Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dylemat :(

komunia -chrzestna -prezent

Polecane posty

witam mam komunie chrzesnicy w tym roku i chce kupic ladny zloty lancuszek ale taki grubszy do tego wisiorek 500-600zl i ladna pamiatke grawerowana na szkle ze zdieciem a w koperte 200 zl chce dac jak sadzicie lepiej wydac na lepsza bizuterie i ladna pamiatke i dac mniej w koperte? czy dac w koperte wiecej a tanszy lancuszek i pamiatke zwykla?

u mojej chrześnicy - ma komunie w maju mają zakaz chodzenia do szkoły w złotych łańcuszkach a nawet kolczykach - zbyt wiele nie przyjemnych akcji było :( ja mam w tym roku 2 komunie - u chrześniaka i u chrześnicy i aby było po rowno to chciałam kupić im po aparacie + kasa.. zaś chrześniak już mówi że składa na komputer - /w domu mają 2 laptopy i kompa - na 3 osoby ale ok../ zaś chrześnica chce.. przyjechać do mnie na wakacje a pozatym to nic nie chce i też nie mam pojęcia co zrobić, dlatego z chęcią poczytam co w temacie komunii a raczej prezentów słychać wg mnie sporo kasy chcesz dać, ja myślałam max 500/dziecko

to znaczy tak : jak kupie konkretny lancuszek okolo 600zl + pamiatka grawer okolo 100zl to w koperte 200zl chcem dac

Gość nnnnnnnnnnnnnnnna
Ja bylam chrzestna w zeszlym roku-kupilam rower, za 400 zl wyczailam :)

Gość fgrfhg
najpierw powiem ze nie podoba mi sie ten nowy zwyczaj ze goscie sie przesciguja kto wiecej wyda na prezent... ja na swoja komunie dostalam prezent za 300zl i bylam mega szczesliwa a teraz dasz 1000 i dalej malo... moj chrzesniak ma 6 lat i ma juz swoje motory, quady itd. i co ja mam takiemu kupic? zwlaszcza ze zarabiam tys zl i mnie nie stac zeby kupic mu samochod.. moim zdaniem lancuszek + pamiatka beda ok, kase z koperty i tak rodzice zabiora

wlasnie dlatego chce kupic konkretna pamiatke i konkretny lancuszek i 200zl zeby sobie mloda cos kupila rower ma a kuzynka mama chrzesnicy jest taka ze wyda te pieniadze moze akurat nie wyjdzie az 600 zl za lancuszek moze cos ladnego i tanszego znajde ale nie chce tych typowo cieniutkich

A może kup jej coś bardziej użytecznego.No łańcuszek bardzo ładny prezent,ale z tego co się orientuje to dzieci nie bardzo cieszą się z takich prezentów:/Teraz bardzo wybredne te dzieciaki...sama wiem,o mój chrześniak ma komunię i już znalazłam quada.Dzieciak będzie zadowolony,a ja wcale tak dużo za niego nie zapłacę.Na pewno mniej niż musiałabym dać w kopercie.Może zapytaj młodą co by chciała dostać:)Jest teraz taki wybór,że coś znajdziesz:) A taki łańcuszek,to możesz jej dać jak będzie starsza:) Oczywiście to tylko moje zdanie:)

wiesz nie za bardzo jestem za prezentami tego typu komurki, komputery itp od tego sa rodzice moim zdaniem ale kazdy inaczej do tego podchodzi :) ale dziekuje za odp.

Gość JA MAM NAJFAJNIEJ :P
Ja bym też odradzała łańcuszek czy cokolwiek z biżuterii. Kiedyś w naszych czasach dawało się takie prezenty, bo w zasadzie nic innego prócz tego i kompletu kalkulator + zegarek + dlugopis nie było, czasem dostało się kilka takich komlpetów no i własnie tą nieszczęsną biżuterię, bo była dostępna i ceniona na tamte czasy - teraz tak jak ktoś napisal wyżej dzieci się z tego nie cieszą, a to przecież ich dzień. Nikt nie mówi, że masz dać laptopa czy quada. Biblia moim zdaniem też odpada, bo pewnie już ma, albo kilka dostanie - zawsze możesz podpytać rodziców małej o to. Zawsze to moze być książka-album np. o Janie Pawle II

...jeszcze rowery były... ja dostałam Wigry 3 - niebieski :P Dodam, że mój brat jak miał komunię, a było to 14 lat temu dostał zajebisty plecak taki większy na wyjazdy + śpiwór - firmowe. Może pomyślisz o prezencie w tym kierunku - jakieś rolki czy coś...

dziekuje z ta ksiazka super pomysl rolki i rower ma :)

Ale ja nie napisałam,że masz kupić laptopa czy coś w tym stylu:):) Tylko popytaj co by chciała dostać:)Łańcuszek to nie jest dobry prezent dla dziecka w tym wieku...nie będzie w nim chodziła,bo to jest bardzo cenna rzecz.Zresztą w szkole raczej nie pozwalają nosić takiej biżuterii. Kup coś,co jej się przyda.Jeżeli nie chcesz dawać większej kwoty w kopercie,to daj jej coś takiego żeby była zadowolona.Teraz są inne czasy...dzieci później chwalą się w szkole co dostały.I taki zadowolony z prezentu dzieciak będzie bardzo szczęśliwy.A łańcuszek będzie musiał na nią poczekać ładne kilka lat:)

qrcze.. w maju urodziny chrzeniaka i komunie chrześnicy i urodziny rodziców w czerwcu komunia chrześniaka i urodziny chrześnicy i jeszcze urodziny i moje i mojego Syna tornado na koncie :D najpierw chciałam kupić im na komunie po tym aparacie, a na urodziny po rolkach/łyżwach.. teraz myśle nad kasą

Gość fgrfhg
a moim zdaniem lancuszek to dobry pomysl prezent na komunie ma byc pamiatka a komp czy komorka po jakims czasie padna taki lancuszek to i za 20 lat zalozy

...albo da przetopić na jakiś satanistyczny wisiorek. Ja łańcuszków mam od groma, nie tylko z komunii, ale innych okazji i wszystkie gdzieś tam leżą - nienawidzę biżuterii ZŁOTEJ, ble...