery...do tego 3 razy dziennie po 2 kapsulki tranu i stereolea 2xjedna kapsulka...po miesiacu takiej diety zrobil badania i ehm ogolny cholesterol owszem spadl mu do 170 (z 230) ale ten zly nadal utrzymuje sie na poziomie grubo powyzej normy:/ daje mu jeszcze miesiac i jak nic nie drgnie to wywale go do lekarza po leki...albo ja robie cos nie tak, albo genetyka mnie zabila...a moze mam cos poprawic? wie ktos cos? dziekuje z gory za pomocne odpowiedzi :)

Gość szok jaki duzy
do lekarza marsz

Zioła Tybetańskie przy okazji odchudzania i zmiany szybkości przemiany materii bardzo dobrze czyszczą organizm z różnych toksyn. Dodatkowo to zdrowy i sprawdzony sposób na obniżenie cholesterolu i pozbycie się zbędnych kilogramów. Polecam wszystkim szczerze z autopsji.

Gość gość
to wina stresu a nie diety jemy to samo z mężem, on ma cholesterol wysoki a ja w normie geny albo stres