Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pshotka

prosze o przepis na ciasto

Polecane posty

Gość aniusiassssssaaaaaassssaaaa
może kup w proszku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a tak poza tym......
wszystko jedno na jakie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a tak poza tym......
składniki : 1,5 szklanki mąki 1 jajko 3/4 paczki masła 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mleka 1 płaska łyżeczka sody 3 łyżki dżemu z czarnej pożeczki 1 i1/2 łyżki kakao Wykonanie : Jajko utrzeć z cukrem dodać mąkę - uwaga będą krupy, nie przejmować się. Mleko zagotować z łyżeczką sody oczyszczonej - przestudzić i dodać do powyższej masy. Dobrze wymieszać (mikserem) Dodać kakao. Gorące, roztopione masło. Wszystko wymieszać. Na koniec dżem. Piec w podłużnej blaszcze. 45-50 min w tem 180 st.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a tak poza tym......
nie ma opcji zeby wyszedł zakalec... tylko mleko zagotowane - dodać ciepłe, nie gorące. A masło roztopione i gorące i bedzie ok :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a tak poza tym......
hehe.. cholera wie.. :D przepis wzięłam od koleżanki, jest fajne bo nie jest suche, ona je nazywała... " ciasto z dżemem" :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja mam taki latwy sposob,ze zawsze wychodzi. Potrzeba---- 4 jajka 1 szkl cukru pol szkl oleju 1,5 - 2 szkl maki 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia i jeszcze gdy chcesz to np pol paczki wiorek albo starta skorka z cytryny, albo tylko rodzynki, wczesniej sparzone goraca woda A jak robimy mieszasz proszek do pieczenia z maka Cale jajka ubijasz ze szklanka cukru, dosc dlugo az bedzie taki puszek, dodajesz do tego powoli make, jakjuz dasz cala make to potem powolutku dodajesz po troszke oleju. Wazne ,ze jak juz ubijesz jajka z cukrem to potem tylko recznie drewniana lyzka mieszasz gdy dajesz make i olej zero miksera. W zaleznosci jaki chcesz miec smak tej babki mozesz dodac toche startej skorki, albo najlepiej odlac troche ciasta wczesniej i dodac lyzke kakao. I potem jak wlewasz do foremki takiej wyzzszej to robisz ladne wzorki z ciasta , gdzie dalas kakao., Robi sie to wszystko 20 miniut a piecze ok 40- 50 minut temp piekarnika 180 stopni. Zawsze wychodzi, nigdy nie robi sie zakalec . Powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×