Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julka migdałowa

kwas migdałowy po solarium- podraznienia

Polecane posty

Gość julka migdałowa

Hej dziewczny! wicie może jak zmniejszyć podraznienia po kwasie migdałowym?? byłam na solarium w czwartek 8 min w sobote 10 min a w niedziele mialam kwas migdałowy i już cztery dni mam twarz jak burak!! jest cala czerwona i sie łuszczy!! twarz jest gorąca cały czas!dodam ze z natury mam ciemna karanacje raczej-latwo sie opalam.co moge zrobic żeby zmniejszyć skutki tego zabiegu??

Gość tyy55yreyr
kwas migdalowy jest dosc mocny nie powinno sie w ogole stosowac kwasow po opalaniu! albo opalanie albo kwasy, czy ty nie jestes wiadoma tego jaka masz przesuszona skore po solarium i na to jeszcze wrzucilas kwas! nie ma sposobu na podraznienia tego typu, jedyne co to ...czas, musisz czekac nie myj twarzy niczym poza plynem micelarnym ,nawilzaj i czekaj az dojdzie do siebie

Gość wrózka artemida przez 1h
autorko a czy pipka w porządku ?

Gość tyy55yreyr
jeszcze jedno, skoro skóra ci sie łuszczy to znaczy ze ja oparzylas i to ostro, po kwasach nie powinno byc złuszczeń gdybys nie opalala sie wczesniej mozna by pwoiedziec ze to wina kosmetyczki ale w tej sytuacji to twoja wina, modl sie byś nie miala trwałych przebarwien i bialych plam ktore zdarzaja sie w takich sytuacjach bardzo czesto

Gość zebys sobie nie narobila kuku
nie wolno laczyc kwasow i opalania !!!

Gość kosmetikoaxo
Pierdolicie głupoty można łączyć migdała z solarium trzeba tylko dobrać odpowiednio stężenie czas aplikacji i czas naświetlania. Jeżeli kosmetyczka kumata będzie wiedziała co i jak. Najlepiej takie combo przeprowadzać w centrum kosmetologi estetycznej lub na własną rękę jeżeli ma się doświadczenie. Stosuję ten system od roku i beyonce pozazdrościła by mi mojej pięknej opalonej bez skazy cery.

Gość bardottka
Ja bym spróbowała potraktować buzię sudocremem. Ja mam go właśnie na takie podrażnieniowe sprawy (np. po depilacji).

Gość kosmetikoaxo
to morda podszywa

Gość julka migdałowa
ok dzieki dziewczyny za rady. juz teraz wiem ze te kwasy to byla głupota.taka prawda ze kompletnie sie nie znam na tych zabiegach i nie mialm zamiaru zadnego w planie ale kolezanka zadzwonila czy nie chce skorzystac z uslug kosmetycznych za darmo-super oferta. no i mi dobrały te kwasy do mojej twrazy. aa teraz moja twarz jest bardzo podrazniona...może znacie jeszcze jakies innes sposoby zeby to załagodzić i zeby moja skróra troche szybciej dochodziła do siebie??

Gość trdtd
jakies kremy z alantoina, pantenolem albo maseczka z siemienia lnianego uspokaja bardzo jakei algi