Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jgvxjhgbvklf;dsona

czy na takim menu schudnę choć trochę?pomóżcie

Polecane posty

Gość jgvxjhgbvklf;dsona

witam. dziś mija 5 dzień odkąd odstawiłam słodycze, słodzoną herbatę, napoje gazowane i chipsy. smażonych mięs też nie jem-ew tylko gotowane. Przedstawie wam wczorajsze i dzisiejsze menu i ocenicie czy może być Wczoraj: śniadanie2-3 łyżki granoli orzechowej, niecała połówka banana, jogurt naturalny 2% tłuszczu 120ml obiad: gotowana pierś z kurczaka, marchewka gotowana(bez zaprawiania mąką)i połtora gotowanego ziemnika(bez omasty) kolacja-sałatka warzywna z kawałkami szynki (łyżeczka oliwy , reszta cytryna pół łyżeczki cukru) Dziś Śniadanie :dwie kanapki (średnie kromki chleba z domieszką błonnika bez konserwantów) z chudą wędliną(razem 3 plastry) i jeden ogórek konserwowy Obiad :talerz pomidorowej z makaronem Kolacja :serek wiejski light z kromką chleba (piję dużo wody) Wcześniej jadłam dużo słodyczy zwłaszcza czekolad, słodziłam herbatę(średnio 3 dziennie po 2 łyżeczki cukru), pozwalałam sobie raz w tygofniu na dużą paczkę chipsów no i jadłam kotklety smażone, czasem tez piłam pepsi... Codziennie robię 40 brzuszków(wiem że mało ale więcej nie dam rady, ponadto standardowo-spacery, szybki marsz. myślicie że da się schunąć na takiej diecie?

Gość jgvxjhgbvklf;dsona
???????

Gość jgvxjhgbvklf;dsona
nikt nie powie??

Gość frytki i paczki są dietetyczne
a ruszasz się choć trochę , bo bez tego to żadne cudowne diety nie pomagają ;)

Gość dieta min 1000 kcal jest ok
nie rezygnuj z tłuszczu bo jest potrzebny witaminom, jak się odzwyczaisz od chipsów to potem ich się w ogóle nie będzie Ci chciało ;)słodkie napoje są szkodliwe i niestety ich kaloryczność jest równa pięć łyżeczek cukru na szklankę 200ml w tym pepsi niestety , wystarczy jak będziesz liczyc kalorie i ruszać się umiarkowanie ;) tylko pamiętaj jesli dzienne kalorie obniżysz poniżej 1000kcal będziesz mieć murowane jo jo i spowolniony metabolizm po takiej diecie , lepiej być w granicach 1000-1200 kcal

Gość flglkgpf[dlkgngbmv,cxfgospodyn
właśnie chcę zrezygnować z chipsów całkowicie bo są bardzo niezdrowe i nie dość że tuczą to jeszcze mają dużo soli(a ja do tego jadłam zawsze te solone) napojów słodkich już nie piję nie uwzględniłam ich w jadłospisie bo piję tylko wodę i herbatę bez cukru a to ma zero kalorii. na śnaidanie jak jem musli /granole z jogurtem nie jestem potem głodna przez 5h więc nie jadam przekąsek żadnych. Ruszam się tyle ile napisałam-40 brzuszków dziennie, plus spacery/marsz szybki, często po schodach latam na 6/7piętro nie korzystam z windy. nie wiem ile moje manu takie jak napisałam może mieć kalorii?? przez pierwsze dwa dni czułam się głodna a teraz wręcz przeciwbnie i zastanawiam się czy jeszcze nie ograniczyć?>?

