Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajna

test na helicobacter???

Polecane posty

Gość lezzzka
Hej, no to fajnie, udało Ci się już siąść do niego i go zrobić? :)

Gość pesztella
Hej no i zrobiłam :)) wczoraj, nie ma pylori według testu, także jest okej :)) prosty w zrobieniu

Gość lezzzka
Hej hej no to fajnie, mówiłam że prosty jak tylko może być, zrobienie go jest szybkie i bezproblemowe :)

Gość pesztella
No zupełnie, szczególnie dla dziecka, nieinwazyjny test i żadnego problemu a na tym mi najbardziej zależało właśnie :)

Gość arpitkka
Cześć Wam! Dobrze, że trafiłam na wątek świezy na ten temat, słuchajcie poczytałam w necie, że ta bakteria może się u dzieci objawiać m.in. brakiem apetytu i że dużo dzieci ma z nia problem, myślicie że w takiej sytuacji warto tent est zrobić właśnie?

Gość lezzzka
Cześć. Tak, brak apetytu u dziecka to jeden z głównych powodów dla którego warto sprawdzić cz to nie własnie pylori.

Gość arpitkka
Właśnie ostatnio z apetytem mocno się pogorszyło bez przyczyny widocznej tak naprawdę i poszukałam że to może być pylori, dostanę ten test w aptece, drogi jest?

Gość testy eav
Polecam badanie metodą EAV w Małopolskim Centrum Promocji Zdrowia w Krakowie, dzięki któremu możemy sprawdzić obecność w organizmie patogennych bakterii (np. helicobacter pylori, staphylococcus aureus, streptococcus, mycobacterium i in.), grzybów (candida, aspergillus, cryptococcus), parazytów (glista ludzka, owsiki, włosogłówka, lamblia, przywra wątrobowa, tasiemce i in.). www.mcpz.pl www.instytutvolla.pl

Gość lezzzka
No to nie czekaj zrób po prostu ten helicobacter antygen test, dostaniesz go w aptece albo drogerii, kosztuje tak ok 25-30zł.

Gość arpitkka
OK dziękuję bardzo za podpowiedzi, w takim razie postaram się ten test kupić, dostanę go normalnie w aptece?

Gość lezzzka
Powinnaś dostać test w aptece, a w razie co zobacz jak masz gdzies pod ręką jakąś większą drogerię, może tam będzie łatwiej go dostać.

Gość arpitkka
Hej ok, dziękuję, dzisiaj dopiero dotrę do apteki i mam nadzieję ten helicobacter antygen test dostać :)

Gość lezzzka
Hej, no i jak tam, dostałaś ten test na pylori ??

Gość arpitkka
Cześć, tak test dostałam, mam go i będę chciała niedługo zrobić, także dzięki wielkie za info :))

Gość wieccie
ja niedawno robiłam domowy test na h. kupiony w aptece (serologiczny), ponieważ bardzo bolał mnie żołądek i podejrzewałam wrzody. Wyszedł negatywnie. Wczoraj miałam robioną gastroskopię, został pobrany wycinek i co? Stwierdzono obecność bakterii!! Wniosek - testy domowe są NIEWIARYGODNE

Gość gość
Około miesiąca temu zakupiłam i wykonałam domowy test do wykrywania zakażenia bakterią Helicobacter pylori firmy domowe labolatorium-WYNIK UJEMNY. Po wykonaniu gastroskopii na której pobrano wycinek do testu na Hp-WYNIK DODATNI! Wykonałam kolejny test tej samej firmy-WYNIK UJEMNY! Proszę nie róbcie tego testu-idźcie do lekarza jeśli macie objawy Hb!