Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nskfciofgf

KOCHANI, POMÓŻCIE MI ZINTERPRETOWAĆ OBRAZ. BŁAGAM.

Polecane posty

Gość nskfciofgf

Chodzi mi o obraz Zygmunta Waliszewskiego "Wyspa miłości". Co, kogo on przedstawia, barwy, itd. Bardzo proszę.

Gość Godejwa
no co - BURDEL tak zwany:P:P:P

Gość dddddddd
uwielbiam komentarze z kafe ^^

Gość nskfciofgf
Nikt nie pomoże?

Gość Godejwa
trzech muszkieterów i gołe baby , tylko dartanian gdzieś polazł:P

Gość taka ania
hehe,piknik

Gość faftyhjkllljhggv
wpisz w wyszukiwarkę temat obrazu dodaj słówko interpretacja i gotowe

Gość umcykurwabumcy
"ANONYMOUS" się bawią :P

Gość nskfciofgf
Właśnie nigdzie nie ma interpretacji tego obrazu :o

Gość dddddddd
no coż to koloryzm - wikipedia pewnie zaświeci definicją wg tego co pamiętam unikali nadętej symboliki, skupiali się na barwie co "widać" każdy widzi ;) nie do końca rozumiem o jaką interpretacje dokladnie chodzi, ze wskazaniem na biografie , na kierunek, na co?

Gość drewniana gąsienica
To jest Sexodpoczynek na łonie natury.

Gość żona dżina alladyna
wypunktuję, bo nie chce mi się pisać: zachwyt sztuką francuską nawiązanie do śniadania na trawie Maneta (wg mnie) nasycone kolory kolorysta , nasycenie barwami atmosfera sielanki i niczym niezmąconej beztroski idylliczna wręcz nic nie niepokoi No i tytuł - wyspa miłości, utopia, czy raczej chwila, impresja pełną gębą ale posiłkuj się czymś, bo nie wiem, czy nie bredzę. I ostrożnie z Manetem, bo to moje skojarzenie :)

Gość Godejwa
najstarszy zawód świata:D niespełnione pragnienia malarza:P ukazane łona: przyrody i ....:P:P:P:P

Gość nskfciofgf
Chodzi po prostu, żeby opisać ten obraz. Kogo przedstawia, gdzie oni są, po co. Wiem, że ma on coś wspólnego z miłością (nawet widać), ale dokładnie. Barwy, itd.

Haha nie znam się na tym kompletnie ale chętnie się zabawię:P Więc tak wszystko dzieje się na tle, jakiegoś jeziora chyba. Woda symbolizuje w literaturze ogół ludzi, rzeszę. Głównym tematem jest miłość, mamy tutaj jej różne rodzaje: Kobieta nieco puszysta, krągła i szczupła, kobieta która leży wydaje się ignorować śpiewaka "który śpiewa tylko dla tej panii" nie wzrusze ją jego romantyzm, choć lekki półuśmieszek... Panowie sa dość podobni do siebie co może symbolizować "mężczyzną chodzi tylko o jedno" i nie ważne co mówią i robią:P Jeden jest ewidentnie młodszy - miłośc dotyka w każdym wieku. Pozy panów wskazuję na : rozmowę, czułość i romantyzm istotne elementy miłości. Woda pokazuje jak obszerny jest temat relacji między mężczyzną a kobietą. W oddali widzimy dwie postacie, wyobrażam je sobie jako miłości które przeminęły takie "zjawy" martwe uczucia. Na końcu horyzontu widzimy lodową górę, która nas uświadamia że wszystko kiedyś mija i staniemy się nie czuli - śmierć. Hah ale dałem:P

Gość dddddddd
a to studia czy liceum czy co?

Gość nskfciofgf
Liceum.

Gość żona dżina alladyna
żartujesz chyba, chcesz gotową pracę? Na kafe? W tym przypadku istotą nie jest, kogo obraz przedstawia, tylko jaką historię opowiada. Spójrz na kobiety, toż to prawie późny barok, na ich kształty, pozy, frywolność. I barwy i temat wskazują na idylliczny charakter obrazu. Patrząc na niego odczuwasz spokój, masz wrażenie chwili, swoistego zatrzymania..ble ble ble Powodzenia bo pobredzam na forume

Gość umcykurwabumcy
Pan z prawej kiepsko gra na gitarze (chwyty łapie na główce, zamiast na gryfie :P ), pani z prawej chyba mleko z cyca wycieka. Pan w środku wygląda, jakby miał dwie lewe nogi, a nogi pana z lewej, to już w ogóle porażka... Nie rozumiem, jak to możliwe, że tak chujowy obraz omawiacie na studiach...

Zauważmy że każda postac ma nakrycie głowy, jakby chcieli przykryć nieco swoje grzeszki, uwybarwnić swoją osobowość, niczym ptak który stroszy pióra by oczarować obiekt porządania. Są przedstawione 3 rodzaje miłości. 1 Przyjacielska, 2 obustronna, 3 Platoniczna

opisz 1 plan, 2,tło, osoby mimikę, czynności itd wyszczególnij cechy koloryzmu widoczne na obrazie opisz tu motyw natury i milości i gotowe

Gość dddddddd
waliszewski to był specyficzny artysta nawet wsród "swojaków" z nurtu motyw wyspy często byl poruszany w sztuce pewnie to jakies nawiązanie do czegoś co już było dużo zieleni, różne jej odcienie w tle a na tym wybijające się jaśniejsze ciepłe postacie zieleń co daje? - spokój sielankę WITALIZM a wyspa miłości pewnie związana z wenus/afrodyta itd nie wiem czemu ludzie od razu widzą burdel , no doprawdy ...

żona monet i manet malowali podobne śniadanie na trawie

Gość żona dżina alladyna
WITALIZM??? A co to jest???

Gość umcykurwabumcy
Cafe Atlantico Jestem pod wrażeniem :D Przyszło mi do głowy, że artystów docenia się dopiero po śmierci, bo nie mogą sprostować tego, co inni mówią o ich dziełach :P Autor namalował gołe baby i dodał kilku facetów, żeby nie wyjść na erotumana, a ludzie do tego filozofię dorabiają :D

Gość żona dżina alladyna
Chodzi mi o Eduarda Manet'a, nie znam śniadania na trawie C. Monet'a, ale zaraz poszukam.

Gość nskfciofgf
Dziękuję Wam bardzo :) Zbiorę to do kupy, coś tam jeszcze dołożę i chyba będzie ok. Dziękuję bardzo :)

Gość żona dżina alladyna
trzymaj się i powodzenia :)