Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmamadzieci

fajna sałatka na wielkanoc-mamusie poprosze ladnie o przepis

Polecane posty

Gość mmmmamadzieci

zeby sie szybko robilo, bo z malymi dziecmi to same wiecie....

Kapustę pekińską posiekać w paseczki, do tego podsmażoną w gyrosie pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, kukurydzę z puszki, sól pieprz, 3 łyżki majonezu + 3 łyżki keczupu pikantnego, wszystko wymieszać i sałatka gotowa

winogrona bez pestek zielone, orzechy włoskie, upieczona pierś z kurczaka - pokroić wszystko w kostkę (nie za drobną) i polac sosem - trochę majonezu zmieszanego z jogurtem, łyżką musu jabłkowego i łyżeczką curry

Gość hddLeny
Ugotowaną pierś z kurczaka pokroić w kostkę, do tego ugotowany brokół, ananas, kukurydza i namoczone w soku z ananasa ziarna słonecznika, majonez, sól, pieprz

Gość ka-milka-a
o ta od Żony fajna ;) dodaję do ulubionych i na pewno wypróbuję

Gość kkluiui
podsmazona piers z kurczaka,groszek,cebula,ogórki kiszone badz korniszonki,mprzyprawy,majonez,pyszna i szybka albo: seler marynowany,ser zółty ztarty na tarku,czosnek,kukurydza i majonez,pycha ;-)

Gość mamazkafe.
ja znam kilka fajnych sprawdzonych przepisów, ale moja ulubiona to jest ta: 15dag szynki (w kostkę) 15dag sera żółtego (w kostkę) 4 ogórki kiszone (w kostkę) kukurydza konserwowa papryka czerwona w kostkę natka pietruszki (odrywamy listki od "gałązek") por (w cieniutkie paseczki biała część) majonez (wg uznania) sól,pieprz (wg uznania) wszystko kroimy,wrzucamy,mieszamy i gotowe:) jest pyszna!

Gość mamazkafe.
z kurczakiem wędzonym mam: -torebka ryżu (ugotować) -wędzona pierś z kurczaka ok.30dag (polecam z Morlin, paczkowana w biedronce 6zł z hakiem kosztuje) -papryka czerwona w kostkę -kukurydza -majonez -sól,pieprz albo z kurczakiem smażonym: -nieduża pierś w kostkę (usmażona) -ryż - torebka ugotowana - kilka ogóreczków konserwowych -kukurydza -majonez -sól,pieprz -mała cebulka w drobną kosteczkę tuńczykowa z ryżem: -tuńczyk w zalewie bądź w oleju puszka -znów ryż torebka ugotowana (jak widać lubię ryżowe sałatki:p) -kukurydza konserwowa -papryka -łyżeczka wegety -pieprz -majonez tuńczykowa : - kapusta pekińska posiekana - tuńczyk puszka - 4 jajka na twardo w kostkę -groszek konserwowy -kukurydza konserwowa -cebulka w kostkę drobno -majonez -sól,pieprz...

Gość świetne przepisy, napewno
którys wykorzystam na Swieta :)

Taka mniej zdrowa :P sałatka diabelska ser żółty salami kukurydza w puszce groszek w puszce cebula czosnek sos słodko-kwaśny (może być taki do ryżu) Cebulę kroimy w kostkę, ser i salami w cienkie paski. Wszystko mieszamy i doprawiamy na ostro.

a ze zdrowszych to: (no bardziej to surówka, ale uwielbiam) biała kapusta pomarańcza orzechy włoskie natka pietruszki lub bez majonez kapustę poszatkować drobno, pomarańcze powycinać ze skórek i pokroić w kostkę, orzechy pokruszyć, można uprażyć. Składniki wymieszać z majonezem wierzch posypać orzechami i natką.

