Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daria_z

Plamienia i brak zarodka w 7 tc.

Polecane posty

a matko i córko to musiało byc straszne czekać na "to". Jak sie trzymasz?

Gość inkaMala
Na początku "cieszyłam" sie że ominie mnie szpital, ale potem jak po 1,5tyg. nic sie nie ruszało, to już mi nerwy siadały :( Jak już zdecydowałam że na następny dzień jednak zgłoszę się po skierowanie do szpitala, to właśnie to stało się. To było ponad rok temu, teraz mam się dobrze, a to ze względu na to, że szybko zaszłam w drugą ciążę, tym razem szczęśliwą.

no to super (super, że szybko zaszłas, ale nie fajnie, że sie tak podziało) jednak to prawda nie zbadane sa wyroki boskie. To dzieciątko musisz mniec malutki

Zdesperowana - to prawda, ale widzisz skoro lekarz Ci mówi, że pecherzyk za mały, że źle że zarodka nie ma a powinien już być wysyła do szpitala, drugie i trzeci lekarz mówi to samo to popadasz w obłed.

W moim przypadku było tak okres sie spóżniał po 6 dniach zrobiłam test wyszły dwie kreseczki... więc chciałam szybko do lekarza aby powiedział mi, że jednak nie jestem w ciązy. Był to dla mnie szok, nie planowalismy już dzidzi. Dlatego tak biegam teraz od jednego do drugiego (tylko, że chce tego dzieciaczk). Pierwsza moja reakcja była na NIE

Gość zostaw kotke
InkaMala - faktycznie masz racje, ze autorka nie napisala o zarodku. Ale zasugerowalam sie zle podana jednostka miary i wyszlo mi ze skoro 3,1mm a nie cm to to musi chodzic o zarodek. U mnie 3mm zarodek z bijacym serduszkiem bylo widac jak pecherz mial 24mm. Beta wynosila ok 14tys. Ale kilka dni pozniej zaczely sie plamienia (mimo ze od poczatku potwierdzenia ciazy przyjmowala Duphaston), bole brzucha, a na kolejnej wizycie (po 2tyg od poprzedniej) nie dosc ze zarodek urosl tylko 1mm to zaniklo tetno. Asmana - beta powinna sie podwajac co 3dni..Twoja przez tydzien stoi praktycznie w miejscu, co jest dosyc jednoznaczne. Ale masz juz 2 na pewno sliczne coreczki i to jest najwazniejsze :) A szpital nie zawsze oznacza lyzeczkowanie, u mnie wywolywali farmakologicznie, wszystko odbylo sie w ciagu 5h i od razu moglam isc do domu. Troche "brutalniejsza" miesiaczka..

Gość inkaMala
Tak, malutkie mam dziecko :) Zdesperowana - hmm, z jednej strony masz rację - odnośnie stresu itp. Natomiast ja wiedząc co się święci czekałam na to "spokojnie" w domu. Strach by było pomyśleć, co by było gdybym nie wiedziała co mnie czeka i stałabym sobie w kolejce w supermarkecie, czy jechała autobusem. To się stało NAGLE i było poprzedzone nagłym silnym bólem brzucha i skurczami, nic tego nie zapowiadało, że za 5 min. tak się stanie, więc równie dobrze mogłoby mnie to spotkać w sklepie po bułki czy na ulicy jak już wspomniałam.

Gość inkaMala
zostaw kotke - racja z tym że nie zawsze w szpitalu wykonują łyżeczkowanie, bo jeśli macica jest czysta, to jest to niepotrzebne. Musiałam się źle wcześniej wyrazić, także poprawiam co napisałam wcześniej.

Gość inkaMala
To duże dziewczyny :) Mój jeszcze roczku nie ma :D Właśnie mi marudzi. A co do pierwszej ciąży, to jakoś to przeżyłam, po prostu wzięłam to na chłopski rozum. Jeśli z tą ciążą było coś nie tak, a najwidoczniej było, to chyba lepiej że tak się skończyło. Mam nadzieję że mnie rozumiesz. Chyba dzięki takiemu podejściu do sprawy szybko zaszłam w kolejną ciążę, bo brałam to na "sucho". Tak niestety trzeba.

