Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Możliwe??

Owulacja 2 razy w ciągu mieisąca??!!

Polecane posty

Gość Możliwe??

Mam dziwną sytuację.14 dnia cyklu zaczęłam odczuwać zbliżającą się owulację 15 dc cyklu miałam spore brązowe plamienie.Myślałam że owulacyjne.potem wszelakie objawy przeszły i dzisiaj 18 dc obudziłam się z bardzo bolącymi sutkami,bólem brzucha właśnie jak na owulację.Powrócił śluz płodny.Jeszcze się z takim czymś u siebie nie spotkałam.Cykle jak w zegarku 28 dni.Nawet po porodzie nie było z nimi problemu.Aha ostatni cykl był 30 dniowy z niewiadomych mi przyczyn.

Czasami jest tak ze jajnik zaczynaja przygotowywac sie do owulacji, rozkrecac sie, ale do samej owulacji nie dochodzi... bo np nie rosnie pecherzyk. W tym czasie drugi jajnik tez sie szykuje (bo zazwyczaj w kazdym cyklu jajniki konkuruja ze soba o to by wyprodukowac pecherzyk) i temu drugiemu po kilki dniach sie udaje. U niektórych kobiet sa nawet 3-4 podejscia do pelnej owulacji. Moze to byc zwiazane z bardzo delikatnymi zaburzeniami hormonalnymi. Owulacje mialas na pewno jedna.

Gość agiew
To się zdarza bardzo rzadko...może swoje interpretacje zacznij czymś potwierdzać, nie wiem może testerem płodności na ślinę?