odpowie ktoś jeszcze?? bardzo proszę

Nie zmniejszasz porcji bo to tylko złudne uczucie że nie jesteś głodna, jedz 1000-1200 kcal i ćwicz :) polecam stronę www.ilewazy.pl albo ogólnie możesz na google sprawdzać kaloryczność produktów :) poza tym sprawdź sobie indeks glikemiczny - warto jeść produktu o niskim indeksie :) Ja już jestem miesiąc na diecie 1000 kcal , mogę Ci w piątek napisać ile schudłam bo będę się ważyć :)

czyli że to za dużo tak? kurczę sądziłam że skoro usunę słodycze ciastka inne takie a zawsze jadłam cdziennie około 2 batoniki bądź tabliczkę czekolady, usunę masło z kanapek, nie będę jadła smażonego tylko dużo chudego nabiału, pozbędę się cukru z herbaty to będzie dobrze... bo ja jak liczę to ograniczyłam na pewno 700kalorii dziennie. dwa batony już dają jakieś 500kalorii przecież a herbata słodzona jedna to jakieś 80 kalorii więc 3 takie to 240 kalorii...

Nie widzisz że ta osoba wysyła filmiki o sobie? a ten post to tylko przykrywka ? Dziewczyno nie jesz za dużo, jak będziesz jesc mniej to się nabawisz potem efektu jojo i przytyjesz więcej niż ważysz teraz !

powinnam nie jeść chleba ale bez 2 kromek dziennie to będzie ciężko. myślicie że jak zjem dwa razy w tygodniou półtora ugotowanego ziemniaka to będzie źle/? problem tez w tym że ja obecnie w ogoóle nie jestem już głodna. tzn jak zjem śniadanie o 8 rano to o 14 spokojnie wystarczy mi ten talerz zupy, kolacje jem tak o 18.30(wcześniej potrafiłam jeść kolację i o 20 i poprawić na dobranoc jakimś batonem). ile to tak mniej więcej może mieć kalorii z 1500 to moje menu?

a możesz wysłąć tutaj? wiesz tematy czytają różne osoby już raz kiedy s podałam i potem różne osoby pisały jakieś głupoty

