Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flglkgpf[dlkgngbmv,cxfgospodyn

jakie potrawy przygotowujecie na Wielkanoc i ile planujecie wydać na to piniedzy

Polecane posty

tak się właśnie zastanawiam. bo po raz pierwszy u nas będzie Wielkanoc. będzie tak można liczyć 6 osoób. jakie ciasta robicie? i ile? bo to że żurek zrobić to wiadomo, ale ciasta np jakie?

Gość Jan i Na
zrób loda............mężowi

ale ja serio pytam? czy jeśli zrobię babkę drożdzową i snicers to będzie dobrze? myślałam też o samym snicersie ale nie wiem czy to wystarczy...

Gość Frrrrrrrrrrr
Wiesz..wszystko zalezy od tego czy bedzie duzo dzieci i w ogole czy ktos lubi slodkie? U mnie w tym roku bedzie tez osob i sami dorosli.Nikt z nich nie przepada za slodkim i pieke babake drozdzowa i mazurka:)

Gość ja idę do rodziców
sama robię sernik, a będzie jeszcze babka - u jednych rodziców, a u drugich ciasto z owocem

Gość Frrrrrrrrrrr
oo sernik robi moja mama i tyle wypiekow na swieta:D

Gość Na 3 osoby do okolo 100zl
Kupilam juz duzo jajek, bo byly w okazyjnej cenie - 20szt za 10zl. Kupna babka i keks, po ok. 5-7zl, zrobie prosciutki sernik, poza tym zurek, chleb z wedlina, ogorek, pomidor. Moze jakas salatka i surowka ale naprawde supertanie i proste, jedna z konserwowych rzeczy, druga z salaty z feta, pomidorem i ogorkiem. Biala kielbasa. Wszystko

Gość podkład na twarz
u mnie będzie sernik, 3 bit i mazurek, i babka

Gość Senny lot kaczki po jaja
U mnie koniecznie musi być pieczona kaczka. A jeśli chodzi o ciasto to torcik tiramisu.

no lubią słodkie. zwłaszcza córka ktora jest na diecie ale na święta chce pofolgować.są sami dorośli. planowałam zrobić żurek, dwa ciasta, pasztet, kupić jakieś wędliny, wiadomo jajka jakieś faszerowane ale my to akurat jesteśmy nie jajeczni za bardzo i jakaś sałatka. zastnawiam się tylko czy robić tez jakieś mięso? bo zazwyczaj się nie robiło...

myślicie że takie menu będzie dobre?

Gość Frrrrrrrrrrr
Menu ok:) Zawsze w googlach mozesz posuzkac jakis innych potraw na Wielkanoc:D\ Ja w tym roku berde robila jaja w sosie rzodkiewkowym:D Mieso bede miala na poniedzialek:)

Gość pepinaa22
up