Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miałamskurczldkii

Skurcz łydki w nocy to objaw brakU MAGNEZU??

Polecane posty

Gość miałamskurczldkii

dlaczego właściwie skurcze łapią w nocy ?

Gość cdfdgrfg
potasu...

Gość KamilaBaser
Też się zastanawiałam dlaczego skurcze łapią w nocy. Ja już ten problem mam za sobą, ale uważam, że to dlatego, że w nocy wszystko z nas odchodzi, cały stres, napięcia itd., człowiek się napina, może też coś się śni... tak jakoś to sobie tłumaczę. Ja na skurcze brałam Chela Mag B6 i mi przeszło. Mi stres dał do wiwatu więc teraz trochę wyluzowałam i ćwiczę na siłowni.

Gość gość
polecam ci środek "restonium". miałem skurcze takie, ze spać nie mogłem. po tygodniu zażywania przeszło.

Gość gość
Moim zdaniem lepszy i zdrowszy na skurcze jest sok pomidorowy. Mnie on leczy ze skurczy, jestem sportowcem.

Gość Paweł83
Po tygodniu to ciężko, żeby jakikolwiek suplement zadziałał. Ja niedobór magnezu odczuwałem najbardziej jako osłabienie siły mięśni i takie ogólne osłabienie (praca fizyczna + mega dużo kawy przez nocne zmiany) . Dwa preparaty magnezu które na początku przyjmowałem w ogóle mi nie pomagały, bo chyba słabo sięprzyswajały. Dopiero jak trafiłem na chela-mag b6 to udało sie pozbyć tego uczucia osłabienia, ale to po 3 tygodniach regularnego stosowania. Teraz dalej przyjmuję chelat i nie mam już żadnych tego typu prolemów.

Gość Kaśka P
Faktycznie różnie to bywa z tymi suplementami. Ja się trzymam chelatu z chela-mag b6 o którym piszę Paweł83 od czasu ciąży. Miałam mega częste skurcze łydek i mięśni z tyłu uda. Zaczęłam wtedy przyjmować chelat i w sumie do teraz przyjmuje regularnie, bo pije dużo kawy i nie chce się narazić kolejny raz na takie nieprzyjemnie konsekwencje niedoboru magnezu...

Gość Krysia85
Mnie łapały w ciąży skurcze łydek i okazało się, że to niedobór magnezu. Zaczęłam brać Neomag forte, ale po 1,5 miesiąca nie było poprawy. Ten preparat w ogóle się nie wchłania.