Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajna

test na helicobacter???

Polecane posty

Gość ajna
wiecie co, ja ten test zrobiłam jakiś czas temu tylko zupelnie wątek mi wypadl z glowy jak przegladałam forum, nie ma pylori na szczęście

Gość Patri83
A ja zrobiłam i wyszedł pozytywnie ;/ teraz zastanawiam co dalej z tym zrobić ;/

Gość ajna
Powinnaś teraz zapisać się do lekarza, powiedzieć mu, że zrobiłaś taki test i pewnie skieruje Cię na badania, które potwierdzą lub wykluczą h.pylori.

Gość Patri83
Jutro zadzwonię do lekarza i się dowiem co i jak, zrobię jak napisałaś, trzeba teraz potwierdzić ten wynik testu.

Gość ajna
powiedz lekarzowi, że zrobiłaś taki test i wyszedł wynik pozytywny, powinien Cię skierować na odpowiednie badania

Gość Patri83
Dzisiaj mam wizytę po pracy, zapisałam się prywatnie, stwierdziłam, że nie ma co czekać, chcę wiedzieć po prostu czy test dobrze pokazał obecność pylori i ewentualnie jak można skutecznie to wyleczyć.

Gość Patri83
JEstem już po wizycie. Teraz będę szła na badanie które potwierdzi czy to pylori, ale lekarz powiedział, że jeśli test z kału tak wskazał to wynik powinien się potwierdzić, także biorąc pod uwagę objawy. Także mam nadzieję, że się to szybko wyjaśni i wtedy lekarz ma przepisać jakiś antybiotyk.

Gość ajna
No to dobrze. Ja swój helicobacter antygen test też zużyłam ale wyszło wszystko OK, także trzymam kciuki, żeby szybko u Ciebie się sprawa zakończyła pomyślnie :)

Gość Patri83
U nas leczenie trwa, ale zmierza ku dobremu, także za jakiś czas w razie co dam znać jak będzie dalej niż bliżej :)

Gość weronika rottati
Patri83- a jak leczysz sie?

Gość Patri83
Antybiotyk + dieta :) To chyba jedyny sposób.

Gość ajna
A tak z ciekawości zapytam, jak taka dieta się prezentuje? Co trzeba wyłączyć z menu a co może zostać?

Gość Patri83
Generalnie jedzenie lekkostrawne, wystrzegać się tłustego i ciężkiego jedzenia, trzeba zrezygnować z części warzyw jak np. kapusty i ogólnie surowych warzyw. Jeść też to co ułatwia trawienie. To tak ogólnie mniej więcej jak to wygląda :)

Gość ajna
No to ja musiałabym przebudować jadłospis, albo najprościej - zrobić od nowa ;-) Trochę tego jest, także tym lepiej, że test wskazał brak pylori.

Gość Patri83
no tak, jeśli to co trzeba przy diecie tej wyłączyć masz w swoim codziennym menu to faktycznie jest to problem dodatkowy

Gość brollika
dziewczyny, ja walczyłam przez dłuższy czas z pylori i lepiej tego nie mieć, trwa to długo, a do tego nawraca łatwo!

Gość Patri83
brollika, jak długo się z pylori męczyłaś?

Gość brollika
dieta i leczenie trwały parę tygodni, ale okazało się, że nie wyleczyłam się do końca bo był nawrót jakiś tej bakterii i potem znowu od nowa i to dłużej ;/ także lepiej sobie sprawdzić i w razie co działać czym wcześniej

Gość Patri83
To chyba za pierwszym razem nie była wyleczona do końca, skoro był nawrót, bo w sumie nie powinien się pojawić?

Gość brollika
Na to wygląda, ale pylori ma to do siebie, że nawrót nie jest czymś nadzwyczajnym generalnie ;/ ale trzeba dobrze to za pierwszym razem wyleczyć.

Gość ajna
dobrze, ze nie miałam z pylori problemu! ale jak ktoś podejrzewa, że coś nie tak to lepiej sprawdzić faktycznie

Gość levinnka
hej! dziewczyny jaki był koszt takiego testu domowego??

Gość ajna
20-pare pln za taki test trzeba zapłacić, tak mniej więcej, bo zależy gdzie kupujesz ;-)

Gość levinnka
dzięki za info!! to w opakowaniu jest 1 test w tej cenie??

Gość ajna
Tak, pudełko zawiera 1 test na helicobacter pylori.

Gość levinnka
Dziękuję za odpowiedź :-)) Wiele nie kosztuje i chyba się skusze, jutro zobaczę w aptece czy będzie, chyba że można je tylko online dostać?

Gość ajna
Nie nie, np. w drogeriach czasem można trafić, w niektórych aptekach, także w tych dużych sieciówkach często są no i ewentualnie przez neta.

Gość levinnka
Hej, dzisiaj będę w drogerii bo koleżanka mi podrzuciła też, że można tam trafić, mam nadzieję, że będą to kupię, tak profilaktycznie bym chętnie sprawdziła.

Gość ajna
I jak, udało Ci się kupić ten test? Robiłaś już go może?

Gość levinnka
test kupiony i niedługo będzie zrobiony, ostatnio miałam straszne urwanie głowy ale generalnie pamiętam aby go zrobić i mam go pod ręką także zrobię i dam znać! :) mam nadzieję, że wszystko wyjdzie OK!