Też o tym mysle, żeby na tym etapie to wszystko się zakończyło niz żeby potem dzieciatko cierpiało całe życie. Pewnie zaraz kapiel;-)

Gość inkaMala
Jasne, po co ma cierpieć dziecko i rodzice. Natura wie co robi, to smutne, ale tak jest. Hehe, kąpiel za pół godzinki :)

Gość inkaMala
Mój to jeszcze musi podrosnąć żeby sam się chlupał :) Na szczęście uwielbia kąpiele, to ja lecę, bo trzeba wszystko przygotować. Powodzenia życzę!!! :*

Gość daria_z
Noc minęła bez plamień, rano jak wstałam i pochodziłam też nic... nadzieja wzrosła o 10000%. Może jeszcze "coś" z tego będzie...

Gość Jo-------anna
Trzymam kciuku. U mnie w 6 tc zarodek miał niewiele więcej, bo 3.3 mm :)

Gość daria_z
U Ciebie kochana zarodek miał 3,3 mm, u mnie tylko pęcherzyk i to w 7 tc. Jutro wizyta, nie wiem jak dałam radę wytrzymać tyle czasu a zostało jeszcze tyle godzin...

Gość mnio
Znalazłam taką rozpiskę: "GS (Gestational Sac) - wymiar pęcherzyka ciążowego HBD-GS(cm) (czyli zaleznosc miedzy wiekiem ciazy wyrazonym w tygodniach a wielkoscia pecherzyka w cm) 5.0 1.0 5.5 1.3 6.0 1.7 6.5 2.0 7.0 2.4 7.5 2.7 8.0 3.1 8.5 3.4 9.0 3.8 9.5 4.1 10.0 4.5 "

Gość mnio
aż spojrzałam w swoją kartę ciąży i miałam wielkość pęcherzyka 23mm a zarodka 12mm w 6t4d. A jak z cyklami u ciebie było? Bo jeśli miałaś nieregularne to całkiem możliwe że opóźniła cię się owulacja i ciąża jest młodsza niż wynika z OM. Ja tak miałam w pierwszej ciąży -2tyg. różnicy wg OM był 8tc a wg usg dopiero 6tc.

Gość daria_z
Ciąża faktycznie może być młodsza o 2 tygodnie, czyli 5 tydzień, jednak nie zmienia to faktu że pęcherzyk wielkości 3,1 mm i brak w nim zarodka jak na ten stan jest stanowczo za mały. 3,1 mm to 0,31 cm, czyli nawet nie ma pół centymetra...

Gość mnio
spokojnie na początku ciąża rozwija się bardzo szybko. pamiętam że gin przy tej mojej opóźnionej owulacji powiedział mi po badaniu że zobaczymy na kolejnym usg czy zarodek dogoni swój wiek wg OM. Dodał że może nadgonić tyle a jeśli nie to wystarczy że będzie wzrost odpowiedni do wieku wg usg. i faktycznie dziecko rozwijało się wg wieku z usg czyli -2tyg. od OM. Przekonasz się jutro co i jak.

Gość nie martw sie12
Ciąża napewno jest młodsza. Ja też schizowałam jak w 6tc nie było zarodka. 1,5 tyg później serduszko biło. Dziś moje serduszko ma roczek i śpi przeziębione w łóżeczku.

Gość daria_z
Dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi, nadzieja zawsze umiera ostatnia. Dam znać po wizycie...

Gość daria_z
Jestem już po wizycie i powiem szczerze nic wiecej sie nie dowiedziałam niż ostatnio... wedłud OM zaczął się w środę 8 tydzień, a dzisiaj wielkość pęcherzyka wskazuje na ledwo 5 tydzień, dalej brak zarodka, w sumie to niewiele się zmieniło, plamię bardzo delikatnie, lekarka stwierdziła ze to moze byc krwiak, ale zadnej gwarancji mi nie dała... dodam tylko ze to inna lekarka niż poprzednio. Sumując, ani jedna ani druga nie potwierdziła jak i nie zaprzeczyła ciąży. Jedno jest pewne, przesunięcie o 2 tygodnie można jeszcze uznać za normalne, ale 3 tygodnie?! Czemu lekarze nie powiedzą nic w prost? to czekanie mnie wykończy, a przed nami święta...

Gość mnio
a jaka jest teraz wielkość pęcherzyka?