Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emrys

Ból dziąsła po leczeniu kanałowym

Polecane posty

Gość emrys

Witam, byłem tydzień temu u dentysty i miałem leczenie kanałowe. Dzień później robiłem prześwietlenie i kolejnegoo dnia miałem zakładaną plombę. Wszystko niby poszło dobrze ale od razu po założeniu plomby czułem jak mi coś pulsuje w dziąśle. Teraz mam sytuację taką, że jak się schylam, wiąże buty, kicham, smarkam lub cokolwiek co powoduje zwiększenie ciśnienia w okolicach głowy czuje jakby mi miało dziąsło eksplodować. Byłem u dentysty dzisiaj i mi powiedział, że leczenie kanałowe było prawidłowe bo widać po zdjęciu i 'możliwe że plomba lekko uciska dziąsło ale powinno sie to ustabilizować' lecz z dnia na dzień boli mnie to coraz bardziej przy tych czynnościach:/ Co teraz ? Miał ktoś taką sytuację? :/

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
według mnie za szybko załozyli Ci plombe, idz do innego dentysty

Gość dziś na pomarańczowo
ja miałam takie bóle, ale to było w trakcie i krótko po leczeniu zapalenia ozębnej, tuż po leczeniu kanałowym (spartolonym jak diabli). idź do innego dentysty, bo może jednak coś zostało przeoczone. u mnie na rtg też niby wszystko cacy, a co się okazało po miesiącu, w zębie był dodatkowy, ukryty kanał (mam mega korzenie i tak ten kanał się schował, dentystka nie widziała i założyła plomby na ten wytruty kanał, w którym zostawiła syf). inne możliwości są takie, że dziura była wielka i przy samym dziąśle było wiercone, może też być ogólne podrażnienie od kształtki, igły od znieczulenia, za ciasno upchanej plomby albo zmiany na pogodę

Gość emrys
Wczoraj miałem powtórkę kanałowego, za tydzień kontrola