Gość nie loguję się
Ja nie wiem co zrobię, ale mam kilka sprawdzonych Pierwsza - makarnon muszelki - fasolka z puszki meksykańska -taka czerwona - duuuużo pieczarek (ja odgotowuję i podsmażam) - majonez, sół, pieprz Druga - makaron drobny -najlepiej ryżowy, ale kiedyś i nitki używałam - paluszki krabowe surimi - kukurydza - jogurt, majonez i przyprawa do sałatek z Prymata Trzecia warstwowa wszystko w kostkę - jajka - por -szynka -ananas -i powtarzamy kolejność (zależy jaką kto ma salaterkę) -każda wartwa przedzielona majonezem -tylko nie za dużo bo będzie mdła -na górę starty ser żółty -taka pierzynka Czwarta -makaron muszelki -szynka -kukurydza -jogurt, majonez, przyprawa do sałatek Prymat Piąta - mieszanka sałat z Biedronki (opakowanie, albo dwa) - ser mozarella - pomidory - oliwki - tuńczyk albo wędzona pierś z kurczaka (może być i gotowana) - oliwa z oliwek, można dodać pesto Szósta -brokóły w różyczki -pomidory -jajka -majonez, jogurt, zioła do sałatek Prymat Ile czego nie podaję, bo to zależy na ile osób się robi sałatkę.

Gość nie loguję się
a no i o cebnuli albo czosnku zapomniałam , ale w sumie i tak każdu robi po swojemu :)

1. szybka: ugotowane tortelini, pół ogorka, puszka czerwonej fasoli z wody i sos tzatziki - ogórka pokroić w kostkę, wszystko wymieszać, doprawić solą, pieprzem i koperkiem, odstawić 'do przegryzienia' 2. inna: kapusta pekińska skrojona w paski, pieczony kurczak pokrojony w kostkę, ser plesniowy lazur (w kostkę), sporo szczypiorku, jabłko (tez w kostkę), pokrojone orzechy włoskie, wszystko delikatnie wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy i sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem 3. przekładaniec ze śledziem i buraczkami ( bardziej na gwiazdkę, ale też pyszna) : http://ninawkuchni.blogspot.co.uk/2008/12/salatka-sledziowa-warstwowa.html 4. też z rybą, ale czasochłonna, bo trzeba wszystko drobno pokroić: http://www.missplate.blogspot.co.uk/2011/05/ryba-po-japonsku.html

Gość Prościutka i smaczna
10 paluszków surimi 2 pęczki rzodkiewki 2 pęczki szczypiorku majonez, sól i pieprz paluszki surimi oczywiście rozmrozić, pokroić w talarki, rzodkiewkę też, szczypiorek posiekać, wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Koniec Pyszna, szybka, niedroga i lekka:)

Gość spacerowo-rowerowa
z paluszkami surmii : - paluszki - pomidor - cebula - majonez - sól,pieprz paluszki pomidor i cebula w kostkę dodać sól pieprz majonez i wymieszać dla mnie prosta i pycha :) Z makaronem tortellini - makaron tortellini (ja zawsze kupuję z mięsem) - pomidor - ogórek zielony - rzodkiewka - papryka czerwona - ser żółty Sos - jogurt naturalny - majonez - posiekana pietruszka - posiekany koperek kluski ugotować :) wszystkie warzywa i ser kroimy w kostkę :) w salaterkę wrzucamy :) mieszamy :) polewamy sosem :) gotowe

Gość do Prościutka i smaczna
nie żebym sie czepiała, ale sałatkę z 10 paluszkó surimi dla 30 osób nie zrobię... przepis wydaje się na góra 2 osoby, więc te porcje składników bez sensu podawać

Gość nie to zebym ja sie czepiala
ale proporcje zawsze sie podaje, zeby przepis mial rece i nogi, a nie zeby kazdy robil jak chcial i gowno z tego nieraz by wyszlo...i po to sie tez podaje, zebys ewentualnie wg swojego uznania mogla pomnozyc skladniki x jakas liczbe dla tylu gosci, ilu bedziesz miala

Gość Co za melepeta :((((
do Prościutka i smaczna nie żebym sie czepiała, ale sałatkę z 10 paluszkó surimi dla 30 osób nie zrobię... przepis wydaje się na góra 2 osoby, więc te porcje składników bez sensu podawać A ty to ułomna nie jesteś chyba i pomnożyć potrafisz, podana jest podstawowa proporcja, można ją przemnożyć razy 2,3,4 - ile trzeba i tyle.

Gość KasandraMajanana
Z jajkami oczywiście !!! Tylko uważajcie na nieświeże.... http://finanse.wp.pl/kat,98674,title,Wszystko-co-chcesz-wiedziec-o-jajach-ale-boisz-sie-zapytac,wid,15449863,wiadomosc.html