NO spoko ;) tylko wkleję ze wszystkimi pierdołami typu balsamy itd bo nie chce mi sie tego kasować ;) 15.03 Śniadanie: serek wiejski light 120 kcal 2 rzodkiewki 4 kcal Rowerek 15 minut 2 * Jabłko- 120 kcal Marchewka 50 Kelp Sałatka: sałata, ser feta, ogórek, pomidor, rzodkiewka, oliwki 500 kcal 16.03 Aerobik godzina minus 400 kcal Jabłko- 60 kcal Serek wiejski 120 kcal Kelp Marchewka- 50 Pomarańcz 60 Makrela- 280 Dwa wasa- 60 Rowerek 30 minut 111 kcal Eveline 3 d 17.03 Serek wiejski 120 kcal Kelp Eveline 3 d Kiwi 40 kcal Dwie pomarańcze 120 kcal Dwa wasa 60 kcal Rowerek- minus 100 kcal Sałatka: pekińska, 10 oliwek, 3 łyżki kukurydzy, 3 rzodkiewki, pół ogórka zielonego, ser feta, jogurt naturalny - 450 kcal 18.03 Serek wiejski 120 kcal 2 wasa 60 kcal Szynka 40 kcal Kelp Eveline 3 D Peeling Balsam Jabłko 60 kcal Sałatka grecka 250 kcal Biceps 160 kcal 19.03 Serek wiejski 120 kcal Kelp 2 jajka 180 kcal 2 wasa 60 kcal Szynka 40 kcal Eveline 3 D Balsam Kasza 180 kcal Kurczak 300 kcal Sałatka : 150 kcal 20.03 Jajko 90 kcal 2 wasa 60 kcal Szynka 40 kcal Kelp 3 Kiwi 120 kcal Eveline 3 D Balsam Kasza 200 kcal Kurczak 300 kcal 21.03 Kelp Herbata zielona z cytryną 6 kcal Dwa wasa 60 kcal Szynka 40 kcal Jajko 90 kcal Serek wiejski 120 kcal Balsam Eveline 3D Kasza 200 kcal Kurczak 300 kcal Herbata zielona Rowerek 100 kcal 22.03 Serek wiejski 120 kcal Dwa wasa 60 kcal Szynka 40 kcal Kelp Kasza 250 kcal Jajecznica 250 kcal 23.03 2 wasa 60 kcal szynka 40 kcal serek wiejski 120 kcal Kelp eveline 3 D balsam barszcz talerz - 150 kcal Ryba - 250 kcal 2 łyżki ryżu- 100kcal buraki - 120 kcal mandarynka 40 kcal kiwi 40 kcal grejfrut 60 kcal 24.03 dwa wasa 60 kcal szynka 40 kcal gruszka 60 kcal mandarynka 40 kcal pierś z kurczaka grillowana 300 kcal sałatka 300 kcal kapusta biała 100 kcal ryż 100 kcal 25.03 Kelp Dwa wasa 60 kcal Szynka 40 kcal Dodatki 30 kcal Eveline 3 D Balsam Barszcz 200 kcal Kurczak 300 kcal Ryż 100 kcal Sałatka 300 kcal ŚCIĄGNĄĆ GNIEW TYTANA OD 30.03 26.03 Mleko pół szklanki 60 kcal Grejpfrut 60 kcal Otręby 150 kcal Kelp Miseczka barszczu 250 kcal Danio 180 kcal 27.03 Kawa latte 200 kcal Dwa wasa 60 kcal Szynka 40 kcal 6 korniszonów 12 kcal Barszcz 250 kcal 28.03 2 wasa 60 kcal Szynka 40 kcal Grejpfrut 60 kcal Kelp Pomiodor 60 kcal , ogórek zielony 20 kcal, 6 oliwek 30 kcal, feta 150 kcal , cieciorka 100 kcal ( razem 360kcal) Kurczak 150 kcal 6 korniszonów 12 kcal 29.03 Kelp Banan 110 kcal Kiwi 40 kcal Serek wiejski 120 kcal Dwa wasa 60 kcal Szynka 40 kcal Jajecznica 210 kcal Kasza 200 kcal 30.03 2 wasa 60 kcal Szynka 40 kcal Jogurt naturalny 100 kcal Kasza 200 kcal Jajecznica 210 kcal Rowerek 40 minut Kelp 2 wasa 60 kcal Szynka 40 kcal Serek wiejski 120 kcal 31.03 Serek wiejski - 90 kcal Wasa 60 kcal Szynka 40 kcal Zupa 500ml 500 kcal Banan 100 kcal Dwa wasa 60 kcal Szynka 40 kcal 3 korniszony 6 kcal 3 rzodkiewki 12 kcal Pomidor 50 kcal 01.04 Płatki fitness 240 kcal Krewetki 250 kcal Sałatka 100 kcal Banan 100 kcal 02.04 Płatki 230 Banan 100 kcal Activia 150 kcal Płatki 230 kcal 2 wasa 60 kcal Serek w 120 kcal 03.04 Płatki fit 225 kcal Serek wiejski 120 kcal 2 wasa 60 kcal 2 kiwi 80 kcal Zupa jarzynowa 400 kcal Kefir 100 kcal Oprócz tego codziennie smaruję się tym eveline 3 d i jeżdżę na rowerku :)tylko po czasie już tego nie zapisuję bo weszło mi to w krew ;p

Dzięki:) czyli patrząc na menu nie jem jakoś drastycznie więcej teraz... (mam nadzieję) myślisz że udałoby mi się schudnąć tak chociaż z 1 kg na miesiąc?

Myślę że wystarczy odstawić słodycze, czipsy, jasne pieczywo, duże ilości ryżu i makaronu , napoje słodzone i sama z siebie schudniesz kilogram miesięcznie :) Jakbyś jadła 1000-1200 plus ćwiczenia to spokojnie spadniesz nawet do kilku kilo za miesiąc :)

Super by było. może przemogę się do jazdy rowerem, biegać nie za bardzo mogę (serce) aerobik też raczej odpada...

ważę 56 kg moim marzeniem niestety przy takiej diecie i takiej ilości ruchu nierealne to -6 kg. bmi mam niby w normię, mierzę 167 ale zwłaszcza brzuch woła o pomoc...:(

Hmm to ja zamiast diety postawiłabym na ćwiczenia, posprawdzaj sobie na google ćwiczenia na brzuch , oprócz brzuszków jest wiele innych ćwiczeń :)