Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fcdecdc

Ocencie moj zarlospis

Polecane posty

Gość fcdecdc

salata (pol glowki) + 2 pomidory + jablko + pol krazka sera plesniowego + 1/3 sera poltlustego lux milk + tymianek + 2 lyzki smietany - sniadanie, 2 sniadanie i kolacja Obiad: zupa marchewka + fasolka szparagowa + kielbasa gotowana + przyprawy + brukselka + pietruszka + por - zjadlam pol talerza Mam pytanka - czy to jest zdrowe - czy jedzac podobnie mam szanse schudnac - czy czegos jest za duzo / za malo w tym pokarmie? Dodam, ze nie moge spozywac za wiele cukru i wegli.

Gość fcdecdc
Prosze...

troche malo urozmaicony a sery plesniowe i zolte sa mega tluste i powinno sie z nich zrezygnowac przy diecie a ta salatka - strasznie jej duzo jak na jeden posilek (rozumiem, ze te ilosci podane sa na 1 porcje)

Gość fcdecdc
Salatka na caly dzien :) a co bys dodala?

Gość fcdecdc
lux milk jest bialy, na ogol jem z lux milkiem albo feta lub chudym twarogiem (tez 1/3-pol kostki dziennie) Zamierzam wykombinowac cos z ryba ale w pospiechu te salatke mi najlatwiej zrobic do pracy... Ser plesniowy tez byl o obnizonej zawartosci tluszczu. Oczywiscie cwicze...

Gość Edkakredka
Zrezygnuj z sera, nawet z obnizona zawartiscia tluszczu sa bardzo kaloryczne. Poczytaj na opakowaniu... Ewentualnie mozarella lub twarog wiejski. Kielbase zastap kurczakiem z grilla.. Zaiszczedzisz w ten sposob okolo 400-500 kcal dziennie

Gość dziś na pomarańczowo
wywal kiełbasę i te sery, są tłuste. jeśli musisz, to kup sobie fetę light i dodawaj jej niedużo, pasuje do takiej sałatki, a ma mniej tłuszczu niż ser pleśniowy. śmietana też out, zastąp jogurtem naturalnym albo pól na pół. dołączyłabym jeszcze odrobinę ciemnego pieczywa, trochę kasz, brązowego ryżu, chudą wędlinę, ryby.

zamiast tego sera mozesz dac piers z kurczaka (grillowana, smazona bez tluszczu, na parze) zamiast smietany - jogurt naturalny wymieszany z ziolami zupa bez kielbasy

Gość fcdecdc
A macie jakies pomysly na salatke do pracy?

Gość fcdecdc
Jogurt naturalny niestety jest obrzydliwy :( ale czasem jak dodaje ser to uzywam tylko oliwy z oliwek albo nic. Zupy ugotowalam caly gar i ta 1 kielbaska jest na caly garnek... jak moze byc to 400-500 kalorii?

Gość Edkakredka
Makaron, pomidorki kokrajlowe, oliwki, ogorek i TROCHE fety light. Dresing z jogurtu, vinegar, czosnku i przypraw wedle uznania (polecam pietruszke lub koper) Mlode ziemniaczki, cebula, pietruszka. Dresing z jogurtu z odrobina majonezu light. Jest bardzo sycaca.

Gość fcdecdc
Nie moge jesc ziemniakow. Musze ograniczac cukry. Marchewki tez nie za duzo.

Gość fcdecdc
A nie myslicie ze za duzo bialka jem do tej pory? Ale z drugiej strony chcialabym wyrobic miesnie...

Gość Edkakredka
100 gram sera camembert 340kcal 100 gram serka wiejskiego 100kcal 100 gram kielbasy 230kcal 100 gram piersi z kurczaka 120

Gość fcdecdc
No tego mojego 100g to 150 kcal (mam jeszcze opakowanie) kielbasa - nie wiem...