Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Radek-29

Niechec do dzieci!wymagania ojca!problemy siostry!

Polecane posty

Gość Radek-29

Ja mam 29 lat Brat 27 lat Oboje jestesmy zgodni w tym co mowi. Nie chcemy miec dzieci, ani ja, ani moj brat nie jestesmy stworzeni do ojcostwa. Piotr(brat) wspominal mi cos kiedys o wazektomii. Ja tez sie nad tym zastanawiam. Niestety mój ojciec ode mnie i od mojego brata już jak mieliśmy 20 lat wymagał tego byśmy dali mu wnuki a jak nasza najmłodsza siostra (19 lat) zaszła w ciąże to był w szoku, do tej pory jest w szoku jak myśli nad tym że ona ma faceta. To znaczy miała bo od kilku tygodni mieszka z powrotem w rodzinnym domu. Zamieszkała u nas z małym dzieckiem (chłopak 6 lat) dlatego że jej nowy gach uderzył dzieciaka w twarz. I jakoś nie widzę tego by ona się wyprowadziła z tym dzieckiem i mam wrażenie że ona chce tam na stałe zostac. Właśnie takiej nieodpowiedzialności nie lubię. Zrobiła se dzieciaka (ojciec tego dziecka zostawił ją) , znalazła se drugiego i też się z nim teraz rozstała i wraca z tym bagażem prosto do rodziców.

Gość Radek-29
Miałem 3 kobiety. Na szczęście z żadną nie zaliczyłem wpadki, dbałem oto by brały tabletki, sam dbałem o prezerwatywe by nie było jakiegokolwiek problemu. Mój brat ma podobnie. Żyjemy spokojnie i nie interesują nas to by sobie brac ciężar w postaci kobiety która trzeba utrzymywac plus dzieci które też żyją zawsze za pieniądze ojca. A ojciec się do nas strzębi że żaden z nas nie myśli o zakładaniu rodziny.

Może dajcie sobie spokój z wazektomią, tabletki wystarczą. Ja też nie planuję dzieci, ale na zabieg się nie decyduję, bo może za 10 lat zmienię zdanie.

Gość Radek-29
Ale po co???? ja naprawde nie lubie dzieci, zajmowanie sie dziecmi i marzenie o dzieciach to takie nie zbyt meskie. Dlatego zastanawiamy sie gdzie taki zabieg, w jakim kraju moze byc przeprowadzony.

W Polsce takie zabiegi też wykonują- nie wiem, czy nie jedynie w prywatnych klinikach. Też jestem zdania, że jeśli ktoś nie dorósł do dziecka i ma ono być jedynie uciążliwym balastem , a nie wyczekaną radością to nie ma sensu zdawać się na los. Ale ludzie się zmieniają- kiedyś też mogę zmienić zdanie, a wtedy już nie ma odwrotu...

Gość Radek-29
A przypadkiem w prywatnych klinikach to nie jest nielegalne??? wrazie gdyby lekarz coś uszkodził może tą sprawe zgłosic do sądu????

Gość anaastazyja
Chodzi ci o to ,gdzie mozesz dokonac wazektomii,czy o to ,jak pozbyc sie w domu dziexka siostry?bo nie bardzo rozumiem

Bodajże na podwiązaniu- podcięciu? nasieniowodów- raczej to nie jest odwracalne. Ja tam się boję takiej decyzji, ale dla kobiet więcej jest metod antykoncepcji mniej inwazyjnych, ale nie uciążliwych- tak jak np. prezerwatywy.

Gość Radek-29
anastazyja, właściwie to chodzi mi o jedno i drugie. Dziecko siostry mi przeszkadza bo ona nie dosc że okazała się nieodpowiedzialna to jeszcze wprowadziła się z tym ciężarem do naszego rodzinnego domu.

I to jest legalne- tylko trzeba samemu za to płacić, przecież NFZ tego nie refunduje... dlatego raczej w prywatnych klinikach.

Gość kiedys bedziesz tego żałował
!!!!

Gość kaszpirowski
to moze sam sie wyprowadz? Nie za stary jestes juz na to zeby matka ci gacie i skarpety prala? Czy moze jestescie z bratem z tych co boja sie samodzielnosci i do konca zycia u mamy pod spodnica beda sie chowac?

Gość Radek-29
My nie mamy dzieci, nie jestesmy za nikogo odpowiedzialni a siostra ma i to jest wlasnie ta roznica.

Gość marcinooo
jak Ci przeszkadza sytuacja z siostrą to też radziłabym się wyprowadzic - juz czas na to.... podstarzały synuś ciagle z rodzicami bleee...

Gość no niemogę
To się wyprowadź stary koniu i dorośnij.

Gość wrwr
Z ewolucji wykluczają się tylko nieudane jednostki. Może do takich należysz? Uraz z powodu siostry i jej dzieci? Może nie powinieneś się identyfikować z siostra, że tobie tak jak dziecku podpowiem...