Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość jak żyć, by przeżyć?

kim mam zostać?

Polecane posty

Gość jak żyć, by przeżyć?

witam, od kilku lat cały czas mam wątpliwości co do tego kim powinnam zostać. jestem typem osoby, która (polegając na tym, co mi mówią inni), która ma talent do bardzo wielu rzeczy, ale nie jest perfekcjonistką choćby w jednym - w tym sensie, że mogę coś dobrze wykonać, ale nie wkładam w to całego serca. jakby tak na to ogólnie spojrzeć to w zasadzie nie mam zainteresowań, a przynajmniej nie ma niczego, czemu mogłabym oddać całe swoje życie. cztery lata temu zawzięłam się, by nauczyć się języka angielskiego - jestem teraz na tzw. średnio-zaawansowanym poziomie. jednak nie traktuję tego jako mojej pasji, ot, angielski jest dla mnie środkiem do celu, czyli zrozumienia filmów, książek, gier, itp. bez lektora czy napisów. to samo jest z innym językiem, którego mam zamiar się nauczyć - on też jest środkiem do celu, nie mam ochoty się dla niego strasznie poświęcać. ponoć mam jakiś talent plastyczny, ale niewyćwiczone oko i rękę, bo to też nie jest coś, co mogłabym robić bez przerwy. jestem dobra z przedmiotów humanistycznych jako takich, mam świetną pamięć, jeżeli chodzi o przedmioty ścisłe to tutaj jest już nieco gorzej, działam "na chłopski rozum i chłopską logikę", to znaczy wiem, jakie jest rozwiązanie, ale nie wiem, jak do niego doprowadzić poprzez obliczenia. wypracowałam sobie pewien system, więc nawet tutaj idzie mi coraz lepiej. potrafię spokojnie dogadać ze starszymi (dorosłymi), mam umiejętność radzenia sobie niemal w każdej sytuacji, ale nadal nie wiem co ze sobą począć, kim zostać, by robić coś, co mogę naprawdę polubić i godnie żyć.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować