Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ana9

ogrzewanie podlogowe a podloga drewniana

Polecane posty

Gość ana9

Witam...chce zalozyc ogrzewanie podlogowe...a jednoczesnie marzy mi sie podloga z prawdziwego drewna...czy jedno z drugim mozna polaczyc?..tylko prosze nie sugerowac paneli czy podloge z kamienia czy plytek...bo nie podobaja mi sie...DZIEKUJE

Gość qwfrrqrfqqe
można, sam tak mam 🖐️

Gość ana9
kieruje pytanie do QWFRRR....i naprawde jedno z drugim sie nie kloci...tzn drewno-to naturalny izolator ciepla...wiec obawialam sie ze bedzie izolowal w jakims stopniu dostep ciepla z ogrzewania podlogowego...ale z gory dziekuje za odpowiedz...

Gość gramit

ja bym kładła ogrzewanie tylko przy płytkach,  ale do parkietu raczej nie. Swoją droga j mam z art core deski i jestem bardzo zadowolona. Ogólnie to podłoga drewniana jets i tak ciepła, także chyba nie ma sensu inwestować w ogrzewanie, le to ja tak uważam.

Gość Piasek

Ogrzewanie podłogowe i drewno nie zawsze do siebie pasuje. Jednak samo drewno trochę izoluje i takie ogrzewanie staje się mniej wydajne.Płytki wypadają lepiej. Ale doskonale rozumiem, że nie chcesz płytek. A myślałaś o ogrzewaniu np.sufitowym? Na rynku sa takie promienniki, jak np. od Eco Partner, która montuje się np.: na suficie lub w formie lustra (idealne do łazienki i przedpokoju). Całkiem fajnie to działa.