Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzasmina1994

Rozkład osoby zmarłej

Polecane posty

Gość dzasmina1994

Mam takie pytanie, nie wiem czy mi odpowiecie czy nie... Po jakim czasie ( tydzień, miesiąc, pół roku ) rozkłada się ciało człowieka? Jak to wygląda, jak wygląda cały ten proces? Jeśli macie jakieś stronki to proszę podajcie mi... Jestem ciekawa czy ta osoba nadal wygląda tak samo jak za życia????? Jak on teraz wygląda? Na dzień dzisiejszy? Jutro będzie tydzień, odkąd mój dziadziuś zmarł, jak on teraz wygląda? W ogóle to jestem zaskoczona, że mnie takie coś interesuje...

Gość ja tu nie widzę żadnej róznicy
Idż na cmentarz i odkop dziadziusia, to bedziesz miała info z pierwszej ręki, skoro tak cię to interesuje

Gość Miliana23
chyba masz z garkiem?

Gość dzasmina1994
Nigdy nie byliście ciekawi, jak wygląda Wasza najbliższa osoba po śmierci?

Gość oleeeeeeee
u osoby która zmarła jeszcze przez długi czas rosną paznokcie i włosy. Po tyg nic nadzwyczajnego sie nie dzieje po roku już tak

Gość J.A.C.A.74.
http://www.bryk.pl/teksty/studia/pozosta%C5%82e/medycyna/15249-%C5%9Bmier%C4%87_i_zmiany_po%C5%9Bmiertne.html też ostatnio zaczytuje te temat google ->zwłoki rozklad albo podobnie - foty są fajne tych zwłok !!!

Gość piekna 25 latka
bzudra z tym ze rosna paznokcie i wlosy, cialo sie kurczy i stad ten omylny poglad

Gość J.A.C.A.74.
taki truposzek to chuj :) ale jeden kolo - znajomy tyrał na pogotowiu i miał pacjenta z odruchem łazarza. to jest przygoda dopiero. a kolo młody - nie jakiś lekarz ze stażem kilkunastoletnim.

Gość laurent and larry
jak kurom sie łeb obcina to tez sie ruszają

Gość oppsa?
a co to taki odruch?

Gość dzasmina1994
laurent and larry - Dziękuję za te linki!!!!!

Gość dzasmina1994
J.A.C.A.74. - swietny ten pierwszy artykul!!!!!!! Dziekuje Ci bardzo!!!! Moze niektorzy myslą, że jestem jakaś pomylona i mam coś z głową, ale chce wiedziec, co sie dzieje z czlowiekiem po smierci, co sie z nami stanie jak umrzemy...

To zależy. Znaczenie ma nie tylko czas, ale również środowisko w jakim leżą zwłoki. Tzn. temperatura i wilgotność otoczenia. W statystycznym polskim grobie - cementowa studzienka, drewniana trumna, pomnik niskiej jakości - po dwóch latach zostają kości, wyschnięte resztki tkanek miękkich oraz resztki ubrania. Garnitur nieboszczyka niszczeje bardzo szybko. Najdłużej wytrzymują skórzane kurtki i buty typu glany.

Im zmarła osoba była bardziej szczupła, tym większe prawdopodobieństwo że ulegnie naturalnej mumifikacji. Jeżeli się to stanie, ciało może zachować się nawet 20 lat...do momentu gdy grabaże nie rozkopią grobu, aby odzyskać cenny metraż pod nowego kontrahenta.

Obecnie, w Polsce coraz powszechniejsza jest kremacja zwłok. U mnie w Stalowej Woli, 30 Kwietnia kończą budowę spopielarni zwłok. Tymczasem w Szwecji wymyślili jeszcze tańszy sposób - rozpuszczają zwłoki w kwasie i spuszczają do kanalizacji. Dzięki temu oszczędza się na urnie.